Hópuszedli recept

Hópuszedli
Hópuszedli
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az egyszerű tésztából egy nagyon finom, omlós süteményt tudunk készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Forgatás

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér puszi, havas puszedli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (elsőre túl száraznak tűnik, de szépen összefog állni).
  3. Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre.
  5. A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.
  6. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás porcukorba.
  7. Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 763
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
61 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ágnes65
Ágnes65 sze, 2017-02-15 19:35

Nagyon tetszik a recept!! gyors és olcsó!! Meg szeretném sütni!
De a hozzávalókhoz nem kell sütőpor, szalakáli, szódabikarbóna?
És ugye nemcsak porcukorban lehet megforgatni, én gondoltam valamilyen (fahéjas,kakaós) mázra! Gratulálok Gizike, nagyon ügyes, mert láttam a többi "alkotásait is! Üdv!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi sze, 2017-02-15 20:26

Kedves Ágnes nagyon köszönöm a gratulációt, és örülök hogy tetszenek a receptjeim! A hozzávalókhoz nem kell semmi más, így is szépen feljön a tészta. Én eddig csakis vaníliás porcukorba forgattam bele, de szerintem amikor már teljesen kihűlt, mázzal is be lehet vonni. Igaz a tészta nagyon omlós, így óvatosan kell bánni vele. Üdvözlettel: Gizi

1022