Hentes tokány recept

Hentes tokány
Hentes tokány
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Étteremben ettem hajdanán, sokáig kerestem a receptet, mire egy üzemi szakácskönyvben megtaláltam. Nem tegnap volt. Azóta sokszor elkészítettem, rizst szoktam mellé tálalni.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú uborkás sertéstokány, sertéstokány, paradicsompürés-hagymás sertéstokány
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékban a szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, azt is félig megpirítjuk.
  2. Beletesszük a fokhagymát és egy kevés csontlével, vagy vízzel felengedjük.
  3. Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval borssal ízesítjük. Fedő nélkül kevergetve elpároljuk a húslevet.
  4. Ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékel tűzön tovább pároljuk. Rövid lében, saját gőzében párolódjon.
  5. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a paradicsompürét, és evvel puhára pároljuk, a végén lepirítjuk.
  6. Hozzátesszük az uborkát és annyi csontlével felengedjük, hogy a leve ne legyen sem híg, sem túl sűrű.
     
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 75 872
elküldve: 41
receptkönyben: 914
elkészítve: 58/81
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
30 recept

Hozzászólások (9)

majciho
majcihov, 2012-12-30 14:21

Imádom. Párszor én is csináltam. Anyukám igazi angolszalonnával készítette el. Ami ma már vagy nem az igazi ízű vagy ha igazi jó ízű akkor borzasztóan drága. Mindenesetre nagyon szeretem. :-)

Szamy
Szamyp, 2012-06-08 12:24

nagyon egyszerű elkészíteni és az ízeee.... eszméletlen finom lett :)) köszönöm

frilar
frilarv, 2012-06-03 12:27

visszatérek, egy értékelés erejéig...

Ez valami isteni FINOM volt. Különleges!!!! részemről betettem az ünnepi menükhöz... :-) amit gyakran kívánok elkészíteni :-)

KÖSZÖNET érte !!!!!!!!!

frilar
frilarszo, 2012-05-12 15:44

szia, én szeretném kipróbálni de a csontlével nem nagyon tudok mit kezdeni.....
tanácsot kaphatnék????

köszönöm :-)

bathorikata
bathorikatap, 2012-09-21 12:00

Szia,
Nekem lenne még egy olyan ötletem amit én gyakran alkalmazok ilyen recepteknél. Húsleveskockát(kockákat) felolvasztok forró vízben. Isteni lesz ettől is és mégis más mint ha sima vizet használsz :)
Üdv Kata

Nyinyinagyi
Nyinyinagyih, 2012-09-24 19:02

Igen ez is jó megoldás, ugyan van aki inkább mellőzi ezeket az ízesítőket az ízfokozó tartalma miatt.

Nyinyinagyi
Nyinyinagyiszo, 2012-05-12 19:55

Kedves "frilar"!
Sima víz is megteszi, vagy maradék húsleves.
A szakácsok csontból és zöldségekből főznek egy tömény húsleves féleséget és ezt használják ilyen esetben, így a csont is hasznosítható.
Nyugodtan kipróbálhatod vízzel is finom, én is úgy készítem, ha nincs más.
Szia, Nyinyi

Legfrissebb cikkek

Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Főzzünk együtt a gyerekekkel!
Kisgyerekkel főzni valódi kihívást jelent a szülő számára, de egy kis rákészüléssel és egy igazán mély levegővétellel felejthetetlenné tehető mindkét fél számára.
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
Vakációzz otthon egy habcsóktortával!
A nyár tökéletes alkalom édességek készítésére: nemcsak a piacon található friss, színpompás gyümölcsök kavalkádja, de a rendelkezésünkre álló szabadidő mennyisége is segít.
8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
591