Hentestokány zsuzsa konyhájából recept

Hentestokány zsuzsa konyhájából
Hentestokány zsuzsa konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

30-40 éve került a receptkönyvembe, már nem tudom, honnan. Az egész család szerette. Vendégeknek is főzöm, mert előre elkészíthető, csak melegíteni kell. Nagyon ízes, kiadós étel, mindig sikert arat a vendégek körében.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg sertéscomb
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsompüré konzerv  (140 g)
  • 4-5 db (ecetes) csemegeuborka
  • 2 dl száraz fehérbor
  • bors

ajánlat

Azzal a borral főzzük, amit majd az étel mellé kínálunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szaftos sertéshús ecetes uborkával, uborkás-paradicsomos sertéstokány, szaftos fehérboros sertéstokány
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst feldaraboljuk, csíkokra vágjuk.
  2. A húsos szalonnát felkockázzuk.
  3. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
  4. Egy lábosban megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a kétféle hagymát, és halványsárgára pároljuk.
  5. Belekeverjük a paradicsompürét és a bort. 3-4 percig együtt főzzük.
  6. A mártáshoz adjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha kell, forró vízzel pótoljuk az elfőtt levet. A végén sűrű levének kell lennie.
  7. Ha a hús puha, belekeverjük a kockára vágott uborkát. Ezzel már csak néhány percet főzzük.
  8. Legjobb burgonyafánkkal kínálni, de illik mellé a petrezselymes krumpli és a rizs is.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 086
elküldve: 5
receptkönyben: 152
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
133 recept

Hozzászólások (2)

schniki
schnikisze, 2013-07-31 13:54

Kedves Zsuzsa!
Tegnap ez volt nalunk a vacsora, ket apro valtoztatassal: serteshus helyett csirkemell kerult bele, a bort pedig kihagytam. Igy is nagyon izlett mindenkinek. A lanyom kozolte, hogy mostantol ez a kedvenc etele. :) Koszonet a receptert!
Niki

8zsuzsa8
8zsuzsa8sze, 2013-07-31 14:29

csirkemellből is finom lehet, de az igazi ízt a sertéshús adja benne. De hát ez ízlés kérdése. A bor is a zamata miatt kell. Az alkohol elfő belőle, gyereknek is nyugodtan lehet adni. Üdv Zsuzsa

Legfrissebb cikkek

Tojáslikőr otthon
Tojáslikőr otthon
Karácsonyi ajándéknak sem utolsó, de házilag készített tojáslikőrt kortyolgatni a fa alatt igazi kényeztetés.