Hentestokány 2. recept

Hentestokány 2.
Hentestokány 2.
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kölcsönkaptunk egy szakácskönyvet, melyet a párom előszeretettel lapozgatott. Egyik vasárnap reggel előállt az ötlettel, hogy ez készüljön. Hát biztos, hogy máskor is el fogom neki készíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás karajszeletek sonkás-csemegeuborkás szósszal

elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Majd ezen a zsiradékon elkezdjük párolni a kockára vágott vöröshagymát.
  2. A fokhagymát összetörjük, és hozzáadjuk a vöröshagymához, ha az már félig megpárolódott. Felöntjük egy kevés vízzel, és zsírjára sütjük.
  3. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Kevés vízzel felengedjük, és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, öntsünk hozzá még vizet, de ügyeljünk, hogy inkább kevesebb legyen a víz, mint sok.
  5. Ha már a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a paradicsomot vagy a pürét, és tovább pároljuk.
  6. Ha a hús már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és uborkát, és csak annyi vizet, hogy mire elkészül, sűrű szaftja legyen.

statisztika

beküldve:
nézettség: 85 095
elküldve: 14
receptkönyben: 1 004
elkészítve: 35/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

Hozzászólások (14)

annacska87
annacska87sze, 2014-02-26 18:04

Köszönöm a receptet, tegnap megfőztem, isteni finom! Próbálja ki mindenki :)

etterke44
etterke44p, 2013-06-28 22:19

Köszönöm a receptet! Nagyon-nagyon finom lett, mindent pontosan úgy csináltam, ahogy le volt írva:)

ZsizsiIzé
ZsizsiIzép, 2013-02-08 17:24

Nagyon jó recept, már többször megcsináltam.
Egy tipp: Érdemes csak a végén megsózni. Volt, hogy nem is kellett sóznom
:)

Aranylelkű
Aranylelkűp, 2012-03-16 13:04

Nagyon finom lett,már párszor elkészítettem,annyi különbséggel, hogy csirkemellet használtam,sertés husi helyett, és paradicsompüré helyett egy kis csemege piros aranyat tettem bele.Isteni finom!:)

bernisoad
bernisoadh, 2012-01-09 17:23

Az egyik móri étteremben is készítik, de ott tésztával szolgálják fel. Isteni finom ;)

Times84
Times84k, 2011-11-15 14:16

Sziasztok :)

Én törtkrumplival szoktam csinálni, nagyon finom vele! Sült krumplival is készítettem már, úgy is isteni! :))

Pindurka81
Pindurka81k, 2011-05-24 10:43

Elkészítettem. Vendégváró ebéd lett, ízlett mindenkinek! Köszi:)!

Krisszike
Krisszikev, 2010-10-10 11:51

Sziasztok!

Ha kisütöm a szalonna zsírját, a szalonnát kiveszem? Vagy az is benne marad és azon pirítom hagymát?

Köszi:)

bubianyu
bubianyusze, 2010-11-17 13:20

Szia,
én is szoktam ezt főzni sűrűn. Én bacont, vagy császárszalit teszek alá és én benne is hagyom. Néha a sonkát hagyom el, ha jó húsos volt a szalona.

EperUK
EperUKh, 2010-06-21 18:54

Ma ez volt az ebéd. Isteni finom lett, köszi a receptet.

nagykit
nagykitsze, 2010-02-17 23:53

Köszi a receptet!Ez volt ma a vacsink:) Nagyon finom volt!!

Legfrissebb cikkek

Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
834