Ház(tartás)i kekszes francia krémes recept

Kalória?
Ház(tartás)i kekszes francia krémes
Ház(tartás)i kekszes francia krémes
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne imádná a francia krémest, de sajnos nem mindig áll rendelkezésünkre elég idő, hogy a tésztáját elkészítsük... Így született ez a ház(tartás)i kekszes krémes.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Én úgy szoktam lerakni a kekszeket a tálcára, hogy mikor felszeletelem majd (forró vízbe mártott késsel vágva nem reped meg a tortabevonat a tetején) 4 keksz képezzen egy szeletet. Akinek ez túl nagy adag, annak vágjuk még ezt félbe, így két kekszből lesz egy szelet.
Tipp:
Tartósabb lesz a tejszínhab, ha habfixáló port keverünk hozzá.
 

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kekszes francia krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A keksz felét téglalap alakzatban egy tálcára rendezzük.
  2. A vanília ízű pudingporokat megfőzzük a tejben.
  3. A porcukrot kikeverjük a sótlan vajjal. Ha kihűlt a puding, összekeverjük ezzel a vajas krémmel.
  4. A krémet óvatosan rákenjük a tálcára lerakott kekszekre. Vigyázzunk, hogy a kekszek ne mozduljanak el közben!
  5. A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral és rákenjük a sárga krém tetejére.
  6. Erre rátesszük a zacskó keksz másik felét, majd ezeket a kekszeket felolvasztott tortabevonóval kenjük be.

statisztika

beküldve:
nézettség: 216 059
elküldve: 15
receptkönyben: 1 918
elkészítve: 11/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Loukoumades

Mióta szakács: 2009.10.15.
7 recept

Hozzászólások (26)

Jazmin2009
Bloemcake / Jazmin2009 h, 2011-01-17 11:18

A fényképen tényleg jól néz ki... azért is készítettem el. DE! A teteje olyan lett mint a beton! Pedig mindent úgy csináltam, ahogy írva volt. Két napja puhul. Ha levesszük a tetejét, nagyon finom. Csináltam egy diabetikus változatot is, csokipudinggal, a tetejére pedig kakaóval kevert Hulalát tettem. Ez is nagyon finom lett! Ennek a teteje viszont nagyon jó puha lett. Ha legközelebb készíteném, biztos beáztatnám a felső réteg háztartási kekszét tejbe.

NoSalty
Nosalty / NoSalty p, 2011-01-14 10:10

Kedves Loukomades!
Tiéd lett 2011. január 13. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

NoSalty
Nosalty / NoSalty cs, 2011-01-13 15:15

Kedves Loukoumades!
iWiW klubunkban ajánlottuk a recepted!
Légy Te is a NoSalty.hu iWiW klub tagja!
Boldog új évet kívánunk!
NoSalty.hu csapata

eseme
Bloemcake / eseme v, 2011-01-09 15:19

Sziasztok. Ez a süti nálunk is nagyon bejön. Én csak annyit változtattam,a8x8 mivel a fiam tej érzékeny, hogy a megadott tej mennyiség helyett vizet használtam.
Szerintem így az íze is jobban hasonlít a krémesre

páró gyuláné
páró gyuláné h, 2010-12-27 11:58

ÉN EZT A KRÉMEST NEM GYŐZÖM CSINÁLNI,ÉN BE MÁRTOGATOM VANILIÁS TEJBE A KEKSZET ,UGYANIS NEMGYŐZTÜK KIVÁRNI HOGY MEGPUHULJON ,FÉL ÓRA HÜTÖ ÉS UTÁNA EL IS FOGY !nagyon finom és hamar elkészül,köszi!

Gaborcivic
Bloemcake / Gaborcivic k, 2010-12-07 19:29

Egy kérdésem lenne ! 3 cs pudingport 8 dl tejjel kell megfőzni?
Nem tudok főzni se sütni gondoltam most pár egyszerűbb sütit megpróbálok !
Előre is köszönöm!

pergerbori
pergerbori / pergerbori h, 2010-11-22 13:14

Megcsináltam,nagyon finom,bár a vajas keksz jobb lenne.Nekem 3 nap múlva puhult meg a keksz.Egyébként a háztartási kekszből kb. 300 g kellett.Máskor is csinálok az tuti!!!!

málinda
Bloemcake / málinda v, 2010-11-07 19:23

Hello! ezt megcsináltam,és nemcsak jól néz ki de nagyon finom is,ja és gyorsan elkészül! SZUPI!!!!!!!!!!!

Gargoyle
P. / Gargoyle sze, 2010-11-03 14:08

Odett kedves, az 5 deci tejszín, akkor is 5 deci, ha kiakadsz tőle.
A sütőtejszínt (hab)tejszínnek hívják, és tudod, abból lesz a tejszínhab. Főzőtejszínt nem teszünk süteménybe.
Az sem ártana, ha elolvasnád a receptleírást. Figyelj már oda, vak vagy?

málinda
Bloemcake / málinda k, 2010-11-02 08:41

sziasztok,ezt én is vajas kekszel ismerem.nagyon szeretjük,a kisfiam kedvence! megpróbálom igy is,jól néz ki!

Tina76
Bloemcake / Tina76 szo, 2010-10-02 14:58

Sziasztok. Én is megcsináltam már párszor, kiadós és nagyon finom. Én háztartási keksz és vaj helyett téglalap alakú vajas kekszet használok és 1 kocka margarint. Kakaóporból készítek csokimázat így az szeletelésnél nem fog megrepedezni.

Ancsa7006
Ancsa / Ancsa7006 v, 2010-08-29 08:35

Ha tejszín helyett Hulala tejszínkrémet használsz nem kell habfixáló, előre édesítve van egy kicsit, és 3-4napig szépen megáll, nem esik össze. Ha rendesen le van hűtve az 5dl-ből hatalmas mennyiségű habot lehet verni.

Wragx
Wragx h, 2010-03-29 08:16

Nekem nagyon bejött, máris a család és a szomszéldok kedvence.

torpi
torpi sze, 2009-10-21 02:27

Bocsi ha meg 1x irok de szerintem az 50 dl tejszin kisse sok:))))))))

torpi
torpi sze, 2009-10-21 02:26

magam reszerol, minden esetben mikor kirakom a talat kekszel, meglocsolom edes langyos tejjel.Csak annyira hogy megazzon kisse

loukoumades
Loukoumades / loukoumades k, 2009-10-20 19:50

Szia Ubul!

En egy nappal a 'talalas' elott szoktam elkesziteni, de ha reggel megcsinalod, estere mar biztos megpuhul a keksz. Remelem ez volt a kerdes... :)

Legfrissebb cikkek

21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
584