Hentestokány 2. recept

1 adag
834
kcal
Hentestokány 2.
Hentestokány 2.
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kölcsönkaptunk egy szakácskönyvet, melyet a párom előszeretettel lapozgatott. Egyik vasárnap reggel előállt az ötlettel, hogy ez készüljön. Hát biztos, hogy máskor is el fogom neki készíteni.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg sertéslapocka (vagy karaj)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg csemegeuborka
  • 10 dkg paradicsom
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

ajánlat

Főtt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

hagymás karajszeletek sonkás-csemegeuborkás szósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Majd ezen a zsiradékon elkezdjük párolni a kockára vágott vöröshagymát.
  2. A fokhagymát összetörjük, és hozzáadjuk a vöröshagymához, ha az már félig megpárolódott. Felöntjük egy kevés vízzel, és zsírjára sütjük.
  3. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Kevés vízzel felengedjük, és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, öntsünk hozzá még vizet, de ügyeljünk, hogy inkább kevesebb legyen a víz, mint sok.
  5. Ha már a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a paradicsomot vagy a pürét, és tovább pároljuk.
  6. Ha a hús már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és uborkát, és csak annyi vizet, hogy mire elkészül, sűrű szaftja legyen.

statisztika

beküldve:
nézettség: 90 058
elküldve: 14
receptkönyben: 1 026
elkészítve: 48/74
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

Hozzászólások (14)

annacska87
annacska87sze, 2014-02-26 17:04

Köszönöm a receptet, tegnap megfőztem, isteni finom! Próbálja ki mindenki :)

etterke44
etterke44p, 2013-06-28 21:19

Köszönöm a receptet! Nagyon-nagyon finom lett, mindent pontosan úgy csináltam, ahogy le volt írva:)

ZsizsiIzé
ZsizsiIzép, 2013-02-08 16:24

Nagyon jó recept, már többször megcsináltam.
Egy tipp: Érdemes csak a végén megsózni. Volt, hogy nem is kellett sóznom
:)

Aranylelkű
Aranylelkűp, 2012-03-16 12:04

Nagyon finom lett,már párszor elkészítettem,annyi különbséggel, hogy csirkemellet használtam,sertés husi helyett, és paradicsompüré helyett egy kis csemege piros aranyat tettem bele.Isteni finom!:)

bernisoad
bernisoadh, 2012-01-09 16:23

Az egyik móri étteremben is készítik, de ott tésztával szolgálják fel. Isteni finom ;)

Times84
Times84k, 2011-11-15 13:16

Sziasztok :)

Én törtkrumplival szoktam csinálni, nagyon finom vele! Sült krumplival is készítettem már, úgy is isteni! :))

Pindurka81
Pindurka81k, 2011-05-24 09:43

Elkészítettem. Vendégváró ebéd lett, ízlett mindenkinek! Köszi:)!

Krisszike
Krisszikev, 2010-10-10 10:51

Sziasztok!

Ha kisütöm a szalonna zsírját, a szalonnát kiveszem? Vagy az is benne marad és azon pirítom hagymát?

Köszi:)

bubianyu
bubianyusze, 2010-11-17 12:20

Szia,
én is szoktam ezt főzni sűrűn. Én bacont, vagy császárszalit teszek alá és én benne is hagyom. Néha a sonkát hagyom el, ha jó húsos volt a szalona.

EperUK
EperUKh, 2010-06-21 17:54

Ma ez volt az ebéd. Isteni finom lett, köszi a receptet.

nagykit
nagykitsze, 2010-02-17 22:53

Köszi a receptet!Ez volt ma a vacsink:) Nagyon finom volt!!

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
834