r
Nosalty Logó

Hófehérke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyinyinagyi
Hófehérke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 1081 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    305 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2005 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    859.2 g
  • Cukor
    491 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2022 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 6470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt a tojással és a cukorral habosra keverjük.
  2. Összegyúrjuk a szódabikarbónás liszttel, egy kevés tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható legyen.
  3. Két lapot sütünk belőle, közepes tűzön.
  4. A krémhez a tejet és a lisztet sűrűre főzzük.
  5. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha a főzött krém kihűlt, a kettőt összekeverjük.
  6. Az egyik lapot megkenjük vele, és a tetejére tesszük a másikat.
  7. Jó sok porcukorral megszórjuk.
  8. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17709
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hófehérke
Nyinyinagyi 31 recept

Édesanyám receptje, őrizgetem a sok sok másikkal egyetemben a régi receptes füzetében, aminek az elején az díszeleg: "Rece - fice". A papírlapok a sütemények illatát őrzik, meg lehet állapítani a lapokból, melyiket milyen gyakran sütötte. Ami már nagyon kopott, azt nagyon sokszor. Ezt a sütit is sokszor sütötte, nagyon szeretem. Én egy ideje sajnos tejérzékeny vagyok, így ezt a receptet szójatejjel és tejmentes margarinnal készítem, tejföl helyett egy kevés vizet teszek a tésztához. A vizes margarinokat nem lehet habosra keverni, mert kicsapódik, így éppen csak összekeverem a cukorral, és a még langyos, főzött krémbe keverem. Ezután lehet robotgéppel jó levegősre keverni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek