Házi túrós lepény recept

Kalória?
Házi túrós lepény
Házi túrós lepény
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A középkori parasztkonyhán a legegyszerűbb a gyúrt tésztából sült lepény volt.
 
2007 -ben a www.szon.hu receptversenyére készült lepényem receptje. Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a süti szórásához

ajánlat

Minden sütni szerető háziasszonynak és úrnak ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túróslepény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tésztát gyúrunk: a szitált liszthez keverjük a diót és a tojássárgákat a cukrorral, vajjal, vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjjal. Majd pihentetjük kb. 15 percig.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a túró tölteléket. A házi túrót, a vajat, a cukrot, a búzadarát, az almakockákat, a mazsolát elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert hab felét, majd óvatosan a maradék habot is.
  3. A tészta felét kinyújtjuk, egy vajjal kikent lisztezett tepsibe helyezzük, 15 percig elősütjük 190 fokon.
  4. Rátesszük a túrótölteléket, rácsosan lefedjük. Aki nem akar bíbelődni, kinyújtja a tészta másik felét és a tölteléket lefedi.
  5. A tészta tetejét finoman villával megszúrkáljuk.
  6. Majd kb 40 perc alatt 190 fokon megsütjük.
  7. Amikor elkészült, hűlni hagyjuk. A tetejét vaníliáscukorral megszórjuk.




 

statisztika

beküldve:
nézettség: 92 037
elküldve: 6
receptkönyben: 813
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

Hozzászólások (12)

Gaigo
Gaigo szo, 2012-03-17 14:13

Kedves Mártika és Feri

Csupán annyit szeretnék kérdezni, mekkora méretű sütő jó ehhez a recepthez?

paragi1981
paragi1981 h, 2012-01-23 19:41

sül és nagyon szépnek tűnik!
a tetejére én ráreszeltem a maradék tésztát. Így nem kell bajlódni sem a nyújtással, sem a sodrással és szép egyenletes fedése lesz.
köszi a receptet. Az illata már most ellenállhatatlan!

paragi1981
paragi1981 k, 2012-01-24 09:54

Finom? :-) az nem kifejezés. Egyszerűen tökéletes ez a recept! Nagyon köszönöm (a kedves kicsi férjem nevében is, akinek nagyon szélesre nyúlt a mosolya az első .... és a harmadik szelet után is)

knekató
knekató p, 2011-12-02 15:38

Én most szeretném megsütni, de látom, hogy a sárgájából 3 kell a fehérjéből meg 5 db. Ez elirás, vagy kéne még + 2 tojásfehérje? Ez az adag mekkora tepsibe elég?

aubergine
aubergine szo, 2011-06-25 12:04

Nagyon finom lett! Jó recept, különleges is nekem, túrót almakockákkal, dióval még nem ettem! Legközelebb kevesebb cukorral csinálom, de egyébként jók az arányok is!

Kojud
Kojud v, 2011-03-27 18:49

Húúú,ez nagyon finom!
Örülök,hogy rátaláltam!

taksi
Mártika és Feri / taksi h, 2010-07-12 06:01

Kedves mezimeli!

Köszönjük a dícséretet.
Igazából Ferenc Nagymamájának receptje alapján készítettük.
Őt illeti a dícséret is.
Üdvözlettel:
Mártika és Feri

mezimeli
mezimeli szo, 2010-07-10 18:41

Most találtam rá a receptre:) Nem is értem, hol maradtak eddig a dícshimnuszok. Minden esetre én nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk.

Legfrissebb cikkek

Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Ez nem vicc! Nyiss ki egy sörösüveget érintés nélkül!
Vége, többé nem kell a sörnyitót keresned. Kéz vagy láb érintése nélkül is ki tudsz nyitni egy  sörösüveget, bármilyen eszköz nélkül. Most figyelj!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a saláták unalmasak és íztelenek, nagyot tévedtél! Készülünk a tavaszra, addig pedig isteni salátakölteményekkel tuningoljuk magunkat!
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
Eheti kiemelt szakácsunk, Zsuzsa kimondottan szeret főzni. Ha friss zöldségekre van szüksége, csak kimegy a kertbe és szed egy keveset a saját termelésű finomságokból.
1660