Hortobágyi húsos palacsinta Lorianntól recept

Hortobágyi húsos palacsinta Lorianntól
Hortobágyi húsos palacsinta Lorianntól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a csirkével készült hortobágyit, ezért készítettem el a darált húsos verziót. Nagyon finom, jó szaftos és krémes.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos palacsinta, pörköltös-tejfölös palacsinta, hortobágyi palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a paradicsomot. Ha a paradicsom már jól kifőtte a levét hozzáadjuk a darált húst. Főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
  2. Amíg a hús fő, a palacsintákat kisütjük. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük és az átlagos édes palacsintáknál kicsit vastagabban kisütjük.
  3. Ha a hús elkészült, fűszerezzük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. 
  4. Kóstolás után egy kisebb szűrővel leszűrjük a hús levét, a húst félretesszük.
  5. Tejfölös-lisztes habarást készítünk, és besűrítjük a szószt.
  6. A húsban is elkeverünk 1-2 kk tejfölt, így sokkal krémesebb lesz.
  7. Végül betöltjük a palacsintákat, és leöntjük a szósszal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 158
össznézettség: 130 109
elküldve: 37
receptkönyvben: 881
elkészítve: 91/110
Facebookon megjelent: 1

szakács

Loriann

Mióta szakács: 2012.04.29.
4 recept

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsanna007
zsuzsanna007 szo, 2017-07-01 12:46

A legjobb es orok ervenyu palacsinta recept: 25 deka liszt, 3 deci tej, 2 tojas, csipet so, pici olaj, es szodaviz. Szodabol amennyit jonak latsz a folyos, megis suru allaghoz. Nekem kb (!) annyi szokott lenni, mint a tej.

Kimberly444
Kimberly444 v, 2015-03-08 19:27

A tésztához szerintem is inkább 1 liter víz kéne, (néztem más recepteket is és fél kg liszthz 1 litert adnak), nem írtad el véletlenül?

wenera
wenera v, 2015-03-08 16:40

Én is elkészítettem a receptet, és őszinte leszek a kutyának ment ki az egész, bár annak is csak apránként adtam oda mert ehetetlen volt a palacsinta. Véletlenül nem lett elírva a tészta recept? 1dl szódavíz helyet 1 litert kellett volna? A palacsintán kívül minden jó volt, bár én a húshoz adtam hozzá más fűszert is.

morzsamorzsa
morzsamorzsa cs, 2015-02-26 08:53

Életemben először hallgattam palacsinta ügyben egy receptre, sajnos bár ne tettem volna :( Bíztam benne, hogy majd jó lesz, nem baj, hogy sűrűbb az általam megszokottnál, de amikor a harmadik is olyan taplószerű vastag izé lett, amilyet még sose produkáltam, akkor bekevertem új tésztát... rossz tapasztalat volt, a receptben feltüntetett liszt helyett fele mennyiség is bőven elég lenne :( A töltelék egész finom volt, bár ahhoz, hogy leve legyen/maradjon nekem is fel kellett öntenem, különben nem lett volna mit behabarni.
Most egy darabig nem lesz nálunk hortobágyi, a rossz emlék okán :(

natkanatka
natkanatka szo, 2014-05-24 14:09

Jó recept! Finom lett, bár a paprika és 2 paradicsom se eresztett elég levet, egy kis vízzel rásegítettem. A szósszal és egy kis reszelt sajttal még a sütőbe is tettem - hát nem rontott rajta :) Majoranna alap!

yvette-hildegard
yvette-hildegard p, 2013-09-13 23:23

A tésztához pont a fele liszt elég. Tehát 250 gramm. Nekem ez volt a tapasztalatom.
Így tehát dupla mennyiségű tejet, tojást, szódavizet, sót tettem a 500 gramm liszthez. De így még plusz 4 családtagunk/barátunk is jól lakott.

szanisza
szanisza szo, 2013-01-19 22:34

Legelőször a recepted alapján csináltam még nyáron, azóta többször is elkészítettem, nagyon finom.)

manyulka
manyulka cs, 2012-12-20 12:45

Tegnap elkészítettem a receptet, de nem értettem, hogy mitől lesz leve a darálthúsnak, amit azután leöntök róla. Végül kb. fél liter vizet öntöttem rá, hagytam rotyogni és azt sűrítettem be.
Először csináltam hortobágyi palacsintát, visszajelzések szerint "pont olyan, amilyennek lennie kell".
Köszönöm a receptet!

loriann
Loriann / loriann cs, 2012-12-20 14:14

Ahogy felteszed a húst főni elég sok levelet ereszt. Én ebbe szoktam beletenni a paradicsomot és a paprikát, amik szintén levet eresztenek. Nem hagyom teljesen elfőni. Ezt a folyadékot szoktam leszűrni.
Örülök, ha ízlett. :)

Zsüli
Zsüli cs, 2012-06-07 13:37

Én is,finomabb,szaftosabb és lényegesen egyszerűbb,mint a paprikás csirkét darálni,mancsizni...-bár így a hagymás szaftból csak a "vizes" lé szűrődik le,ezért én még 2 nagy fej hagymát,3 gerezd fokhagymát összepépesítek,picit megdinsztelem,ezt beleteszem a liszttel elkevert tejfölbe,és így habarom be a levet!teszek bele majorannát is,mint minden jó pöribe! :) Próbáljátok ki,isteni ízfokozó!!!

1039