r
Nosalty Logó

Hidegtál Tésztásfül konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hidegtál Tésztásfül konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

Összesen 658 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

Összesen 3277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

Összesen 143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.6 g
  • Cink
    158 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    122 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    73 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    821 micro
  • β-crypt
    184 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 658 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9557.9 g
  • Cink
    791 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1959 mg
  • Vas
    609 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    3638 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1339.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    363 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1677 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    4103 micro
  • β-crypt
    922 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3829 micro
Összesen 3277 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    226 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

Elkészítés

Kaszinótojás

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját, és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal. Majd hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen nagyon puha. Nyomózsákba tesszük, és mindegyik tojásba nyomunk egy kis adagot.

Sonkatekercs

  1. A sonka szeleteket előkészítjük.
  2. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. A nyomózsáknak itt is hasznát vesszük. A végeihez is nyomunk egy kisebb gombóckát. Készen van, bár jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.

Sajttölcsér

  1. A körözött hozzávalóit, túrót, fűszereket összekeverjük villával alaposan.
  2. A trappista sajtot vékonyra felszeleteljük. (Akkor jó, ha kerek.) Ketté vágjuk, pont félbe, tölcsért készítünk belőle. Nyomó zsákba töltjük a körözöttet, megtöltjük a tölcséreket.

Díszítés

  1. A díszítő elemeket alaposan megmossuk. Egész fejes salátát leveleire szedjük. A levelekkel alapot készítünk a kaszinótojások, sonkatekercsek (most díszítjük a végeit nyomózsákkal), sajttölcséreknek. A lilahagyma karikával elválasztjuk a sajttölcséreket. A narancsokkal a sonkatekercseket választjuk el. A kaszinótojásokat uborkával, paradicsommal díszítjük. Az egyetlen piros almával a fő díszítést rakjuk a tálra. Némi kézügyességgel, éles késsel bevagdossuk 45 fokos szögben az alma közepe felé. Elcsúsztatjuk 1 cm távra, kialakul a rózsa. Lásd a képet !
  2. Fontos! Felhasználásig, a tálalásig hűtőben tároljuk!
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 32473
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 05.

Ajánló

A díszítést a zöldségek tárháza adja. Petrezselyem, uborka, paradicsom, retek, saláta stb.  Igyekeztem az ízek miatt megválasztani a hozzá illőket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hidegkonyhát Szilveszterkor, húsvétkor, ballagáskor, ünnepeken gyakran tálaljuk fel.

Hozzávalók

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek