r
Nosalty Logó

Hideg uborkaleves ahogy Laumatyi készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hideg uborkaleves ahogy Laumatyi készíti
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 333 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1330 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 333 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2772.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1549.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1330 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az uborkát meghámozzuk (nem muszáj), s utána lereszeljük.
  2. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a lereszelt uborkát, majd a kefírrel, tejföllel, ételízesítővel, piros őrölt paprikával összekeverjük.
  3. Hűtőbe tesszük, s lehűtjük, majd hidegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9960
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kb fél óra alatt elfogyott! Főként meleg napokon csinálom, mikor mindenkinek jól jön egy kis hűsítő!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek