r
Nosalty Logó

Hólabda BPeti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hólabda BPeti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 1017 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 5088 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tészta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 1017 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    263 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    3101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8554.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    2051 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    3527 mg
  • Nátrium
    2024 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.4 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1821 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    615 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    2305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1796 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3604 micro
Összesen 5088 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tészta:

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kakaós keverékhez. A tésztát két felé vesszük.
  3. Egy 20x35 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, majd két lapot sütünk. 170 C-on mindkét lapot kisütjük.
  4. Ha kisültek, kiborítjuk a tepsiből, és hagyjuk kihűlni.
  5. 6,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk ki minél több kört.

A krém:

  1. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a keményítőt és egy kicsi tejet.
  2. A maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és visszatesszük a tűzre, tovább főzzük, amíg puding állagú nem lesz. Kihűtjük.
  3. Ha a krémünk langyos, hozzátesszük a vajat, és elkeverjük benne, tovább hűtjük.

Díszítés:

  1. Fogunk két piskótakorongot, és összeragasztjuk egy kanál krémmel, az oldalát is átkenjük vékonyan, hogy ráragadjon a kókuszreszelék.
  2. Megforgatjuk a kókuszreszelékben.
  3. A csokit vízgőz felett a vajjal megolvasztjuk.
  4. Mindegyik tetejét vékonyan átkenjük csokival. Egy éjszakát hideg helyen hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2898
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos sütemény, mi leggyakrabban húsvétkor, lakodalomkor fogyasztjuk. Elkészítése egy kicsit időigényes, de szerintem megéri megcsinálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek