Hentes tokány recept

Hentes tokány
Hentes tokány
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Étteremben ettem hajdanán, sokáig kerestem a receptet, mire egy üzemi szakácskönyvben megtaláltam. Nem tegnap volt. Azóta sokszor elkészítettem, rizst szoktam mellé tálalni.

hozzávalók / 3 adag

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú uborkás sertéstokány, sertéstokány, paradicsompürés-hagymás sertéstokány
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékban a szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, azt is félig megpirítjuk.
  2. Beletesszük a fokhagymát és egy kevés csontlével, vagy vízzel felengedjük.
  3. Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval borssal ízesítjük. Fedő nélkül kevergetve elpároljuk a húslevet.
  4. Ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékel tűzön tovább pároljuk. Rövid lében, saját gőzében párolódjon.
  5. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a paradicsompürét, és evvel puhára pároljuk, a végén lepirítjuk.
  6. Hozzátesszük az uborkát és annyi csontlével felengedjük, hogy a leve ne legyen sem híg, sem túl sűrű.
     
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 76 459
elküldve: 41
receptkönyben: 917
elkészítve: 58/81
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
30 recept

Hozzászólások (9)

majciho
majcihov, 2012-12-30 14:21

Imádom. Párszor én is csináltam. Anyukám igazi angolszalonnával készítette el. Ami ma már vagy nem az igazi ízű vagy ha igazi jó ízű akkor borzasztóan drága. Mindenesetre nagyon szeretem. :-)

Szamy
Szamyp, 2012-06-08 12:24

nagyon egyszerű elkészíteni és az ízeee.... eszméletlen finom lett :)) köszönöm

frilar
frilarv, 2012-06-03 12:27

visszatérek, egy értékelés erejéig...

Ez valami isteni FINOM volt. Különleges!!!! részemről betettem az ünnepi menükhöz... :-) amit gyakran kívánok elkészíteni :-)

KÖSZÖNET érte !!!!!!!!!

frilar
frilarszo, 2012-05-12 15:44

szia, én szeretném kipróbálni de a csontlével nem nagyon tudok mit kezdeni.....
tanácsot kaphatnék????

köszönöm :-)

bathorikata
bathorikatap, 2012-09-21 12:00

Szia,
Nekem lenne még egy olyan ötletem amit én gyakran alkalmazok ilyen recepteknél. Húsleveskockát(kockákat) felolvasztok forró vízben. Isteni lesz ettől is és mégis más mint ha sima vizet használsz :)
Üdv Kata

Nyinyinagyi
Nyinyinagyih, 2012-09-24 19:02

Igen ez is jó megoldás, ugyan van aki inkább mellőzi ezeket az ízesítőket az ízfokozó tartalma miatt.

Nyinyinagyi
Nyinyinagyiszo, 2012-05-12 19:55

Kedves "frilar"!
Sima víz is megteszi, vagy maradék húsleves.
A szakácsok csontból és zöldségekből főznek egy tömény húsleves féleséget és ezt használják ilyen esetben, így a csont is hasznosítható.
Nyugodtan kipróbálhatod vízzel is finom, én is úgy készítem, ha nincs más.
Szia, Nyinyi

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
Domi’s Bake Shop - példaértékű újhullám
Domi’s Bake Shop - példaértékű újhullám
Kedves, barátságos, stílusos - mintha csak a legjobb barátnőd hívna át egy sütizésre, és közben elmesélné, hogy megcsinálta a saját cukrászdáját.
591