Hús a húsban rántva recept

Hús a húsban rántva
Hús a húsban rántva
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a rántott csirkemellet, a fasírozottat is, de valami izgalmasabbat szerettem volna összehozni, a két kedvencünket nem nélkülözve! :) Így született meg ez a nagyon finom husika, mely az ünnepi asztalon is megállja helyét! Merem ajánlani mindenkinek! Nem csupán az isteni íze miatt, de csinos is, így el lehet kápráztatni a családot, vendégeket! :) 

hozzávalók / 6 adag

fasírt

panírozás

összeállítás

ajánlat

Megjegyzés: mivel a Karaván sajt nem úgy olvad, mint a trappista, így szépen megmarad sütés közben is, jól látható, nagyon mutatós szeletelve, azon kívül, hogy rettenetesen finom!

ÖTLET: hidegtálakhoz is kiváló "kellék" szeletelve! Ebből következik, hogy hidegen is nagyon finom paradicsommal, paprikával, uborkával, s egyéb salátafélékkel!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ ANNAK, AKI ELKÉSZÍTI! :) 

 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírttal töltött göngyölt rántott csirkemell, sajttal és fasírttal töltött göngyölt rántott csirkemell, rántott csirkemell fasírttal töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell szeleteket (12 szeletre vágtuk) megmossuk - műanyag zacskó között, hogy ne fröcsögjön szét -, enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.
  2. Elkészítjük a fasírt húst: a hozzávalókat jól összegyúrjuk, összenyomkodjuk, 12 - egyenlő - gombócot készítünk belőlük.
  3. Minden hússzelet közepére teszünk egy fasírt gombócot, szétnyomkodjuk a hús szélességének megfelelően, teszünk mindegyik közepébe egy sajthasábot, erre ráhúzogatjuk a fasírt húst két oldalról, s a mellszeletek kimaradt részeit ráhajtjuk a sajtos fasírthúsra két oldalról.
  4. Végül a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás - ebbe is kell tenni kevés sót, zsemlemorzsa), s bő olajban, először közepes lángon, majd lassan, hogy jól átsüljön, mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel, salátával, savanyúsággal tálaljuk. Én zöldséges rizzsel, erős savanyú paprikával tálaltam, mivel a kép készültekor éppen tél volt, s ezt kívántuk hozzá! :)
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 36 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 113
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
124 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 v, 2015-08-16 18:44

Kezdem sajnálni, a még aktiválásra váró, saját kútfőből származó receptjeimet! Nem gondoltam volna itt sok mindent........!

1135