Házi túrós-kakaós kelt palacsinta csoki duplával recept

1 adag
2000
kcal
Házi túrós-kakaós kelt palacsinta csoki duplával
Házi túrós-kakaós kelt palacsinta csoki duplával
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rég ettünk palacsintát, és már a gondolataimban volt. Igaz, gofrik készültek, de a hagyományos palacsinta nem. Hiányzott!
Tegnap a barátnőm, akitől a csirkét, kacsát, és egyéb ilyen dolgokat, karácsonyra néha pulykát is veszek, hozott szuper vöröshagymát, szuper áron, - millió köszi érte -, és burgonyát is, máshol horribilis ára van. Kérdezte: "Szeretitek a túrót?" Hát, igen, persze. Válaszoltam. Na, de ez nem olyan, nem bolti, nézd csak meg-kimentem hozzá a kocsihoz, és egy nagy tálban, letakarva, ott állt a friss, kész, csodás, isteni illatot árasztó fantasztikus házi túró! Elállt a szavam. Meg se közelíti a boltit! Igen csak erőteljesebb az illata, kissé meglepődtem, de nagyon izgatottá is tett, mert tudtam, hogy ez döfi, ez juj, mit kezdhetnék vele...hmmm
Aztán több, mint 1 kg-ot adott belőle, és se köpni, se nyelni nem tudtam, annyira boldog voltam, és én hokkaido sütnivaló tökkel köszöntem meg neki a kedvességét. Nálunk ez így megy. Persze a hagyma és burgonya fizetve, nem horribilis, reális áron. Végig kitart a télen. Szóval a mennyei túró:..palacsinta? Kérdeztem a családot, és azt mondták igen, egy nagy része abból, a többit meg tegyem el, és a hétvégén túrós sütifélét készítsek belőle. Más lesz, mondja a férjem is, ez házi. Csodás! Mit csodás:mennyei! Én még ilyen krémes állagú, jellegzetes ízű, finomságot nem ettem. Ez a túró végre látott tehenet. És hogy milyen jót ettünk-már a hétvégi sütit is tudom, mi lesz. Éljen a tehén, a túró, a barátnőm, a barátság, és a finom ételek!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

ajánlat

Ez egy zöldborsóleves csipetkével után készült , és mennyei összhang volt. Mi nem iszunk, és nem is hiányzott, csak az ásványvíz. Aki gondolja, és jól esik neki, igyon finom bort hozzá.
Kb. 50-60 db jön ki belőle, úgyhogy nem nagyok a palacsinták, de szaporák.:)

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

házi túrós-kakaós-kelt tésztás palacsinta csokival leöntve,
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:


  1. Egy tálban a hozzávalókat összerakjuk, és robotgéppel összekeverjük, szükség szerint, ha kell vízzel, tejjel, kevés olajjal beállítjuk (sima massza legyen!).
  2. Kelni hagyjuk kb. 40 percig langyos helyen.

Töltelék készítése:


  1. Egy tálba beletesszük a túrót és áttörjük, bele a hozzávalók: só, tojás, cukor, vaníliáscukor, vaníliarúd közepe, tejfel
  2. Ezt is nagyon alaposan géppel elkeverjük, és a hűtőbe lefedve pihenni tesszük.

Öszzeállítás:


  1. Kis méretű, hagyományos típusú palacsinta sütőben sütjük ki vékonyra a tésztákat.
  2.  A túróval töltjük, feltekerjük és tálaljuk a csokipasztillával és a csokisziruppal.

  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 384
elküldve: 1
receptkönyben: 374
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

Hozzászólások (28)

gregoreva
gregorevaszo, 2013-06-08 21:00

Kedves Felicia!
Egyszer próbáld ki, megéri, mert tényleg finom.:)
Az meg hihetetlenül ténylegesen dobott rajta, hogy házi túrót tudtam beletölteni.:)
Sok sikert a leendő elkészítéshez.:)
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevah, 2012-01-09 12:09

Kedves Sebestyén Jánosné Zsuzsa!

Az ötleted nagyon jó,próbáltam, igazad van, házi tehéntúróval-nagyon finom étek.:-))
Mandulával és mogyoróval is próbáltam, azokkal sem elvetendő.
B.U.É.K.!
Éva-Anyóca

Sebestyén Jánosné Zsuzsa
Sebestyén Jánosné Zsuzsap, 2011-12-02 11:59

Nagyon finom ez a palacsinta, de gyerekkoromban az Édesanyám is csinált nagyon finomat kel t palacsinta tésztából. Kisütötte a palacsintákat, főzött dióval megtöltötte, tűzálló tálba rakta, cukros tejfőllel bevonta a tetejét és sütőben még összesütötte. Isteni finom volt. Próbáljátok ki!

gregoreva
gregorevap, 2011-05-06 20:52

Kedves HnéPE!

Köszönöm:-))
És tényleg megéri, annyira finom az a házitúrós palacsinta:-)))
Szép hétvégét!:-))
Éva-Anyóca

HnéPÉ
HnéPÉp, 2011-05-06 15:02

Ez a látvány!!!!!!!! Mmmmmmmmm! Gyönyörű és biztos nagyon finom! Nyami!

gregoreva
gregorevasze, 2010-10-27 20:15

Kedves nyamóka!Köszi szépen! :-) Holnapra szép napot, és várom az új receptjeidet én is!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevak, 2010-10-26 21:09

Kedves gubigabi! Én csak szeretnék egy nagyon jó anya lenni, aki nagyon finomakat főz a gyermekeinek, és a szeretett férjurának! Szuper lennék?Köszi igazán.Elnézést kérek mindenkitől, de én tényleg imádok írni, eszmét cserélni dolgokról, és itt annyi kedves emberkével találkoztam, és barátkoztam össze, hogy valahogy beindulnak a billentyűn az ujjaim, és csak írok, és az a legjobb, hogy mindig csak az igazat!!!Néha nem lenne szabad, nem lenne jó mindent kiadni, ezért óvatos vagyok, mert van azért egy-két kötözködő emberke, teljesen nem adhatja ki magát az ember, de nagyon jó elmondani dolgait az embernek és a másikat meghallgatni, ezen az úton-módon beszélgetni.S ha nem tudnék ennyit írni, az gáz lenne, magyarból jó fogalmazó voltam, ötösre érettségiztem, és én még gépírásból is érettségiztem, úgyhogy vakon gépelek, a fejemből meg csak jönnek ki az adott témában a gondolatok s akkor csak írok és írok.A barátnőmnek is ha levelet írok,na jó,hogy már van mail, mert volt, hogy 5-6 oldalt írtunk egymásnak, és a kézi írás, egy idő után fárasztó, és csúnya is lett. Mindenkitől elnézést kérek, aki a sok írásomat sokknak tartja, de én ilyen vagyok, bocsi.A régi munkahelyemen emberekkel foglalkoztam, és imádtam ott dolgozni, (esküvőket szerveztem),úgyhogy a barátkozás,beszélgetés, tiszta szívből való érdeklődés bennem van.Ez vagyok én.Szép napot holnapra:Éva-Anyóca

nyamóka
nyamókasze, 2010-10-27 15:02

Kedves Éva-Anyóca! Szeretjük, hogy ilyen vagy! :-) Szép napot: Éva

gubigabi
gubigabik, 2010-10-26 17:42

Kedves Éva Anyóca!
Teljes lelki felüdülés a "cikkeidet" olvasni. Szuper szakács vagy az már kiderült számomra, de most az is világossá vált, hogy remekül írsz. Nagyon!!! Élmény volt minden sorát olvasnom. Köszönet érte, no és a receptjeidért is természetesen. Ismeretlenül is BARÁTSÁGGAL. Gubigabi

gregoreva
gregorevah, 2010-10-25 09:10

Jó, hogy van az embernek ilyen szomszédja!!Nekünk a régi lakásban, nem is nyitottak ajtót.Na, ez van.Örülök, hogy a szerelő érkeztéig elvoltatok a túróval, magában is fincsi.Hát, úgy lehet hozzájutni, ha ismerősöd van, aki tehenet tart, és saját maga foglalkozik sajt és túró készítésével.És ha a kapcsolat jó, akkor már megy minden magától.Idegentől, aki a saját túrójával,sajtjával kereskedik, lásd a piac, legalábbis itt nálunk, nem vennék.Nem azért mert büdös, vagy mert ez vagy az, de ez kényes termék, és nem mindegy, ki készíti és hogyan.Barátnőmben,anyósában megbízok, termékeiktől eddig bajunk nem volt.Hát,ennyi.Éva-Anyóca

lotifut
lotifuth, 2010-10-25 08:47

Szombaton, a sütikészítés kellős közepén bekrepált a sütőm. (Szerencsére van egy nagyon kedves szomszédom, aki kisegített a szorult helyzetemből. Nála megsüthettem.)
Mivel a szerelő érkezéséig sem maradhatunk desszert nélkül és a palacsinta-túró összeállítás egyébként is sláger: nagyon köszönöm a receptet!!! :)
(Hogy lehet hozzáférkőzni ilyen fííínom túróhoz?) :)
Ildi - Lotifut

gregoreva
gregorevah, 2010-10-25 08:32

Kedves Redy28!A barátság az egyik legfontosabb dolog a világon.Jó, hogy ebben részed van.Sok sikert a sütéshez-főzéshez, a csirkemell rakottashoz,és igen, itt olyan receptek vannak, amik közül ha egy menüsort összeraksz, azzal tényleg nyert ügyed van.Sok sikert!Jó beszélgetést, és jó étvágyat a finomságokhoz!Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevah, 2010-10-25 08:27

Kedves Gargoyle!Te is nézed a reklámot?Jó ötlet, nem,hogy be lehet írni, mint ahogy tette vki,:"ráolvasással, mondjuk azt,hogy múúkodj!",haláli egy dolog.Hát a tehenek itt is szépek, bár nem alpesi legelőn és levegőn vannak, és nem lilák,hm,...de azért amit adnak abból lehet olyat készíteni, hogy csak múúúúúúúúúú!!!!!Szép napot!Éva-Anyóca

Redy28
Redy28v, 2010-10-24 23:12

Éva-Anyóca!
Én is barátság-párti vagyok, most is jönnek hozzám a csajok egy jó kis vacsira pénteken.
A menüsor - mondanom se kell- innen a NoSaltyról származik: többek közt a Te Berényi rakott csirkemelled lesz a főétel, mellé saláta majd sütik!! A sikert már a zsebemben érzem:-)
Köszi a jó recepteket, és ez a fotó is csodálatos!
ü
Edit

gregoreva
gregorevav, 2010-10-24 20:43

Kedves illesera!Köszi, nem vagyok én annyira nagy egyéniség, csak vagyogatok.Annak nagyon örülök, hogy szerinted vannak olyan receptjeim, amik a felrakottak közül, megérdemli, hogy finomnak mondjad.Remélem, majd még találni fogsz ilyet.A tied közül is keresgéltem ám, én is!!Szép napot holnapra!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevav, 2010-10-24 20:39

Kedves nyamóka!Igazad van, a házi a jobb.Örülj neki, hogy ezt magad is megteheted, bár kertes házban lakunk, de nálunk csirkén kívül nincs más, csak a házörző kutya.Szerintem, a bolti tej zacskóját se húzták el szegény tehén orra előtt, nemhogy a tej látta volna a tehenet!!!Megaltatni??Néha simán meginni se lehet.A lányom egy tejimádó, de a barátnőm hoz neki, általában, 2-3 litert hetente, ha olyant főzök akkor még pluszba, mert az tej.Húzza is a száját, ha nem tudunk tőle kapni valamilyen okból.Nem is issza meg.A barátnőm annyira szuper, hogy még traktort is vezet, az Ura megtanította rá, sőt, vet, és kombájnnal betakarít, trágyázza a földet, amit csak kell, egyedül műtrágyáznia nem szabad.Olyan igazi belevaló, kétlábbalaföldönjárok Nő.Mellette a két gyerek, az intézendő dolgok,hát nem unatkozik, az tuti.Józan gondolkodása mindig elgondolkodtat, mások hol tudnak járni???Megdolgozik azé, amijük van, legyen az gabona,burgonya,hagyma,tojás,különböző állatok.Ez a csaj, a hentessel egyedül, tavasszal feldolgozott, egy 160 kg-os disznót, mert szerencsétlen eltörte a lábát, és a hentes szerint vágás.Bevásárolt hozzá, és amíg az ura melózott, lányai ovi és suli, elintézte.Nem egy megijedős nő, az már biztos.Bármikor lehet egymásra számítanunk.Ez jó!Szép napot holnapra!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevav, 2010-10-24 20:29

Kedves szurosp!Örülök, hogy tetszett igaz kis történetem, és ,ahogy írtam, cukorpotlo-nak, ez egy igaz barátság, aminek mérhetetlen módon örülök!!!És a túró tényleg túró-és ami igazi és eredeti, az más,jobb, egészségesebb.Szép napot holnapra:Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevav, 2010-10-24 20:27

Kedves cukorpotlo!
A történet édes, de igaz.A lányom volt általános sulis osztálytársnőjének az anyukája a barátnőm.Igaz, a lányát átíratta másik suliba második osztály végén, de a lányaink és a mi barátságunk megmaradt szerencsére!!Heti szinten,sms,telcsi,személyes találkozás, legrosszabb esetben is kéthetente találkozunk.Lányok is mindig jókat dumálnak, meg mi is, és mivel nem érdeken alapszik a barátság, ezért ilyen fantasztikus.Örülök, hogy az egyik Igaz Barátnőmnek mondhatom.Rengeteg állatot tartanak ők is, otthon.Anyósánál igazi állatkert van:tehenek,lovak,kecskék,pulykák,disznók,tyúkok, kacsák,birkák,nyulak,....Anyósa készíti a sajtot,túrót,mennyei!..Mivel ő is otthon van, rengeteg a meló a földön és az állatokkal, besegít az anyósának...Télen tőle veszem a narancssárga tojást, mert az enyémeim már nem nagyon tojnak,fázik a fenekük?,de kacsa,pulyka,csirke,bármi kell, telefon, és vágja,fel is pucolja, és el is hozza.Kifizetés, vagy cserekereskedelem folyik nálunk.De a legfőbb ,ami folyik:az a Barátság!Éva-Anyóca

illesera
illeserav, 2010-10-24 19:55

Kedves Éva !
Annyira jót nevettem a sztoridon, nagyon helyes , jópofa! Nagy egyéniség vagy szerintem, amellett meg még jókat is főzöl! Sok receptedet kipróbáltam már, és a történeteid is mindig nagyon szívmelengetőek !
És tényleg !Éljen a tehén , a túró, a barátság ........, no meg Éva-Anyóca !!!!!
köszönettel
Era

nyamóka
nyamókav, 2010-10-24 19:27

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon tetszik a sztori, különösen, hogy népszerűsíted a fincsi házi túrót! :-)
Én is mindig saját kezűleg készítem, és szerintem se lehet a boltival összehasonlítani. Nálunk minden héten készül egy jó adag túró, hol tehéntejből, hol kecsketejből. Aki egyszer is megkóstolja, azonnal rájön, hogy ez az igazi. Sokkal krémesebb, ízesebb. Kb. akkora a különbség, mint a nagyüzemi csirke, és a tanyasi között. :-) A bolti tejet sajnos már megaltatni sem lehet. Akinek van lehetősége, hogy házi tehéntejet vásároljon, könnyedén készíthet belőle túrót, nem nagy ördöngösség, szerintem megéri vele kicsit bíbelődni. A barátnőd szuper csajszi lehet! :-) És te is, mert minden jó dolgot értékelni tudsz! :-) Üdvözöl: Éva
Ui.: Én épp ma kaptam két szép hokkaido tököt, és én meg annak örültem nagyon! :-D

szurosp
szurospv, 2010-10-24 18:31

Jaj, Éva-Anyóca, nagyon jó a sztori!:DDD Éljen a tehén, és a barátság! No meg a jó zsíros házi túró! A palacsintáról már nem is beszélve...:))) Pusz: Mrs Smith

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Így lesz habverőből hangulatvilágítás!
Nem sok látványosabb dekorációt lehet elkészíteni körülbelül 5 másodperc alatt, mint a habverős mécsestartó. Megmutatjuk, hogyan!
2000