Hideg jostaleves tejszínnel recept

Hideg jostaleves tejszínnel
Hideg jostaleves tejszínnel
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ismerősünktől  kaptunk pár éve egy josta csemetét, akkor még nem gondoltuk volna, hogy több is követi. Nagyon megszerettük, tele van c- vitaminnal, nagy gondozást nem igényel, bőven terem. Feketeribizli és az egres keresztezése. Télire befőttet teszek el belőle a szokásos módon befőzőautomatával.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy ötlet amit nyáron sokszor elkészítünk házilag, josta jégkrém. Hozzávalók josta, natur joghurt, méz. Az összetevőket  turmixba tesszük átdolgozzuk, majd műanyag pálcikás jégkrémes dobozokba öntjük, és végül be a mélyhűtőbe. Természetesen a gyümölcsöket lehet variálni málna, eper, ribizli, szeder stb. sőt lehet cukorral, tejszínnel is elkészíteni. Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt hűsítő nyári nyalánkság.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves jostából, tejszínes jostaleves, tejszínes gyümölcsleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jostát feltesszük "főzni " vízze,l cukorral, citromfűvel lassú tűzön.
  2. Közben egy kevés lisztet egy kis tejszínnel csomómentesre keverünk.
  3. A tűzről levéve botmixerrel átturmixoljuk a levesünket, majd átszűrjük, elég sok apró magot tartalmaz.
  4. Visszaöntve edényünkbe besűrítjük, ha kell még teszünk bele cukrot és összefőzzük.
  5. Majd lehűtjük, és hidegen tejszínnel tálaljuk.
  6. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 4 272
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csak Természetesen

Mióta szakács: 2012.02.29.
23 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

258