Holstein szelet recept

Holstein szelet
Holstein szelet
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"RETRO KAJA"

hozzávalók / 1 adag

személyenként:

  • 2 szelet karaj
  • 2 db tojás
  • tej az áztatáshoz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • liszt a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez
  • darabka vaj

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tükörtojásos sertésszelet, sertéssült tükörtojással, tejben pácolt sertésszelet tükörtojással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felszeletelt karajt kissé kiverjük, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, majd tejbe áztatjuk két napra (így nem lesz száraz).
  2. Ezután a húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn leitatjuk, beborsozzuk, és lisztben megforgatjuk.
  3. Felhevített olajon sütjük, oldalanként kb. 2-2 percig, de a második oldal sütésénél egy darabka vajat adunk hozzá.
  4. Ezután egy előmelegített tálra szedjük, és mindegyik szelet húsra egy darabka fagyos vajat rakunk, alufóliával néhány percre lefedjük.
  5. Közben a visszamaradt zsiradékban tükörtojásokat sütünk.
  6. Végül mindegyik hússzeletre teszünk egy-egy tojást, hasábburgonyával és salátával tálaljuk. Ez csak frissen jó.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 101
össznézettség: 91 544
elküldve: 10
receptkönyvben: 297
elkészítve: 23/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
424 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kemagi
Kemagi / kemagi v, 2014-02-02 12:31

Én még egy kis foghagyma fűszersóval is beszoktam szórni. :) Nagyon finom!