r
Nosalty Logó

Heidesand

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Heidesand
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 461 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 354 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 4243 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 461 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy kis edényben felolvasztjuk, tovább melegítjük, míg szépen megbarnul, nálam ez közepes hőmérsékleten kb. 12 percet vett igénybe, majd keverőtálba öntjük, és hagyjuk hűlni.
  2. Az ismét megdermedt vajhoz adjuk a cukrot, sót, és kézi mixerrel krémesre keverjük. Apránként hozzáadjuk az átszitált lisztet, és sima tésztává dolgozzuk.
  3. Két egyenlő részre osszuk. Az egyik félhez hozzádolgozzuk a kakaót. Mindkét tésztából egy-egy 3 cm átmérőjű rudat formázunk. A két rudat összecsavarjuk, majd egy kb. 4-5 cm átmérőjű rúddá formázzuk, amelyet a barna cukorban megforgatunk, és alufóliába csomagolva kb. 2-3 órára betesszük a hűtőbe.
  4. A rudat kivesszük a fagyasztóból, kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt világosra sütjük. Kivesszük, és hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3210
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, omlós aprósütemény a német konyhából, amelynek az aromáját a barnított vaj adja. Ebből az adagból nekem 70 darab aprósüteményem lett. A tészta melegen nagyon omlós, törékeny, ezért hagyjuk a tepsiben 5-10 percet hűlni, mielőtt kiszednénk. A kakaót elhagyhatjuk, és egyszínűre is süthetjük. Az eredeti recept szerint 250 g cukorra lenne szükség, de nekem 200 g is elegendő volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek