Hólabda recept

1 adag
928
kcal
Hólabda
Hólabda
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meg kell hagyni: van vele egy "kis" munka, de megéri :)...

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A krémhez

Az oldalára

A tetejére

receptjellemzők

alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mutatós kakaós-kókuszos sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:


  1. A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, lassan hozzáadjuk a kakaót, vizet és a lisztet, amelyben elkevertük a sütőport.
  2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és hozzáadjuk a tojásos masszához.
  3. Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük.
  4. Amikor megsült, és kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (én olyan egyharapásosakat csináltam).

Krém elkészítése:


  1. A tejből és a pudingporból sűrű pépet főzünk (tehetünk bele vaníliát ill. vaníliás cukrot).
  2. Amikor megfőtt a puding, még a forró pudingba belekeverjük a cukor felét.
  3. A vajat és a porcukrot simára keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingmasszát.

Összeállítás:


  1. A kiszaggatott tésztát kettévágjuk, és megtöltjük kevés krémmel, összeborítjuk, majd a széleit körben megkenjük krémmel.
  2. Az így megkent sütit beleforgatjuk kókuszreszelékbe.
  3. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk. (Én arany és fehér cukorgyöngyökkel díszítettem.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 84 405
elküldve: 15
receptkönyben: 1 017
elkészítve: 24/45
Facebookon megjelent: -

szakács

BiGe

Mióta szakács: 2010.02.15.
4 recept

Hozzászólások (13)

BiGe
BiGep, 2011-12-30 10:35

kedves focaccina, en 30x40cm-es sutoben sutottem es hat en imadom a mini sutiket elegge picikre szaggattam igy lett belole kb 40 db, de a baratnom nagyobb szaggatoval szaggatja es neki persze kevesebb jott ki ebbol az adagbol :) Amugy a hulladekbol lehet csinalni finom puncs-golyot :D

focaccina
focaccinap, 2011-12-30 21:54

koszi a gyors vàlaszt, az elobb lettem kèsz, vègul fozott krèmmel csinàltam Mary receptje alapjàn amit ezuton is koszonok neki!ehhez a piskota mennyisèghez kicsit sok legkozelebb felezem az adagot...amugy nagyon finom, a piskòta is szuperul sikerult ès a "hulladèkot" is felhasznàltam ahogy tanàcsoltad puncsgolyòkat csinàltam belole! :) pontosan 35 db sutim ès 30 db golyòm lett ebbol a mennyisègbol!tèny hogy nem kicsit maceràs de megèri! :)koszonom ezt a remek receptet ès tovàbbi jo sutogetèst ès boldog uj èvet kivànok! :)

focaccina
focaccinacs, 2011-12-29 20:06

szia!nagyon guszta, holnap meg szeretnèm sutni, mekkora tepsiben sutotted?ès kb hàny darab lesz belole?koszi szia judit

 H. Virág
H. Virágk, 2010-11-30 15:21

Kedves MIndenki!
Megcsináltam Én is, nagyon finom lett.
Annyit tennék hozzá, hogy én a főzött krémmel csináltam, de csak a külsejét. Csináltam sima van. pudingot, és a főzött krémből kevertem bele, ezzel töltöttem meg,,illetve lusta voltam szaggatni, így kockákra vágtam, a neve: hókocka lett.
Jó sütést mindenkinek!

rosemarz
rosemarzp, 2010-10-29 22:02

&nbshp; Kedves BiGi! Ha nemveszed tolakodásnak, szivesen megadom a saját verziómat, illetve a vajdaságit. Fél liter tejet forralni 6 kanál cukorral. 3 tojást, 10 kanál éles lisztet, 2 csomag vaniliás cukorral kikeverni 2,5 dl tejjel.Ezt a masszát belefőzni a forrásban lévő tejbe. l margarint kikeverni 20 dk porcukorral, összeállitani a kihült krémmel. A piskótából kiszaggatott pogácsákat kettévágjuk, megtöltjük krémmel, az oldalát is körbekenyjük, meghempergetjük kókuszreszeléjbe, tetejét bevonjuk csokimázzal.Szét estét ! üdv.Mary

BiGe
BiGek, 2010-11-16 15:31

Kedves rosemarz! Regebben mi is igy csinaltuk a "fozott" kremet és igy is biza nagyon nagyon finom :)
Szerintem mindket verzioval ez a sutemeny nagyon finom, nem lehet elrontani :D

BiGe
BiGep, 2010-10-22 15:55

Kedves Hopihe! Nagy orommel vennem ha ide irnad a fot krem receptjet es igy a tobbiek is eldonthetik melyik kremet hasznaljak a sutihez :) Meg en is kiprobalnam :)
Szep napot csajok!

rosemarz
rosemarzp, 2010-10-22 15:52

Kedves Hópihe! Én is úgy ismerem, hogy kozák, illetve orosz sapka. Évek óta disziti az ünnepi asztalunkat. Legyen a neve bármi, fantasztikus süti, úgy izre - minst kinézésre.Üdv.Mary

Hópihe
Hópihep, 2010-05-28 15:51

A sütit én úgy ismerem kozák sapka .
Csak a krém nem puding benne hnem főt krém szerintem sokkalta finomabb így .

Noémi29
Noémi29p, 2010-04-09 06:23

Én is belevágok, úgyis rossz időt mondanak hétvégére, lesz időm "pepecselni" :) Köszi!

Samy
Samyh, 2010-04-05 21:12

Ez a sütike nagyon jól néz ki! Tényleg picit macerásnak tűnik, és előre "utálom" magam érte, de meg fogom csinálni :)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
928