r
Nosalty Logó

Hóvirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hóvirág
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Összesen 123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 2040 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Elkészítés

A kétszersült alaphoz

  1. Fél liter tejet a (2 ek) cukorral és a vaníliával megmelegítjük (nem szükséges felforralni).
  2. A kétszersült mindkét oldalát egyenként megmártogatjuk a langyos, édes tejben (de nem áztatjuk!), majd szorosan egymás mellé rendezzük őket egy tálaló edény aljára.
  3. A tojások fehérjét és sárgáját kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a (3 ek) cukorral, valamint a liszttel.
  4. Fokozatosan hozzáöntjük a maradék tejet, alaposan kikeverjük vele. Ha elkevertük, hozzáöntjük a vaníliás tejhez. Lassan felfőzzük, jó sűrű legyen.
  5. Ha kész, jól kihűtjük, majd ráöntjük a tál alján várakozó kétszersültekre. (TIPP: nem kell túl vastag réteget zúdítani rájuk, mert akkor nehezebben keményedik meg. Ha kicsi a tálaló edény átmérője, inkább készítsünk benne két réteget)
  6. Betesszük a hűtőbe, legalább negyed órára.
  7. Mikor már teljesen kihűlt, elkészítjük a gyümölcshabot. (Érdemes látványosabb, piros vagy lila gyümölcsökkel készíteni.) A tojások fehérjéből, 1 mokkáskanálnyi ecettel kemény habot verünk.
  8. Hozzáadjuk a 15 dkg gyömölcsöt és a 15 dkg cukrot. A hozzáadott finomságokkal ismét jó keményre verjük a habot.
  9. A kész gyümölcshabot rásimítjuk a kihűlt vaníliakrém tetejére, esetleg maradék gyümölccsel díszítjük a tetejét, majd letakarva mehet a hűtőszekrénybe.
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 29987
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 20.

Ajánló

Én egyszer úgy jártam, hogy már javában készítettem a hóvirágot, mikor kiderült, hogy nincs is itthon gyümölcs. Ennek hiányában kikaptam a hűtőből egy üveg Anyukám készítette eperdzsemet, abból tettem a habba kb. 3 púpozott evőkanálnyit. Ez esetben természetesen cukrot nem teszünk bele!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hogy miért Hóvirág? Drága jó Édesanyámtól van ez a nagyon-nagyon régi, családi recept, s Ő, gyerekkorunkban még az akkoriban kapható, Hóvirág nevű kétszersültből készítette. Innen ragadt rá. :-) De minden édesség receptünk közül ez a kedvencem! Nagyon gyorsan elkészül, látványos, és elképesztően finom. Nálunk magasan veri a fagylaltot is. :-) Próbáljátok ki! Az év bármely szakában elkészíthető (lekvárral is), de nálunk nyáron van legnagyobb keletje - a hőségben aranyat ér. Igazi kellemes, könnyű, hűsítő, nyári édesség. De VIGYÁZAT!! Nem árt még az elkészítés napján elfogyasztani, mert másnap (bár az íze még akkor is kitűnő, de) a megjelenése már... Hmmm, nem épp dekoratív.

Hozzávalók

A kétszersült alaphoz

A krémhez

A gyümölcshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek