Hentestokány 2. recept

Kalória?
Hentestokány 2.
Hentestokány 2.
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kölcsönkaptunk egy szakácskönyvet, melyet a párom előszeretettel lapozgatott. Egyik vasárnap reggel előállt az ötlettel, hogy ez készüljön. Hát biztos, hogy máskor is el fogom neki készíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

hagymás karajszeletek sonkás-csemegeuborkás szósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Majd ezen a zsiradékon elkezdjük párolni a kockára vágott vöröshagymát.
  2. A fokhagymát összetörjük, és hozzáadjuk a vöröshagymához, ha az már félig megpárolódott. Felöntjük egy kevés vízzel, és zsírjára sütjük.
  3. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Kevés vízzel felengedjük, és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, öntsünk hozzá még vizet, de ügyeljünk, hogy inkább kevesebb legyen a víz, mint sok.
  5. Ha már a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a paradicsomot vagy a pürét, és tovább pároljuk.
  6. Ha a hús már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és uborkát, és csak annyi vizet, hogy mire elkészül, sűrű szaftja legyen.

statisztika

beküldve:
nézettség: 91 632
elküldve: 15
receptkönyben: 1 031
elkészítve: 49/74
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

Hozzászólások (14)

etterke44
etterke44 p, 2013-06-28 21:19

Köszönöm a receptet! Nagyon-nagyon finom lett, mindent pontosan úgy csináltam, ahogy le volt írva:)

ZsizsiIzé
ZsizsiIzé p, 2013-02-08 16:24

Nagyon jó recept, már többször megcsináltam.
Egy tipp: Érdemes csak a végén megsózni. Volt, hogy nem is kellett sóznom
:)

Aranylelkű
Aranylelkű p, 2012-03-16 12:04

Nagyon finom lett,már párszor elkészítettem,annyi különbséggel, hogy csirkemellet használtam,sertés husi helyett, és paradicsompüré helyett egy kis csemege piros aranyat tettem bele.Isteni finom!:)

Times84
Times84 k, 2011-11-15 13:16

Sziasztok :)

Én törtkrumplival szoktam csinálni, nagyon finom vele! Sült krumplival is készítettem már, úgy is isteni! :))

Krisszike
Bloemcake / Krisszike v, 2010-10-10 10:51

Sziasztok!

Ha kisütöm a szalonna zsírját, a szalonnát kiveszem? Vagy az is benne marad és azon pirítom hagymát?

Köszi:)

bubianyu
Bloemcake / bubianyu sze, 2010-11-17 12:20

Szia,
én is szoktam ezt főzni sűrűn. Én bacont, vagy császárszalit teszek alá és én benne is hagyom. Néha a sonkát hagyom el, ha jó húsos volt a szalona.

834