Hentes tokány recept

Kalória?
Hentes tokány
Hentes tokány
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Étteremben ettem hajdanán, sokáig kerestem a receptet, mire egy üzemi szakácskönyvben megtaláltam. Nem tegnap volt. Azóta sokszor elkészítettem, rizst szoktam mellé tálalni.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú uborkás sertéstokány, sertéstokány, paradicsompürés-hagymás sertéstokány
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékban a szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, azt is félig megpirítjuk.
  2. Beletesszük a fokhagymát és egy kevés csontlével, vagy vízzel felengedjük.
  3. Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval borssal ízesítjük. Fedő nélkül kevergetve elpároljuk a húslevet.
  4. Ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékel tűzön tovább pároljuk. Rövid lében, saját gőzében párolódjon.
  5. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a paradicsompürét, és evvel puhára pároljuk, a végén lepirítjuk.
  6. Hozzátesszük az uborkát és annyi csontlével felengedjük, hogy a leve ne legyen sem híg, sem túl sűrű.
     
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 106 612
elküldve: 47
receptkönyben: 1 147
elkészítve: 91/114
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

Hozzászólások (12)

Cristhine
Cristhine cs, 2014-08-14 07:13

Én is kipróbáltam nagyon fincsi lett.Köszönöm szépen a receptet

majciho
majciho v, 2012-12-30 14:21

Imádom. Párszor én is csináltam. Anyukám igazi angolszalonnával készítette el. Ami ma már vagy nem az igazi ízű vagy ha igazi jó ízű akkor borzasztóan drága. Mindenesetre nagyon szeretem. :-)

Szamy
Szamy p, 2012-06-08 12:24

nagyon egyszerű elkészíteni és az ízeee.... eszméletlen finom lett :)) köszönöm

frilar
frilar v, 2012-06-03 12:27

visszatérek, egy értékelés erejéig...

Ez valami isteni FINOM volt. Különleges!!!! részemről betettem az ünnepi menükhöz... :-) amit gyakran kívánok elkészíteni :-)

KÖSZÖNET érte !!!!!!!!!

frilar
frilar szo, 2012-05-12 15:44

szia, én szeretném kipróbálni de a csontlével nem nagyon tudok mit kezdeni.....
tanácsot kaphatnék????

köszönöm :-)

bathorikata
bathorikata p, 2012-09-21 12:00

Szia,
Nekem lenne még egy olyan ötletem amit én gyakran alkalmazok ilyen recepteknél. Húsleveskockát(kockákat) felolvasztok forró vízben. Isteni lesz ettől is és mégis más mint ha sima vizet használsz :)
Üdv Kata

Nyinyinagyi
Nyinyinagyi / Nyinyinagyi szo, 2012-05-12 19:55

Kedves "frilar"!
Sima víz is megteszi, vagy maradék húsleves.
A szakácsok csontból és zöldségekből főznek egy tömény húsleves féleséget és ezt használják ilyen esetben, így a csont is hasznosítható.
Nyugodtan kipróbálhatod vízzel is finom, én is úgy készítem, ha nincs más.
Szia, Nyinyi

589