Ház(tartás)i kekszes francia krémes recept

Ház(tartás)i kekszes francia krémes
Ház(tartás)i kekszes francia krémes
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne imádná a francia krémest, de sajnos nem mindig áll rendelkezésünkre elég idő, hogy a tésztáját elkészítsük... Így született ez a ház(tartás)i kekszes krémes.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Én úgy szoktam lerakni a kekszeket a tálcára, hogy mikor felszeletelem majd (forró vízbe mártott késsel vágva nem reped meg a tortabevonat a tetején) 4 keksz képezzen egy szeletet. Akinek ez túl nagy adag, annak vágjuk még ezt félbe, így két kekszből lesz egy szelet.
Tipp:
Tartósabb lesz a tejszínhab, ha habfixáló port keverünk hozzá.
 

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kekszes francia krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A keksz felét téglalap alakzatban egy tálcára rendezzük.
  2. A vanília ízű pudingporokat megfőzzük a tejben.
  3. A porcukrot kikeverjük a sótlan vajjal. Ha kihűlt a puding, összekeverjük ezzel a vajas krémmel.
  4. A krémet óvatosan rákenjük a tálcára lerakott kekszekre. Vigyázzunk, hogy a kekszek ne mozduljanak el közben!
  5. A tejszínt habbá verjük a vaníliás cukorral és rákenjük a sárga krém tetejére.
  6. Erre rátesszük a zacskó keksz másik felét, majd ezeket a kekszeket felolvasztott tortabevonóval kenjük be.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 220 706
elküldve: 15
receptkönyvben: 1 926
elkészítve: 16/37
Facebookon megjelent: 1

szakács

Loukoumades

Mióta szakács: 2009.10.15.
7 recept

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2011-01-17 22:25

...harmadnapra puhult meg... de az íze... hmmm... sikert aratott még így is...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2011-01-17 11:18

A fényképen tényleg jól néz ki... azért is készítettem el. DE! A teteje olyan lett mint a beton! Pedig mindent úgy csináltam, ahogy írva volt. Két napja puhul. Ha levesszük a tetejét, nagyon finom. Csináltam egy diabetikus változatot is, csokipudinggal, a tetejére pedig kakaóval kevert Hulalát tettem. Ez is nagyon finom lett! Ennek a teteje viszont nagyon jó puha lett. Ha legközelebb készíteném, biztos beáztatnám a felső réteg háztartási kekszét tejbe.

NoSalty
Nosalty / NoSalty p, 2011-01-14 10:10

Kedves Loukomades!
Tiéd lett 2011. január 13. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

NoSalty
Nosalty / NoSalty cs, 2011-01-13 15:15

Kedves Loukoumades!
iWiW klubunkban ajánlottuk a recepted!
Légy Te is a NoSalty.hu iWiW klub tagja!
Boldog új évet kívánunk!
NoSalty.hu csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó v, 2011-01-09 15:19

Sziasztok. Ez a süti nálunk is nagyon bejön. Én csak annyit változtattam,a8x8 mivel a fiam tej érzékeny, hogy a megadott tej mennyiség helyett vizet használtam.
Szerintem így az íze is jobban hasonlít a krémesre

páró gyuláné
páró gyuláné h, 2010-12-27 11:58

ÉN EZT A KRÉMEST NEM GYŐZÖM CSINÁLNI,ÉN BE MÁRTOGATOM VANILIÁS TEJBE A KEKSZET ,UGYANIS NEMGYŐZTÜK KIVÁRNI HOGY MEGPUHULJON ,FÉL ÓRA HÜTÖ ÉS UTÁNA EL IS FOGY !nagyon finom és hamar elkészül,köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó k, 2010-12-07 19:29

Egy kérdésem lenne ! 3 cs pudingport 8 dl tejjel kell megfőzni?
Nem tudok főzni se sütni gondoltam most pár egyszerűbb sütit megpróbálok !
Előre is köszönöm!

pergerbori
pergerbori / pergerbori h, 2010-11-22 13:14

Megcsináltam,nagyon finom,bár a vajas keksz jobb lenne.Nekem 3 nap múlva puhult meg a keksz.Egyébként a háztartási kekszből kb. 300 g kellett.Máskor is csinálok az tuti!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó v, 2010-11-07 19:23

Hello! ezt megcsináltam,és nemcsak jól néz ki de nagyon finom is,ja és gyorsan elkészül! SZUPI!!!!!!!!!!!

Gargoyle
P. / Gargoyle sze, 2010-11-03 14:08

Odett kedves, az 5 deci tejszín, akkor is 5 deci, ha kiakadsz tőle.
A sütőtejszínt (hab)tejszínnek hívják, és tudod, abból lesz a tejszínhab. Főzőtejszínt nem teszünk süteménybe.
Az sem ártana, ha elolvasnád a receptleírást. Figyelj már oda, vak vagy?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-11-03 13:53

tejszín:sütő tejszín,főző tejszín vagy tejszín hab????

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó k, 2010-11-02 08:41

sziasztok,ezt én is vajas kekszel ismerem.nagyon szeretjük,a kisfiam kedvence! megpróbálom igy is,jól néz ki!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó szo, 2010-10-02 14:58

Sziasztok. Én is megcsináltam már párszor, kiadós és nagyon finom. Én háztartási keksz és vaj helyett téglalap alakú vajas kekszet használok és 1 kocka margarint. Kakaóporból készítek csokimázat így az szeletelésnél nem fog megrepedezni.

Ancsa7006
Ancsa / Ancsa7006 v, 2010-08-29 08:35

Ha tejszín helyett Hulala tejszínkrémet használsz nem kell habfixáló, előre édesítve van egy kicsit, és 3-4napig szépen megáll, nem esik össze. Ha rendesen le van hűtve az 5dl-ből hatalmas mennyiségű habot lehet verni.

Wragx
Wragx h, 2010-03-29 08:16

Nekem nagyon bejött, máris a család és a szomszéldok kedvence.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2009-10-23 00:57

Nem kötözködésként írom de a tejszín menyisége nem 5 dl.

torpi
torpi sze, 2009-10-21 02:27

Bocsi ha meg 1x irok de szerintem az 50 dl tejszin kisse sok:))))))))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó v, 2010-12-05 17:22

bocsi de nem 50 dl tej hanem 5

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-11-03 13:56

jajj figyelj már oda 5 dl tejszín vak vagy?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2010-11-03 13:55

jajj fgyelj már oda 5 dl tejszín vak vagy?

torpi
torpi sze, 2009-10-21 02:26

magam reszerol, minden esetben mikor kirakom a talat kekszel, meglocsolom edes langyos tejjel.Csak annyira hogy megazzon kisse

loukoumades
Loukoumades / loukoumades k, 2009-10-20 19:50

Szia Ubul!

En egy nappal a 'talalas' elott szoktam elkesziteni, de ha reggel megcsinalod, estere mar biztos megpuhul a keksz. Remelem ez volt a kerdes... :)

584