r
Nosalty Logó

Hot salsa

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szelbarbi
Hot salsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2013 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 22 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 224 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4597 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk kockára a hagymát és a paprikákat (érdemes kesztyűt húzni a paprika aprításhoz, különben elég sokáig fog égni a bőrünk).
  2. A hagymát az olajjal beletesszük egy lábosba, ha már megpirult, lehúzzuk a főzőlapról, az összes hozzávalót beletesszük, elkeverjük. A főzőlapot takarékra vesszük, és letekarjuk a lábost (illetlen és köpköd).
  3. Összefőzzük. Hidegen kínáljuk.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 273
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 32686
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Ajánló

Jó kiegészítője a mexikói ételeknek, de mártogatónak is remekül megállja a helyét, sőt a csípős ízek imádói még szendvicsbe is tehetnek belőle.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
szelbarbi 7 recept

Nagyon szeretem a csípős ételeket. A kedvenc mexikói csirkés burítómhoz (recept hamarosan) készítettem ezt a salsát először. Elsőre csak én voltam odáig érte, de legközelebbb már a párom is megkóstolta, és ő sem tudott már lemondani róla. Azóta körbejárt a recept az ismerősök között hatalmas sikerrel. Nem állítom, hogy ez az eredeti, de tény, hogy nagyon csípős és abbahagyhatatlanul finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek