Hortobágyi göngyölt hús recept

Hortobágyi göngyölt hús
Hortobágyi göngyölt hús
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem tudom hol ettem, de nagyon ízlett, az biztos, de mikor meg akartam csinálni, sehol sem leltem meg a receptjét, ezért  emlékezetből csináltam meg. Azóta a fő kedvenc helyére küzdötte fel magát, igen sűrűn kérik tőlem.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A panírozáshoz és a sütéshez

ajánlat

Mindenféle és fajta köret illik hozzá, csak az ízlésünkön múlik, mi is a legmegfelelőbb. Mi vagy sima balzsamecetes, vagy joghurtos salátákat, esetleg sült krumplit vagy rizses borsót szoktunk hozzá készíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos-kolbászos göngyölt hús, töltött hús rántva, bundázott hús töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, ha nem csirkemell, akkor ki is klopfoljuk. (Azért írtam, hogy mindegy milyen húsból készül, mert én már készítettem csirkéből és sertésből is egyaránt, és nem vettem észre nagyobb ízbeli eltérést. De az eredeti recept, amit én alapul vettem az sertéskarajt írt.) Tehát a szeleteket enyhén besózzuk.
  2. Felkockázzuk nagyon apróra a hagymát, a kolbászt, a paprikát és a petrezselyemzöldet. A sajtot kis sajtreszelőn lereszeljük (picit a díszítéshez hagyunk 2-3 reszelő húzásnyit).
  3. Serpenyőt melegítünk, sorban beletesszük a kolbászt, a hagymát, majd a sajtot és a paprikát. Ha nem sülne ki elegendő zsiradék a kolbászból, pici olajat vagy sertészsírt teszünk hozzá. Ha úgy érezzük, nem elég fűszeres a töltelék, akkor lehet hozzá még sót, borsot tenni. Addig sütjük, míg a sajt szépen összeolvad, a hagyma picit összeseik és a kolbász zsírjából sül ki valamennyi, tehát nem kell nagyon megsütni.
  4. Elkezdjük a szeleteket megtöltögetni és felgöngyölni, ha nem maradna egyben, a végeken fogvájóval segítsünk rá.
  5. Ha minddel elkészültünk, akkor panírozhatjuk is a megszokott módon. Elegendő mindenbe csak egyszer belemártani aztán azonnal, vagy akár pár óra múlva kisütni.
  6. Közepes lángon süssük ki. Majd ha hűlt egy picit (a fogvájókat ne felejtsük eltávolítani! akkor ferdén a hengereket kettévágjuk, így szép gusztusos darabokat kapunk. A végleges helyére pakolva, még a langyos husikra kis sajtreszelőn reszeljünk egy kevés sajtot, nagyon fel fogja dobni, de enélkül is isteni.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 116
össznézettség: 26 442
elküldve: 11
receptkönyvben: 382
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

vujutka

Mióta szakács: 2012.06.03.
15 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ikon1984
ikon1984 k, 2016-02-02 14:42

Köszönöm a receptet!Nem hittem volna,ez valami isteni finom!

1303