Hentes tokány recept

1 adag
589
kcal
Hentes tokány
Hentes tokány
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Étteremben ettem hajdanán, sokáig kerestem a receptet, mire egy üzemi szakácskönyvben megtaláltam. Nem tegnap volt. Azóta sokszor elkészítettem, rizst szoktam mellé tálalni.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú uborkás sertéstokány, sertéstokány, paradicsompürés-hagymás sertéstokány
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékban a szalonnát félig megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, azt is félig megpirítjuk.
  2. Beletesszük a fokhagymát és egy kevés csontlével, vagy vízzel felengedjük.
  3. Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval borssal ízesítjük. Fedő nélkül kevergetve elpároljuk a húslevet.
  4. Ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékel tűzön tovább pároljuk. Rövid lében, saját gőzében párolódjon.
  5. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a paradicsompürét, és evvel puhára pároljuk, a végén lepirítjuk.
  6. Hozzátesszük az uborkát és annyi csontlével felengedjük, hogy a leve ne legyen sem híg, sem túl sűrű.
     
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 79 393
elküldve: 41
receptkönyben: 937
elkészítve: 63/86
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
30 recept

Hozzászólások (11)

Cristhine
Cristhinecs, 2014-08-14 07:13

Én is kipróbáltam nagyon fincsi lett.Köszönöm szépen a receptet

majciho
majcihov, 2012-12-30 14:21

Imádom. Párszor én is csináltam. Anyukám igazi angolszalonnával készítette el. Ami ma már vagy nem az igazi ízű vagy ha igazi jó ízű akkor borzasztóan drága. Mindenesetre nagyon szeretem. :-)

Szamy
Szamyp, 2012-06-08 12:24

nagyon egyszerű elkészíteni és az ízeee.... eszméletlen finom lett :)) köszönöm

frilar
frilarv, 2012-06-03 12:27

visszatérek, egy értékelés erejéig...

Ez valami isteni FINOM volt. Különleges!!!! részemről betettem az ünnepi menükhöz... :-) amit gyakran kívánok elkészíteni :-)

KÖSZÖNET érte !!!!!!!!!

frilar
frilarszo, 2012-05-12 15:44

szia, én szeretném kipróbálni de a csontlével nem nagyon tudok mit kezdeni.....
tanácsot kaphatnék????

köszönöm :-)

bathorikata
bathorikatap, 2012-09-21 12:00

Szia,
Nekem lenne még egy olyan ötletem amit én gyakran alkalmazok ilyen recepteknél. Húsleveskockát(kockákat) felolvasztok forró vízben. Isteni lesz ettől is és mégis más mint ha sima vizet használsz :)
Üdv Kata

Nyinyinagyi
Nyinyinagyih, 2012-09-24 19:02

Igen ez is jó megoldás, ugyan van aki inkább mellőzi ezeket az ízesítőket az ízfokozó tartalma miatt.

Nyinyinagyi
Nyinyinagyiszo, 2012-05-12 19:55

Kedves "frilar"!
Sima víz is megteszi, vagy maradék húsleves.
A szakácsok csontból és zöldségekből főznek egy tömény húsleves féleséget és ezt használják ilyen esetben, így a csont is hasznosítható.
Nyugodtan kipróbálhatod vízzel is finom, én is úgy készítem, ha nincs más.
Szia, Nyinyi

Legfrissebb cikkek

8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin, csodálatos és illatos sütemények. Így kezdődik nálunk az új tanév. Citromot teszünk mindenbe!
589