r
Nosalty Logó

Hideg csirkés tésztasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hideg csirkés tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3216 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 537 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5063.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    2591 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2025 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1601 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    1389 micro
  • β-crypt
    694 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3792 micro
Összesen 3216 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze, és lehűtjük.
  2. A kockára vágott padlizsánokat besózzuk, állni hagyjuk. Közben a szintén kockára vágott csirkét ízlés szerint befűszerezzük (én sóval, borssal, kevés garam masalával, bazsalikommal, oregánóval ízesítettem).
  3. A csirkehúst kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük, hűlni hagyjuk. A padlizsánról leitatjuk a vizet, és őket is forró serpenyőben megsütjük, papírtörlőre szedjük, kihűtjük.
  4. A megfőtt kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket.
  5. Az uborkát kockára vágjuk, a koktélparadicsomokat méretük szerint félbe-negyedbe vágjuk.
  6. A kihűlt hozzávalókat egy szép nagy tálba rétegesen lerakjuk úgy, hogy alulra tészta kerüljön, megszórjuk arányosan padlizsánnal, csirkehússal, uborkával, paradicsommal, majd megint tészta, addig míg el nem fogynak az alapanyagok. Az egészet hűtőben jól lehűtjük.
  7. Az öntethez összekeverjük a joghurtot a citrom kifacsart levével, sózzuk. Aki szereti, kevés chilipelyhet is keverhet bele.
  8. Tálaláskor a salátát tányérokba szedjük, és meglocsoljuk az öntettel.
  9. Ínyencek mini mozzarellát is szórhatnak rá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14914
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a nagy hőségben nem igazán kíván nehéz ételt az ember, inkább valami könnyű, üdítő, hűsítő ételre vágyunk. Már többször készítettem hasonló salátákat a család nagy örömére. Most volt a hűtőben padlizsán is, így vele gazdagítottam. Nem volt rossz ötlet, nagyon kellemes íze igazán feldobta a salátát. Ebben a receptben az a jó, hogy semmihez sem kell ragaszkodni, mindenki saját ízlése szerint variálhatja a hozzávalókat, ízesítheti a husit. Jó kísérletezést!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek