Horpácsi sertéskaraj recept

Horpácsi sertéskaraj
Horpácsi sertéskaraj
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egyfajta variáció a sertéskaraj elkészítésére.
További receptek itt.

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg sertés rövidkaraj
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 12 dkg zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 dkg finomliszt
  • 2 dl tejföl

ajánlat

Köret: sztrapacska, nokedli.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

magyaros karaj kolbásszal és szalonnával, kolbászos-szalonnás karaj pirospaprikásan, lecsós szelet kolbásszal és szalonnával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajból 8 egyforma szeletet vágunk, megsózzuk, és forró olajban elősütjük.
  2. A sütésből visszamaradt olajban finomra vágott hagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával, és felengedjük kevés vízzel. Amikor felforrt, megsózzuk, beletesszük az elősütött hússzeleteket.
  3. Tetejére szalonnaszeleteket és karikára vágott kolbászt rakunk.
  4. Néhány szelet zöldpaprikát is teszünk rá, majd fedő alatt a húst puhára pároljuk.
  5. Hozzáöntjük a liszttel elkevert tejfölt, felforraljuk, és galuskával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 42 327
elküldve: 8
receptkönyvben: 386
elkészítve: 14/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Herr Ludwig

Mióta szakács: 2010.02.08.
18 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aniti78
aniti78 Wed, 2011-01-12 12:38

Nagyon finom,ízletes,szaftos!Köszi a receptet!
Üdv:Anita

1062