r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsgombócok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VnéEdit
Hortobágyi húsgombócok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gombóc

Sertéspörkölt

Tálaláshoz

Összesen 1215 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gombóc

Sertéspörkölt

Tálaláshoz

Összesen 4861 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Gombóc

Sertéspörkölt

Tálaláshoz

Összesen 150 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2799.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1215 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11198.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    573 mg
  • Foszfor
    3871 mg
  • Nátrium
    5678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1994.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1067 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 4861 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Gombóc

Sertéspörkölt

Tálaláshoz

Elkészítés

Gombóc

  1. A pörköltről leöntjük a levét. A tejfölt a liszttel összekeverjük, és behabarjuk vele a pörkölt levét. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel pürésítjük, ízesítjük még egy kis őrölt borssal, sóval.
  2. A főtt, áttört burgonyát a liszttel, zsírral, búzadarával összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, és egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe tegyünk 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst, és gombócokká formázzuk. A gombócokat forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Amint megfőttek, vízzel leöblítjük, és a tejfölös pörköltlébe szedjük, és az egészet összemelegítjük.
  3. Melegen tányérra szedve, tejföllel leöntve tálaljuk.

Sertéspörkölt

  1. A combot kockákra vágjuk.
  2. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, olajon üvegesre pároljuk, rászórtjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük és a húst beletesszük, fűszerekkel ízesítjük.
  3. A többi hozzávalókkal együtt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 19908
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Maradék pörköltből kreáltam, nagyon finom lett. Ajánlom elkészítésre.

Hozzávalók

Gombóc

Sertéspörkölt

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek