r
Nosalty Logó

Hideg rakott süllő

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsus
Hideg rakott süllő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hal

Továbbiak

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hal

Továbbiak

Összesen 1600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A hal

Továbbiak

Összesen 81 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6005 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3357 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4918.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    2912 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3653 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    425 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    14874 micro
  • β-karotin
    36029 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    20139 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 1600 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    754 micro
  • β-karotin
    1826 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1020 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

A hal

Továbbiak

Elkészítés

A hal

  1. A halat lebőrözzük ha szükséges, kiszedegetjük az összes szálkát, a filéket 3-4 felé vágjuk, besózzuk, lisztbe forgatjuk, és kb. 4 percig mindkét oldalát megsütjük.
  2. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, belerakjuk a hagymát és a sárgarépát. 10 percig közepes lángon dinszteljük.
  3. Egy fűszerzacskóba tesszük a szegfűszeget és a borsot, hozzáadjuk a hagymás- sárgarépás keverékhez. A sűrített paradicsomot összekeverjük a vízzel, és beleöntjük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és a sót. Kis lángon dinszteljük kb 15 percig, vagy amíg puha nem lesz. Ha elkészült, kidobjuk belőle a fűszerzacskót és a babérlevelet.
  4. Veszünk egy kb 26×20 cm-es edényt, vékony rétegben elterítjük a sárgarépát az alján (kb. az 1/3-át). Erre rakjuk a megsült halat, szorosan egymás mellé. A maradék keveréket a tetejére pakoljuk, hogy teljesen befedje a halat. Ha az egész kihűlt, betesszük a hűtőbe, és legalább 4 órán keresztül hűtjük. A legfinomabb másnap.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2452
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Ajánló

El lehet még készíteni nílusi sügérből, tőkehalból, hekkből, minden nem zsíros fehér halból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Tudom, hogy ez egy formabontó recept, hogy a süllőt nálunk nem így készítik. Oroszországban viszont közkedvelt recept, és minden ünnepi asztalon megtalálható, nem számít drága halnak, ezért mindenki megengedheti magának. Jól lehűtve vacsorának, uzsonnának vagy tízórainak kitűnő. Nálunk a gyerekek is nagyon szeretik, mert egyáltalán nincs hal íze.

Hozzávalók

A hal

Továbbiak

Címlapról ajánljuk

További cikkek