Hentestokány zsuzsa konyhájából recept

Hentestokány zsuzsa konyhájából
Hentestokány zsuzsa konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

30-40 éve került a receptkönyvembe, már nem tudom, honnan. Az egész család szerette. Vendégeknek is főzöm, mert előre elkészíthető, csak melegíteni kell. Nagyon ízes, kiadós étel, mindig sikert arat a vendégek körében.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg sertéscomb
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsompüré konzerv  (140 g)
  • 4-5 db (ecetes) csemegeuborka
  • 2 dl száraz fehérbor
  • bors

ajánlat

Azzal a borral főzzük, amit majd az étel mellé kínálunk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szaftos sertéshús ecetes uborkával, uborkás-paradicsomos sertéstokány, szaftos fehérboros sertéstokány
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst feldaraboljuk, csíkokra vágjuk.
  2. A húsos szalonnát felkockázzuk.
  3. A kétféle hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
  4. Egy lábosban megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a kétféle hagymát, és halványsárgára pároljuk.
  5. Belekeverjük a paradicsompürét és a bort. 3-4 percig együtt főzzük.
  6. A mártáshoz adjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ha kell, forró vízzel pótoljuk az elfőtt levet. A végén sűrű levének kell lennie.
  7. Ha a hús puha, belekeverjük a kockára vágott uborkát. Ezzel már csak néhány percet főzzük.
  8. Legjobb burgonyafánkkal kínálni, de illik mellé a petrezselymes krumpli és a rizs is.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 481
elküldve: 5
receptkönyben: 147
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
133 recept

Hozzászólások (2)

schniki
schnikisze, 2013-07-31 14:54

Kedves Zsuzsa!
Tegnap ez volt nalunk a vacsora, ket apro valtoztatassal: serteshus helyett csirkemell kerult bele, a bort pedig kihagytam. Igy is nagyon izlett mindenkinek. A lanyom kozolte, hogy mostantol ez a kedvenc etele. :) Koszonet a receptert!
Niki

8zsuzsa8
8zsuzsa8sze, 2013-07-31 15:29

csirkemellből is finom lehet, de az igazi ízt a sertéshús adja benne. De hát ez ízlés kérdése. A bor is a zamata miatt kell. Az alkohol elfő belőle, gyereknek is nyugodtan lehet adni. Üdv Zsuzsa

Legfrissebb cikkek

Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
TOP 12 recept, ha zárva a közért
TOP 12 recept, ha zárva a közért
Te is elfelejtetted, hogy ma minden zárva lesz, és nem töltötted fel a hűtőt? Sebaj, összeszedtünk egy tucat receptet, amihez mindent megtalálsz otthon a kamrában!