Holstein borda salátával és rizspiláffal recept

Holstein borda salátával és rizspiláffal
Holstein borda salátával és rizspiláffal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan készíthető étel. Mire a rizs megpuhul, gyakorlatilag a többi hozzávalóval is elkészülünk.

hozzávalók / 4 adag

Holstein borda

Rizspiláf

Saláta

ajánlat

Kerti partik alkalmával faszenes grillen is készíthető, úgy még ízletesebb lesz a húsunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

grillezett Holstein borda kevert salátával, zöldséges rizspiláffal, tükörtojásos sertésszelet, sertéssült tükörtojással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéskarajt (amennyiben nem szeletelve vásároltuk) szeleteljük fel, és kissé klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, kenjük meg vékonyan étolajjal, és tegyük félre.
  2. Tisztítsuk meg a lilahagymát, és szeleteljük fel, a sárgarépát vágjuk juliennes-re (2-3mm széles és 5-6 cm hosszú csíkok), és válasszuk két részre. Egy részét hagyjuk meg a salátához, másik részét kockázzuk össze. A salátát tépkedjük össze kézzel, vagy vágjuk tetszés szerint össze, a paradicsomokat pedig gerezdekre.
  3. Kevés étolajon pároljuk a rizst üvegesre, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel vagy csontlével. Adjuk hozzá a kukorica és borsószemeket (ezek leginkább mirelit termékek, ha esetleg friss, akkor előtte pároljuk meg félkeményre), majd apró kockákra vágott (2-3 mm) sárgarépát. Sózzuk meg. Ha felforrt a víz, tegyük takarékra a lángot, fedjük le az edényt, és pároljuk pontosan 14 percig. Akkor jó a rizs, ha a fedő levételekor a tetején a páracseppek illetve a gőz nyomait látni.
  4. A hússzeleteket felforrósított, bordás, öntöttvas grill lapon, ennek hiányában bordázott serpenyőben süssük készre. Mivel a szeletek olajosak, nem kell zsiradékot használni a sütéskor. Közben, amíg a hús megsül, egy másik serpenyőben kevés zsiradékon készítsünk tükörtojásokat.
  5. Tálaljuk a kész húsokat a rizzsel (formázhatjuk is), salátával (zöldsaláta, hagymaszelet, répacsíkok, paradicsom), végül a szeletek tetejére tegyünk egy-egy tükörtojást.
  6. A saláta ízesítését bízzuk vendégeinkre, tegyünk az asztalra extra szűz olívaolajat és tárkonyecetet.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 458
elküldve: 3
receptkönyvben: 144
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
165 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

728