Hentestokány 2. recept

Hentestokány 2.
Hentestokány 2.
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kölcsönkaptunk egy szakácskönyvet, melyet a párom előszeretettel lapozgatott. Egyik vasárnap reggel előállt az ötlettel, hogy ez készüljön. Hát biztos, hogy máskor is el fogom neki készíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás karajszeletek sonkás-csemegeuborkás szósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Majd ezen a zsiradékon elkezdjük párolni a kockára vágott vöröshagymát.
  2. A fokhagymát összetörjük, és hozzáadjuk a vöröshagymához, ha az már félig megpárolódott. Felöntjük egy kevés vízzel, és zsírjára sütjük.
  3. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Kevés vízzel felengedjük, és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, öntsünk hozzá még vizet, de ügyeljünk, hogy inkább kevesebb legyen a víz, mint sok.
  5. Ha már a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a paradicsomot vagy a pürét, és tovább pároljuk.
  6. Ha a hús már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és uborkát, és csak annyi vizet, hogy mire elkészül, sűrű szaftja legyen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 99 276
elküldve: 21
receptkönyvben: 1 111
elkészítve: 62/87
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

etterke44
etterke44 p, 2013-06-28 21:19

Köszönöm a receptet! Nagyon-nagyon finom lett, mindent pontosan úgy csináltam, ahogy le volt írva:)

ZsizsiIzé
ZsizsiIzé p, 2013-02-08 16:24

Nagyon jó recept, már többször megcsináltam.
Egy tipp: Érdemes csak a végén megsózni. Volt, hogy nem is kellett sóznom
:)

Aranylelkű
Aranylelkű p, 2012-03-16 12:04

Nagyon finom lett,már párszor elkészítettem,annyi különbséggel, hogy csirkemellet használtam,sertés husi helyett, és paradicsompüré helyett egy kis csemege piros aranyat tettem bele.Isteni finom!:)

Times84
Times84 k, 2011-11-15 13:16

Sziasztok :)

Én törtkrumplival szoktam csinálni, nagyon finom vele! Sült krumplival is készítettem már, úgy is isteni! :))

Krisszike
Bloemcake / Krisszike v, 2010-10-10 10:51

Sziasztok!

Ha kisütöm a szalonna zsírját, a szalonnát kiveszem? Vagy az is benne marad és azon pirítom hagymát?

Köszi:)

bubianyu
Bloemcake / bubianyu sze, 2010-11-17 12:20

Szia,
én is szoktam ezt főzni sűrűn. Én bacont, vagy császárszalit teszek alá és én benne is hagyom. Néha a sonkát hagyom el, ha jó húsos volt a szalona.

Legfrissebb cikkek

Elég jó híreket jelentett be az Ikea
Elég jó híreket jelentett be az Ikea
Kezdhetjük az internetes rendelést az IKEA áruházából, igaz, egyelőre áruházi átvétellel. 2017 nyarától azonban már házhoz szállítás is elindul.
Teljes razziát rendeltek el a magyar "élelmiszerbotrány"-ügyben
Teljes razziát rendeltek el a magyar "élelmiszerbotrány"-ügyben
A múlt heti NÉBIH-vizsgálat szerint az élelmiszergyártó-multik jóval silányabb minőségű termékekkel látják a hazai boltokat. Most egy újabb, átfogó vizsgálatot rendeltek el.
834