Hólabda recept

Kalória?
Hólabda
Hólabda
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meg kell hagyni: van vele egy "kis" munka, de megéri :)...

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A krémhez

Az oldalára és a tetejére

receptjellemzők

alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mutatós kakaós-kókuszos sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:


  1. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, lassan hozzáadjuk a kakaót, vizet és a lisztet, amelyben elkevertük a sütőport.
  2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a tojásos masszához.
  3. Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.
  4. Amikor megsült, és kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (én olyan egyharapásosakat csináltam).

Krém elkészítése:


  1. A tejből és a pudingporból sűrű pépet főzünk (tehetünk bele vaníliát ill. vaníliás cukrot).
  2. Amikor megfőtt a puding, még a forró pudingba belekeverjük a cukor felét.
  3. A vajat és a porcukrot simára keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingmasszát.

Összeállítás:


  1. A kiszaggatott tésztát kettévágjuk, és megtöltjük kevés krémmel, összeborítjuk, majd a széleit körben megkenjük krémmel.
  2. Az így megkent sütit beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
  3. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk. (Én arany és fehér cukorgyöngyökkel díszítettem.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 86 967
elküldve: 15
receptkönyben: 1 030
elkészítve: 27/48
Facebookon megjelent: -

szakács

BiGe

Mióta szakács: 2010.02.15.
4 recept

Hozzászólások (13)

BiGe
BiGe / BiGe p, 2011-12-30 10:35

kedves focaccina, en 30x40cm-es sutoben sutottem es hat en imadom a mini sutiket elegge picikre szaggattam igy lett belole kb 40 db, de a baratnom nagyobb szaggatoval szaggatja es neki persze kevesebb jott ki ebbol az adagbol :) Amugy a hulladekbol lehet csinalni finom puncs-golyot :D

focaccina
focaccina p, 2011-12-30 21:54

koszi a gyors vàlaszt, az elobb lettem kèsz, vègul fozott krèmmel csinàltam Mary receptje alapjàn amit ezuton is koszonok neki!ehhez a piskota mennyisèghez kicsit sok legkozelebb felezem az adagot...amugy nagyon finom, a piskòta is szuperul sikerult ès a "hulladèkot" is felhasznàltam ahogy tanàcsoltad puncsgolyòkat csinàltam belole! :) pontosan 35 db sutim ès 30 db golyòm lett ebbol a mennyisègbol!tèny hogy nem kicsit maceràs de megèri! :)koszonom ezt a remek receptet ès tovàbbi jo sutogetèst ès boldog uj èvet kivànok! :)

focaccina
focaccina cs, 2011-12-29 20:06

szia!nagyon guszta, holnap meg szeretnèm sutni, mekkora tepsiben sutotted?ès kb hàny darab lesz belole?koszi szia judit

 H. Virág
Bloemcake / H. Virág k, 2010-11-30 15:21

Kedves MIndenki!
Megcsináltam Én is, nagyon finom lett.
Annyit tennék hozzá, hogy én a főzött krémmel csináltam, de csak a külsejét. Csináltam sima van. pudingot, és a főzött krémből kevertem bele, ezzel töltöttem meg,,illetve lusta voltam szaggatni, így kockákra vágtam, a neve: hókocka lett.
Jó sütést mindenkinek!

rosemarz
rosemarz p, 2010-10-29 22:02

&nbshp; Kedves BiGi! Ha nemveszed tolakodásnak, szivesen megadom a saját verziómat, illetve a vajdaságit. Fél liter tejet forralni 6 kanál cukorral. 3 tojást, 10 kanál éles lisztet, 2 csomag vaniliás cukorral kikeverni 2,5 dl tejjel.Ezt a masszát belefőzni a forrásban lévő tejbe. l margarint kikeverni 20 dk porcukorral, összeállitani a kihült krémmel. A piskótából kiszaggatott pogácsákat kettévágjuk, megtöltjük krémmel, az oldalát is körbekenyjük, meghempergetjük kókuszreszeléjbe, tetejét bevonjuk csokimázzal.Szét estét ! üdv.Mary

BiGe
BiGe / BiGe k, 2010-11-16 15:31

Kedves rosemarz! Regebben mi is igy csinaltuk a "fozott" kremet és igy is biza nagyon nagyon finom :)
Szerintem mindket verzioval ez a sutemeny nagyon finom, nem lehet elrontani :D

BiGe
BiGe / BiGe p, 2010-10-22 15:55

Kedves Hopihe! Nagy orommel vennem ha ide irnad a fot krem receptjet es igy a tobbiek is eldonthetik melyik kremet hasznaljak a sutihez :) Meg en is kiprobalnam :)
Szep napot csajok!

rosemarz
rosemarz p, 2010-10-22 15:52

Kedves Hópihe! Én is úgy ismerem, hogy kozák, illetve orosz sapka. Évek óta disziti az ünnepi asztalunkat. Legyen a neve bármi, fantasztikus süti, úgy izre - minst kinézésre.Üdv.Mary

Hópihe
Bloemcake / Hópihe p, 2010-05-28 15:51

A sütit én úgy ismerem kozák sapka .
Csak a krém nem puding benne hnem főt krém szerintem sokkalta finomabb így .

Samy
Samy / Samy h, 2010-04-05 21:12

Ez a sütike nagyon jól néz ki! Tényleg picit macerásnak tűnik, és előre "utálom" magam érte, de meg fogom csinálni :)

Legfrissebb cikkek

21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
1016