Hideg áfonyaleves citromhabbal recept

Hideg áfonyaleves citromhabbal
Hideg áfonyaleves citromhabbal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kivételesen nincs hozzá story, de a családom egyik kedvence lett.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A citromhabhoz

ajánlat

Könnyű vörösbor, pl. kadarka nagyon illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

vörösboros áfonyaleves citromos tejszínhabbal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áfonyadzsemet a borban megfőzzük.
  2. A tejbe habverővel belekeverjük a lisztet, a fahéjat,a reszelt citromhéj felét és a cukrot.
  3. A teljes keveréket hozzáadjuk a boros áfonyadzsemhez, felforraljuk, majd szitán átszűrjük.
  4. Jól  lehűtjük, átlátszó üveg levesestálba tálaljuk /nagyon jól néz ki/, a tetejére tesszük a citrommal és citromhéjjal ízesített, kemény habbá vert tejszínt. Ha van citromfű otthon, néhány levéllel még dekorálható, mintha rózsa lenne, levéllel.
 

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 000
elküldve: 3
receptkönyvben: 102
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vadasi György

Mióta szakács: 2009.06.18.
5 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

425