Hetes lángos recept

1 adag
1184
kcal
Hetes lángos
Hetes lángos
receptkönyvben hozzászólások (57)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hetes lángos néven ismertem meg egy női magazinból, ahová Veszprémi Miklósné küldte be a receptet. Nevét onnan kapta, hogy hűtőszekrényben 1 hétig gond nélkül eláll, s frissen mindig éppen annyit süthetünk belőle, amennyit épp szeretnénk. Olcsó, gyorsan elkészíthető és mind nagyon szeretjük. Kell ennél több? :-)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kefires lángos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, jó 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Ezután a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk-dagasztjuk (akár robotgép dagasztójával).
  3. Nagy tálba töltjük, lefödjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Amikor sütni akarjuk, kezeinket bőségesen bekenjük étolajjal, kiveszünk a tésztából egy adagot és jól széthúzkodjuk.
  5. Forró olajban (én a fritu legmagasabb hőfokú állását használom, azt, ami a mirelitekhez van jelölve,) oldalanként kb. 2-3 percig (pirulásig) megsütjük.
  6. Jól lecsöpögtetjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 100 583
elküldve: 28
receptkönyben: 1 745
elkészítve: 39/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

Hozzászólások (57)

Hanyatt82
Hanyatt82cs, 2014-09-25 10:42

Szia!
Ennek ennyire hignak kellett volna lennie? Mondjuk utanna en addig potoltam liszttel,mig nem tudtam dagasztani :) ,mar a hutoben van..delutan sutom :)

KemenySzilvi
KemenySzilviv, 2014-05-11 15:17

Kipróbáltam megsütöttem és finom! :) Életemben először sütöttem lángost és nem is sikerült teljesen a recept szerint mert párom már úton volt a boltba telefonon pedig nem értem el hogy másik receptet választottam amibe pedig kelleni fog kefir így helyettesítettem. Csak tejfölöm volt és azt is osztani kellett hogy jusson a tetejére is ezért egy 330 g-os tejfölt öntöttem a mérőedénybe majd házi tejjel felhígítottam hogy 5.2 dl legyen és ezzel helyettesítettem a kefirt. Valószínűleg ettől de picit lágy lett a tésztája így nem sikerült olyan szépen széthúzgálni viszont átsült finom és puha volt valamint az olajból sem szívott fel túl sokat. Nagy sikert aratott! Azt hiszem ez a recept állandósulni fog nálunk. :)

polip25
polip25p, 2013-10-04 20:21

Szia :) kipróbáltam a recepted és ez valami isteni finom! :) könnyű elkészíteni és könnyű dolgozni vele.Szárított élesztővel csináltam-remekül működik vele :)
köszönet a receptért!

theileranna
theilerannasze, 2013-06-05 11:20

Csak egy baj van vele.. akár 3 adagnyi tészta is el tud fogyni 1 nap :(
Én sütőport is rakok bele, h kevesebb olajat szívjon fel, meg +fokhagymát a tésztába :P

beto
betov, 2012-11-11 14:43

Nagyon jó recept, csak így készítem a lángost! :-)

boanka
boankah, 2012-05-28 07:59

Sziasztok!
2 napja bedagasztottam ezt a kis lángost, most sütöttem meg az utolsó kettőt és nagyon finom!
A tésztája nagyon ragacsos volt, ettől egy kicsit megijedtem, de nem kellett volna:-) Alaposan beolajozott kézzel teljesen jól kezelhető. A páromnak is nagyon ízlett és tényleg nem az az őrülten olajos cumó, amit a strandon adnak és garantáltan megüli a gyomrot...
Szóval lángosra fel mindenkinek és köszönet a receptért!

ildima
ildimah, 2012-05-21 06:24

Szia Zit!
Ma találtam meg az ajánlóba a receptet! Igy ma ez lesz ebéd. Én csak egyedül élek és magamnak főzök, de az 1/3 -ad mennyiséget megcsinálom. Végig olvastam a hozzászólásokat és ez nagyon inspirál:) Van egy kis maradék sült csirkém és megpróbálom megtölteni a tésztát:) Az is nagyon tetszik, hogy kisebb labdacsokat készít valaki belőle és köretnek is nagyon finom. Ez meg talán holnapra lesz. Nagy előnyének tartom, hogy 1 hétig is eláll:) Köszönöm a receptet! Ildikó

erika34
erika34k, 2012-05-01 11:39

Hát ez rettenetes:((Olyan mint a kenyér.Kár volt bele pocsékolni a kefirt,tojást.
Sajnálom, de ez nem olyan mint amit a strandon árulnak,nekem ez a véleményem.
Ma ismét próbálkoztam egy másik recepttel.Na ez a tuti:liszt,víz,élesztő,só.Ennyi.Sem tojás,sem kefir.

Racijuci
Racijucih, 2012-04-30 17:40

Jó estét.Tegnap ez volt a vacsora.Ízlett mindenkinek.Köszi a jó ötletet.

aantee
aanteecs, 2012-04-12 08:21

Lehet, h hülye a kérdés, de mekkora doboz kefír kell bele? Gondolom, a kicsi, de azért nem rontanám ezzel el, ha mégse. :-)

blondevilke
blondevilkek, 2012-02-21 16:31

Ez lesz a mai finomság. Sajtos tejfölös, fokhagymás. :)

Közben el is készült! Nagyon finom és végre egy olyan lángos ami nem szív fel egy tonna olajat. Köszi a receptet!

kiskata10
kiskata10sze, 2011-11-16 13:02

Nekem csak tejfölöm van itthon.Megcsinálhatom vele szerintetek?

majorka
majorkah, 2011-11-21 19:46

Én csak tejföllel és tejjel ismerem, úgy hogy azzal is tökéletes.

vereserka
vereserkasze, 2011-10-19 15:18

Köszönöm ezt a nagyszerű reeptet, ezentúl csak így készítem a lángost!!

vyktorya
vyktoryap, 2011-09-30 13:10

Kedves Zit!

Úgy örülök hogy rátaláltam erre a receptre, mivel imádom a lángost a lángososnál, de amit eddig én csináltam itthon az soha nem volt olyan finom! Most végre megtaláltam ezt a receptet, ami mindent felülmúl!!!! Tényleg nagyon egyszerű, és csúcsfini :)

Köszönöm Neked!!!

Senoritaa
Senoritaak, 2011-08-09 12:21

Kedves Zit!

Időközben elkészültek a lángosok. :) Valami mennyei lett!! A recept így tökéletes ahogy van. Sok lángos sütödés elbújhat a lángosával! Kezdő háziasszonyként gond nélkül elkészítettem. Nagyon köszönöm ezt a receptet a családom nevében is! :)

Senoritaa
Senoritaak, 2011-08-09 10:30

Szia Zit!

Épp most landolt a tészta a hűtőben. :) A kérdésem az lenne, hogy most frissen is süthetek belőle, vagy holnapig pihennie kell a tésztának?

hajcsu
hajcsuh, 2011-08-08 12:02

Aznap nem lehet sütni? Mert én holnap reggel gyúrnám be és ha megkelesztem nem süthetem frissen?

jajoneb
jajonebv, 2011-04-17 18:36

Szia Zit!

Ez egy tökéletes recept szerintem. Megcsináltam a hétvégén, hát nem sok maradt belőle, mert a családnak más kaja nem is kellett.
Tényleg egyszerű összedobni, rendkívül könnyű és nem olajos a lángos. Lehet vastagabbra, illetve vékonyabbra nyújtani, ki hogy szereti. Gyermekem szerint a piacos lángosok meg sem közelítik.
Abszolút megvettem, nem is keresgélek másikat.
Köszönöm.

osztriga
osztrigasze, 2010-09-29 18:40

Szia Zit! Megcsináltam, és nagyon finom is lett, de az előbb benéztem a hűtőbe, és riadtan láttam, hogy elkezdett duplájára kelni, amit beraktam.... Most kicsit meggyúrtam, de mi lesz vele holnapra??? Az egész hűtő tele lesz masszával??? :D
T.

Zit
Zitsze, 2010-09-29 18:53

Ne félj, Kagylóka! :-D Nem mászik ki, de tényleg elég nagy (kb. 4-5 literes) edényben kell tartani. Abból, ha rajta van a teteje is, nem szökhet el.

Myra
Myraszo, 2010-08-14 13:53

isteni finom lett, nagyon köszönjük .... :) szupi recept, gyors, olcsó, egyszerű ... :)))

D.Zsu
D.Zsucs, 2010-06-17 18:10

Szia! Persze, hogy jó!! :) Én se értem. pedig a lángos tényleg nagyon finom, a kisfiam imádja. Én is mezei kefírt használtam...

Zit
Zitcs, 2010-06-17 20:20

Hát, ha kisütve már minden rendben van vele, akkor szerintem ne aggódj. :-)

szeva65
szeva65sze, 2010-07-07 10:14

Szia Zit! Nagyon tetszik hogy olajsütőben sütöd. Az lenne a kérdésem, hogy ugyanúgy lecsukod a tetejét? Lehet hogy nagyon hülye a kérdés, de előttem mindig a lángossütők vannak, hogy ott uszkálnak a lángosok:)).
Ezt is be tudom tölteni?

Éva

Zit
Zitsze, 2010-07-07 13:26

Szia! Én sosem csukom le a fritőz tetejét, csak amíg benne az olaj eléri a kívánt hőmérsékletet (én a maximum fokozaton sütöm). Ma is épp ezt készítettem. :-)) Előtte az expressz paradicsomlevesem volt (recept fenn van), úh most nagyon elégedett a kis Családom. :-) Ja,a lángost sajtos-tejfölösen ettük, ha így értetted, hogy tölthető-e.

szeva65
szeva65sze, 2010-07-07 19:15

Köszönöm a választ. Csak még egy kérdés. A kosarában sütöd, vagy csak úgy bele.

A töltést úgy értettem, hogy a tészta egyik felét megtöltöm pl. füstölt sajt, virsli stb. és ráhajtom a másik felét. Összenyomkodom a széleit és így sütöm meg. Még soha nem csináltam lángost de ettem ilyen töltöttet és nagyon ízlett. Majd a tészta egyik részét töltöm, a másikat simán sütöm..
Ha lesz időm holnap meg is csinálom. A paradicsomlevesed receptjét már olvastam. Meg nagyon sok receptedet:)) Az a baj, hogy nálunk csak én eszem meg a paradicsomlevest:(

Zit
Zitsze, 2010-07-07 19:54

A kosár benne szokott lenni a sütőben.
Nagyon jó 5let ez a töltés!! Én még nem próbáltam, de hajrá, csak sikerül. :-)
Ha nem fogy a leves, akkor a jövő heti veszett kánikulában jól eshet a hóvirág, na azt próbáld ki! ;)

szeva65
szeva65v, 2010-07-11 20:59

Na megcsináltam. Nagyon finom lett. Egy párat be is töltöttem füstölt sajttal.
Nekem a töltött ízlett nagyon, a családom azt mondta marad a simánál, ők inkább ráteszik a tejfölt és a sajtot:))

D.Zsu
D.Zsucs, 2010-06-17 13:54

Sziasztok! A kész tészta csak nekem savanyodik meg 3 nap után? Olyan fura, erjedt szaga van..Másodszor készítem, előzőleg is ez volt a gondom, pedig természetesen hűtőben tárolom!!!

mamacica
mamacicaszo, 2011-03-12 14:07

Szerintem a hűtőben, -már legalábbis én- belülről jól beolajozott tiszta reklámszatyorba tárolom és még soha nem savanyodott meg az 5 ik napon sem. Isteni a recept. Jártam, már úgy, hogy nem volt elég kefir otthon és tejföllel pótoltam, hát igazán jót tett a tésztának, de ugyanezt elmondhatom, hogy amikor legutóbb készítettem, maradék krumplipürét tettem még hozzá....mondhatom kiváló íz "orgia" született.Én is szoktam belőle mást is készíteni, pl. virslit begöngyölve sütöm ki, nagyon fincsi , ajánlom mindenkinek. Köszönet a receptért, nagyon nagyon hálásak a kis unokáim! Nem múlhat el lángos nélkül vasárnap reggel, mikoris ők nálunk alszanak! (Hagyomány lett belőle)
üdv.mamacica

Zit
Zith, 2011-03-14 09:25

Kedves Mamacica, nagyon örülök! Fontosak a családi hagyományok, hálás vagyok, hogy részese lehettem egynek. :-)

Zit
Zitcs, 2010-06-17 14:36

Szia! Két kérdés: 1.) Biztosan jó a hűtőtök? 2.) Te milyen kefirt használsz hozzá? Mert én semmiféle élőflórás extra csudát sem, a legegyszerűbb, sima Danone kefirt tettem bele. Más 5letem nincs... :(

Rolando
Rolandosze, 2010-06-16 06:40

Boldog születésnapot Hetes lángos recept! :))))))
Szeretem én is, hamarosan el is készítem! :)
Kuktára fel! :)

R

Zit
Zitv, 2010-04-18 19:27

Köszönöm szépen, örülök, hogy hasznát vetted a receptnek. :-)

Zit
Zitp, 2010-01-29 10:05

Kedves Tibiapu! Nem próbáltam még joghurttal, de én be merném vállalni. Petra gyors kefire sütijét viszont már készítettem joghurttal, igaz, az nem élesztős (akkor nem lenne olyan gyors).

Kedves Mrs. Smith, dehogy haragszunk, SŐT! Köszönöm szépen a segítségedet, én nem tudtam ezekről a dolgokról és mindig örülök, ha tanulhatok valamit. Remélem, Tibiapunak is jól jött a segítség. Igen, az író szerintem is híg, meg másra való, egészen más jellegű dolog.

Kedves sylviezhevelyuk! (Huhh, le tudtam írni! :-)) Nem tudom, nálatok milyen a száraz élesztő. Nálunk hátul a csomagon rajta van, hogy egy csomagot mennyi liszthez ajánlanak. Az itt kaphatóból 2 csomag kellene 1 kg liszthez, de a tiéteket nem látom. :-)

Remélem, tudtam segíteni.
Köszönöm még egyszer, Mrs. Smith!

sylviezhevelyuk
sylviezhevelyukp, 2010-01-29 07:43

sziasztok lehet egy kerdesem?ha nincs elesztonk csak elesztoporunk akkor abbol hany grammot hasznaljak?kerlek ne csomagot irjatok,mert nem Magyarorszagon elek,es itt mas van.koszi elore is

szurosp
szurospp, 2010-01-22 18:29

Kedves Tibiapu! Azt hiszem a kefír gombával működik, ezért az élesztőt segíti. A joghurt baktériummal készül. Ellenben a barátnőm készített már kefíres lángost joghurttal is, mert csak az volt otthon, és minden további nélkül sikerült neki. Az író szerintem túl híg. De majd a Zit is elmondja a tapasztalatát, és egyben bocsánat, hogy közbekotyogtam! Mentségem, hogy segíteni próbáltam! :) Üdv: Mrs Smith

Tibiapu
Tibiapup, 2010-01-22 14:49

Hali, Mi a külömbség ha kefír helyett joghurtot használsz, vagy esetleg írót? próbáltad már?
Köszi.

husika
husikah, 2009-08-24 11:32

 Szia Zit!Koszi,hogy megirtad a mennyiseget,majd a dagasztasnal ugyis latszik mennyit vesz fel a teszta,de igy tudom hany doboz kefirt vegyek.Udv!

Zit
Zith, 2009-08-24 13:37

Szia Husika! Nagyon örülök, ha segíthettem. Biztosan sikerülni fog, hisz' ez elronthatatlan! :-) Üdv: Zita

Zit
Zitszo, 2009-08-01 20:02

Ó, Nairk, és gratula ahhoz, ahogy tovább fejlesztetted a kaját. Nagy vagy! :-)

Zit
Zitszo, 2009-08-01 20:01

Kedves Nairk, őszintén örülök, hogy bejött ez a recept! :-) Mindenkinek jó étvágyat hozzá, remélem, találsz még a főztjeim - sütijeim között kedvedre valót. Minden jót és köszönöm a dicséretet!

Nairk
Nairkszo, 2009-08-01 18:24

Köszönöm ezt az isteni és télleg egyszerű receptet!!!! Család csak úgy falta! Másnap kis golyókat formáltam az alaptésztából, úgy sütöttem meg, hozzá fűszeresen kisütött disznótarját adtam, és paradicsomból paprikából készített sali volt hozzá. ja és kicsit lágyítottam meleg vízzel a tésztát! Jó főzőcskézést a továbbiakban!

Zit
Zitszo, 2009-08-01 07:22

Kedves Husika, én az általában kapható, kicsi (nem egészen 2 dl-es) dobozokat veszem hozzá. Elvileg 6 dl kell bele, de nekem az a tapasztalatom, hogy attól hihetetlenül nyúlós, nyálkás lesz a tészta, nem kell bele annyi. Egy Danone, vagy bármilyen kis doboz kefir, ha jól emlékszem, kb. 1,3 dl. Remélem, ez segített valamennyit. :-)

husika
husikacs, 2009-07-30 13:54

 Doboz kefir, igen de mekkora az a doboz?Legyszi irja meg valaki,koszi elore is!

NoSalty
NoSaltycs, 2009-06-18 07:16

2009.06.17-én is ezt a receptet nézték meg a legtöbben.

Legfrissebb cikkek

Karácsony illatfelhőben
Karácsony illatfelhőben
Nagy gondot fordítunk az ünnepek alatt az ajándékokra, a karácsonyi dekorációra, fára és az ünnepi menü megtervezésére. De mi van az illatokkal?
Zserbó, egy meglepetés töltelékkel
Zserbó, egy meglepetés töltelékkel
Karácsonykor a hagyományos sütiké a főszerep, de ha Te is szeretsz új ízekkel kísérlezetni, akkor most figyelj! Íme, a klasszikus zserbó egy izgalmas csavarral!
1184