Hentestokány 2. recept

1 adag
834
kcal
Hentestokány 2.
Hentestokány 2.
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kölcsönkaptunk egy szakácskönyvet, melyet a párom előszeretettel lapozgatott. Egyik vasárnap reggel előállt az ötlettel, hogy ez készüljön. Hát biztos, hogy máskor is el fogom neki készíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

hagymás karajszeletek sonkás-csemegeuborkás szósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Majd ezen a zsiradékon elkezdjük párolni a kockára vágott vöröshagymát.
  2. A fokhagymát összetörjük, és hozzáadjuk a vöröshagymához, ha az már félig megpárolódott. Felöntjük egy kevés vízzel, és zsírjára sütjük.
  3. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Kevés vízzel felengedjük, és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, öntsünk hozzá még vizet, de ügyeljünk, hogy inkább kevesebb legyen a víz, mint sok.
  5. Ha már a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a paradicsomot vagy a pürét, és tovább pároljuk.
  6. Ha a hús már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és uborkát, és csak annyi vizet, hogy mire elkészül, sűrű szaftja legyen.

statisztika

beküldve:
nézettség: 89 459
elküldve: 14
receptkönyben: 1 025
elkészítve: 45/71
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

Hozzászólások (14)

annacska87
annacska87sze, 2014-02-26 18:04

Köszönöm a receptet, tegnap megfőztem, isteni finom! Próbálja ki mindenki :)

etterke44
etterke44p, 2013-06-28 22:19

Köszönöm a receptet! Nagyon-nagyon finom lett, mindent pontosan úgy csináltam, ahogy le volt írva:)

ZsizsiIzé
ZsizsiIzép, 2013-02-08 17:24

Nagyon jó recept, már többször megcsináltam.
Egy tipp: Érdemes csak a végén megsózni. Volt, hogy nem is kellett sóznom
:)

Aranylelkű
Aranylelkűp, 2012-03-16 13:04

Nagyon finom lett,már párszor elkészítettem,annyi különbséggel, hogy csirkemellet használtam,sertés husi helyett, és paradicsompüré helyett egy kis csemege piros aranyat tettem bele.Isteni finom!:)

bernisoad
bernisoadh, 2012-01-09 17:23

Az egyik móri étteremben is készítik, de ott tésztával szolgálják fel. Isteni finom ;)

Times84
Times84k, 2011-11-15 14:16

Sziasztok :)

Én törtkrumplival szoktam csinálni, nagyon finom vele! Sült krumplival is készítettem már, úgy is isteni! :))

Pindurka81
Pindurka81k, 2011-05-24 10:43

Elkészítettem. Vendégváró ebéd lett, ízlett mindenkinek! Köszi:)!

Krisszike
Krisszikev, 2010-10-10 11:51

Sziasztok!

Ha kisütöm a szalonna zsírját, a szalonnát kiveszem? Vagy az is benne marad és azon pirítom hagymát?

Köszi:)

bubianyu
bubianyusze, 2010-11-17 13:20

Szia,
én is szoktam ezt főzni sűrűn. Én bacont, vagy császárszalit teszek alá és én benne is hagyom. Néha a sonkát hagyom el, ha jó húsos volt a szalona.

EperUK
EperUKh, 2010-06-21 18:54

Ma ez volt az ebéd. Isteni finom lett, köszi a receptet.

nagykit
nagykitsze, 2010-02-17 23:53

Köszi a receptet!Ez volt ma a vacsink:) Nagyon finom volt!!

Legfrissebb cikkek

A puding, ahogy az angolok csinálják!
A puding, ahogy az angolok csinálják!
Mi magyarok a pudingot krémnek ismerjük, na de mi történik, ha egy angolt kérdezünk? Puding angol módra, vagyis szószos sütemény!
Alacsony szénhidráttartalmú köretek
Alacsony szénhidráttartalmú köretek
Íme 10 szuper zöldséges köret recept, ha neked is számolgatnod kell a szénhidrátokat!
Előzd meg a katasztrófát!
Előzd meg a katasztrófát!
Nemcsak a tűz, a víz vagy a gáz, de a baktériumok is veszélyt jelentenek konyhánkban. Most következzenek a legrizikósabb bajforrások!
834