Hentestokány zsuzsa konyhájából recept

Hentestokány zsuzsa konyhájából
Hentestokány zsuzsa konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

30-40 éve került a receptkönyvembe, már nem tudom, honnan. Az egész család szerette. Vendégeknek is főzöm, mert előre elkészíthető, csak melegíteni kell. Nagyon ízes, kiadós étel, mindig sikert arat a vendégek körében.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg sertéscomb
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsompüré konzerv  (140 g)
  • 4-5 db (ecetes) csemegeuborka
  • 2 dl száraz fehérbor
  • bors

ajánlat

Azzal a borral főzzük, amit majd az étel mellé kínálunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szaftos sertéshús ecetes uborkával, uborkás-paradicsomos sertéstokány, szaftos fehérboros sertéstokány
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst feldaraboljuk, csíkokra vágjuk.
  2. A húsos szalonnát felkockázzuk.
  3. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
  4. Egy lábosban megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a kétféle hagymát, és halványsárgára pároljuk.
  5. Belekeverjük a paradicsompürét és a bort. 3-4 percig együtt főzzük.
  6. A mártáshoz adjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha kell, forró vízzel pótoljuk az elfőtt levet. A végén sűrű levének kell lennie.
  7. Ha a hús puha, belekeverjük a kockára vágott uborkát. Ezzel már csak néhány percet főzzük.
  8. Legjobb burgonyafánkkal kínálni, de illik mellé a petrezselymes krumpli és a rizs is.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 842
elküldve: 5
receptkönyben: 151
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
133 recept

Hozzászólások (2)

schniki
schnikisze, 2013-07-31 13:54

Kedves Zsuzsa!
Tegnap ez volt nalunk a vacsora, ket apro valtoztatassal: serteshus helyett csirkemell kerult bele, a bort pedig kihagytam. Igy is nagyon izlett mindenkinek. A lanyom kozolte, hogy mostantol ez a kedvenc etele. :) Koszonet a receptert!
Niki

8zsuzsa8
8zsuzsa8sze, 2013-07-31 14:29

csirkemellből is finom lehet, de az igazi ízt a sertéshús adja benne. De hát ez ízlés kérdése. A bor is a zamata miatt kell. Az alkohol elfő belőle, gyereknek is nyugodtan lehet adni. Üdv Zsuzsa

Legfrissebb cikkek

Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
Kanadai túrós batyu
Kanadai túrós batyu
A túrós batyu "áldozata" lettem Kanadában. Vendéglátó barátnőm egyre csak valamilyen hazai túrós édességről ábrándozott, én pedig éppen kéznél voltam.