r
Nosalty Logó

Holland almás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsci
Holland almás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 426 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3413 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 229 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 426 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.1 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 3413 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 229 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát vízben áztatjuk, majd ha megszívta magát konyharuhával szárazra töröljük.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzuk, hozzákeverjük a 75 g cukrot és a pici darabokra szelt vajat. 2 ek (jég)hideg víz hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle.
  3. A meggyúrt tésztát fóliába tekerve 1 órára a hűtőbe helyezzük.
  4. Közben az almát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. Egy nagy tálban összekeverjük az almát a maradék cukorral, fahéjjal, mazsolával és a citromlével. Letakarva szintén hűtőbe helyezzük.
  5. Sütőt 175 fokon előmelegítjük. Kivajazunk egy kb 25 cm átmérőjű tortaformát.
  6. A tészta 3/4-t 5 mm vastagságúra nyújtjuk és kibéleljük vele a tortaformát. A szélén legyen kb 3 cm magas "fala". Belekanalazzuk az almás tölteléket.
  7. A maradék tésztából rácsozatot készítünk a tetejére.
  8. Kb 75 perc alatt aranybarnára sütjük.
  9. Ha kész, megkenjük a tetejét a higított (vagy előmelegített) baracklekvárral és hagyjuk kihűlni.
  10. Porcukrozva vagy tejszínhabbal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10559
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Ajánló

A mazsolát természetesen rumban is lehet áztatni. Van aki egy kis őrölt diót is tesz a töltelékbe - és a leghagyományosabb variációt írtam itt le...

Receptkategóriák

Holland almás torta
Zsuzsci 21 recept

Ez is a Holland konyha egyik alapja. Aki már járt Hollandiában, az tudja, hogy ezt minden kávézóban lehet kapni, és hogy főleg télen isteni egy forró csoki kíséretében!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek