Házi túrós-kakaós kelt palacsinta csoki duplával recept

1 adag
2000
kcal
Házi túrós-kakaós kelt palacsinta csoki duplával
Házi túrós-kakaós kelt palacsinta csoki duplával
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rég ettünk palacsintát, és már a gondolataimban volt. Igaz, gofrik készültek, de a hagyományos palacsinta nem. Hiányzott!
Tegnap a barátnőm, akitől a csirkét, kacsát, és egyéb ilyen dolgokat, karácsonyra néha pulykát is veszek, hozott szuper vöröshagymát, szuper áron, - millió köszi érte -, és burgonyát is, máshol horribilis ára van. Kérdezte: "Szeretitek a túrót?" Hát, igen, persze. Válaszoltam. Na, de ez nem olyan, nem bolti, nézd csak meg-kimentem hozzá a kocsihoz, és egy nagy tálban, letakarva, ott állt a friss, kész, csodás, isteni illatot árasztó fantasztikus házi túró! Elállt a szavam. Meg se közelíti a boltit! Igen csak erőteljesebb az illata, kissé meglepődtem, de nagyon izgatottá is tett, mert tudtam, hogy ez döfi, ez juj, mit kezdhetnék vele...hmmm
Aztán több, mint 1 kg-ot adott belőle, és se köpni, se nyelni nem tudtam, annyira boldog voltam, és én hokkaido sütnivaló tökkel köszöntem meg neki a kedvességét. Nálunk ez így megy. Persze a hagyma és burgonya fizetve, nem horribilis, reális áron. Végig kitart a télen. Szóval a mennyei túró:..palacsinta? Kérdeztem a családot, és azt mondták igen, egy nagy része abból, a többit meg tegyem el, és a hétvégén túrós sütifélét készítsek belőle. Más lesz, mondja a férjem is, ez házi. Csodás! Mit csodás:mennyei! Én még ilyen krémes állagú, jellegzetes ízű, finomságot nem ettem. Ez a túró végre látott tehenet. És hogy milyen jót ettünk-már a hétvégi sütit is tudom, mi lesz. Éljen a tehén, a túró, a barátnőm, a barátság, és a finom ételek!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

ajánlat

Ez egy zöldborsóleves csipetkével után készült , és mennyei összhang volt. Mi nem iszunk, és nem is hiányzott, csak az ásványvíz. Aki gondolja, és jól esik neki, igyon finom bort hozzá.
Kb. 50-60 db jön ki belőle, úgyhogy nem nagyok a palacsinták, de szaporák.:)

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

házi túrós-kakaós-kelt tésztás palacsinta csokival leöntve,
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése:


  1. Egy tálban a hozzávalókat összerakjuk, és robotgéppel összekeverjük, szükség szerint, ha kell vízzel, tejjel, kevés olajjal beállítjuk (sima massza legyen!).
  2. Kelni hagyjuk kb. 40 percig langyos helyen.

Töltelék készítése:


  1. Egy tálba beletesszük a túrót és áttörjük, bele a hozzávalók: só, tojás, cukor, vaníliáscukor, vaníliarúd közepe, tejfel
  2. Ezt is nagyon alaposan géppel elkeverjük, és a hűtőbe lefedve pihenni tesszük.

Öszzeállítás:


  1. Kis méretű, hagyományos típusú palacsinta sütőben sütjük ki vékonyra a tésztákat.
  2.  A túróval töltjük, feltekerjük és tálaljuk a csokipasztillával és a csokisziruppal.

  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 471
elküldve: 1
receptkönyben: 375
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

Hozzászólások (28)

gregoreva
gregorevaszo, 2013-06-08 21:00

Kedves Felicia!
Egyszer próbáld ki, megéri, mert tényleg finom.:)
Az meg hihetetlenül ténylegesen dobott rajta, hogy házi túrót tudtam beletölteni.:)
Sok sikert a leendő elkészítéshez.:)
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevah, 2012-01-09 12:09

Kedves Sebestyén Jánosné Zsuzsa!

Az ötleted nagyon jó,próbáltam, igazad van, házi tehéntúróval-nagyon finom étek.:-))
Mandulával és mogyoróval is próbáltam, azokkal sem elvetendő.
B.U.É.K.!
Éva-Anyóca

Sebestyén Jánosné Zsuzsa
Sebestyén Jánosné Zsuzsap, 2011-12-02 11:59

Nagyon finom ez a palacsinta, de gyerekkoromban az Édesanyám is csinált nagyon finomat kel t palacsinta tésztából. Kisütötte a palacsintákat, főzött dióval megtöltötte, tűzálló tálba rakta, cukros tejfőllel bevonta a tetejét és sütőben még összesütötte. Isteni finom volt. Próbáljátok ki!

gregoreva
gregorevap, 2011-05-06 20:52

Kedves HnéPE!

Köszönöm:-))
És tényleg megéri, annyira finom az a házitúrós palacsinta:-)))
Szép hétvégét!:-))
Éva-Anyóca

HnéPÉ
HnéPÉp, 2011-05-06 15:02

Ez a látvány!!!!!!!! Mmmmmmmmm! Gyönyörű és biztos nagyon finom! Nyami!

gregoreva
gregorevasze, 2010-10-27 20:15

Kedves nyamóka!Köszi szépen! :-) Holnapra szép napot, és várom az új receptjeidet én is!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevak, 2010-10-26 21:09

Kedves gubigabi! Én csak szeretnék egy nagyon jó anya lenni, aki nagyon finomakat főz a gyermekeinek, és a szeretett férjurának! Szuper lennék?Köszi igazán.Elnézést kérek mindenkitől, de én tényleg imádok írni, eszmét cserélni dolgokról, és itt annyi kedves emberkével találkoztam, és barátkoztam össze, hogy valahogy beindulnak a billentyűn az ujjaim, és csak írok, és az a legjobb, hogy mindig csak az igazat!!!Néha nem lenne szabad, nem lenne jó mindent kiadni, ezért óvatos vagyok, mert van azért egy-két kötözködő emberke, teljesen nem adhatja ki magát az ember, de nagyon jó elmondani dolgait az embernek és a másikat meghallgatni, ezen az úton-módon beszélgetni.S ha nem tudnék ennyit írni, az gáz lenne, magyarból jó fogalmazó voltam, ötösre érettségiztem, és én még gépírásból is érettségiztem, úgyhogy vakon gépelek, a fejemből meg csak jönnek ki az adott témában a gondolatok s akkor csak írok és írok.A barátnőmnek is ha levelet írok,na jó,hogy már van mail, mert volt, hogy 5-6 oldalt írtunk egymásnak, és a kézi írás, egy idő után fárasztó, és csúnya is lett. Mindenkitől elnézést kérek, aki a sok írásomat sokknak tartja, de én ilyen vagyok, bocsi.A régi munkahelyemen emberekkel foglalkoztam, és imádtam ott dolgozni, (esküvőket szerveztem),úgyhogy a barátkozás,beszélgetés, tiszta szívből való érdeklődés bennem van.Ez vagyok én.Szép napot holnapra:Éva-Anyóca

nyamóka
nyamókasze, 2010-10-27 15:02

Kedves Éva-Anyóca! Szeretjük, hogy ilyen vagy! :-) Szép napot: Éva

gubigabi
gubigabik, 2010-10-26 17:42

Kedves Éva Anyóca!
Teljes lelki felüdülés a "cikkeidet" olvasni. Szuper szakács vagy az már kiderült számomra, de most az is világossá vált, hogy remekül írsz. Nagyon!!! Élmény volt minden sorát olvasnom. Köszönet érte, no és a receptjeidért is természetesen. Ismeretlenül is BARÁTSÁGGAL. Gubigabi

gregoreva
gregorevah, 2010-10-25 09:10

Jó, hogy van az embernek ilyen szomszédja!!Nekünk a régi lakásban, nem is nyitottak ajtót.Na, ez van.Örülök, hogy a szerelő érkeztéig elvoltatok a túróval, magában is fincsi.Hát, úgy lehet hozzájutni, ha ismerősöd van, aki tehenet tart, és saját maga foglalkozik sajt és túró készítésével.És ha a kapcsolat jó, akkor már megy minden magától.Idegentől, aki a saját túrójával,sajtjával kereskedik, lásd a piac, legalábbis itt nálunk, nem vennék.Nem azért mert büdös, vagy mert ez vagy az, de ez kényes termék, és nem mindegy, ki készíti és hogyan.Barátnőmben,anyósában megbízok, termékeiktől eddig bajunk nem volt.Hát,ennyi.Éva-Anyóca

lotifut
lotifuth, 2010-10-25 08:47

Szombaton, a sütikészítés kellős közepén bekrepált a sütőm. (Szerencsére van egy nagyon kedves szomszédom, aki kisegített a szorult helyzetemből. Nála megsüthettem.)
Mivel a szerelő érkezéséig sem maradhatunk desszert nélkül és a palacsinta-túró összeállítás egyébként is sláger: nagyon köszönöm a receptet!!! :)
(Hogy lehet hozzáférkőzni ilyen fííínom túróhoz?) :)
Ildi - Lotifut

gregoreva
gregorevah, 2010-10-25 08:32

Kedves Redy28!A barátság az egyik legfontosabb dolog a világon.Jó, hogy ebben részed van.Sok sikert a sütéshez-főzéshez, a csirkemell rakottashoz,és igen, itt olyan receptek vannak, amik közül ha egy menüsort összeraksz, azzal tényleg nyert ügyed van.Sok sikert!Jó beszélgetést, és jó étvágyat a finomságokhoz!Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevah, 2010-10-25 08:27

Kedves Gargoyle!Te is nézed a reklámot?Jó ötlet, nem,hogy be lehet írni, mint ahogy tette vki,:"ráolvasással, mondjuk azt,hogy múúkodj!",haláli egy dolog.Hát a tehenek itt is szépek, bár nem alpesi legelőn és levegőn vannak, és nem lilák,hm,...de azért amit adnak abból lehet olyat készíteni, hogy csak múúúúúúúúúú!!!!!Szép napot!Éva-Anyóca

Redy28
Redy28v, 2010-10-24 23:12

Éva-Anyóca!
Én is barátság-párti vagyok, most is jönnek hozzám a csajok egy jó kis vacsira pénteken.
A menüsor - mondanom se kell- innen a NoSaltyról származik: többek közt a Te Berényi rakott csirkemelled lesz a főétel, mellé saláta majd sütik!! A sikert már a zsebemben érzem:-)
Köszi a jó recepteket, és ez a fotó is csodálatos!
ü
Edit

gregoreva
gregorevav, 2010-10-24 20:43

Kedves illesera!Köszi, nem vagyok én annyira nagy egyéniség, csak vagyogatok.Annak nagyon örülök, hogy szerinted vannak olyan receptjeim, amik a felrakottak közül, megérdemli, hogy finomnak mondjad.Remélem, majd még találni fogsz ilyet.A tied közül is keresgéltem ám, én is!!Szép napot holnapra!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevav, 2010-10-24 20:39

Kedves nyamóka!Igazad van, a házi a jobb.Örülj neki, hogy ezt magad is megteheted, bár kertes házban lakunk, de nálunk csirkén kívül nincs más, csak a házörző kutya.Szerintem, a bolti tej zacskóját se húzták el szegény tehén orra előtt, nemhogy a tej látta volna a tehenet!!!Megaltatni??Néha simán meginni se lehet.A lányom egy tejimádó, de a barátnőm hoz neki, általában, 2-3 litert hetente, ha olyant főzök akkor még pluszba, mert az tej.Húzza is a száját, ha nem tudunk tőle kapni valamilyen okból.Nem is issza meg.A barátnőm annyira szuper, hogy még traktort is vezet, az Ura megtanította rá, sőt, vet, és kombájnnal betakarít, trágyázza a földet, amit csak kell, egyedül műtrágyáznia nem szabad.Olyan igazi belevaló, kétlábbalaföldönjárok Nő.Mellette a két gyerek, az intézendő dolgok,hát nem unatkozik, az tuti.Józan gondolkodása mindig elgondolkodtat, mások hol tudnak járni???Megdolgozik azé, amijük van, legyen az gabona,burgonya,hagyma,tojás,különböző állatok.Ez a csaj, a hentessel egyedül, tavasszal feldolgozott, egy 160 kg-os disznót, mert szerencsétlen eltörte a lábát, és a hentes szerint vágás.Bevásárolt hozzá, és amíg az ura melózott, lányai ovi és suli, elintézte.Nem egy megijedős nő, az már biztos.Bármikor lehet egymásra számítanunk.Ez jó!Szép napot holnapra!Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevav, 2010-10-24 20:29

Kedves szurosp!Örülök, hogy tetszett igaz kis történetem, és ,ahogy írtam, cukorpotlo-nak, ez egy igaz barátság, aminek mérhetetlen módon örülök!!!És a túró tényleg túró-és ami igazi és eredeti, az más,jobb, egészségesebb.Szép napot holnapra:Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevav, 2010-10-24 20:27

Kedves cukorpotlo!
A történet édes, de igaz.A lányom volt általános sulis osztálytársnőjének az anyukája a barátnőm.Igaz, a lányát átíratta másik suliba második osztály végén, de a lányaink és a mi barátságunk megmaradt szerencsére!!Heti szinten,sms,telcsi,személyes találkozás, legrosszabb esetben is kéthetente találkozunk.Lányok is mindig jókat dumálnak, meg mi is, és mivel nem érdeken alapszik a barátság, ezért ilyen fantasztikus.Örülök, hogy az egyik Igaz Barátnőmnek mondhatom.Rengeteg állatot tartanak ők is, otthon.Anyósánál igazi állatkert van:tehenek,lovak,kecskék,pulykák,disznók,tyúkok, kacsák,birkák,nyulak,....Anyósa készíti a sajtot,túrót,mennyei!..Mivel ő is otthon van, rengeteg a meló a földön és az állatokkal, besegít az anyósának...Télen tőle veszem a narancssárga tojást, mert az enyémeim már nem nagyon tojnak,fázik a fenekük?,de kacsa,pulyka,csirke,bármi kell, telefon, és vágja,fel is pucolja, és el is hozza.Kifizetés, vagy cserekereskedelem folyik nálunk.De a legfőbb ,ami folyik:az a Barátság!Éva-Anyóca

illesera
illeserav, 2010-10-24 19:55

Kedves Éva !
Annyira jót nevettem a sztoridon, nagyon helyes , jópofa! Nagy egyéniség vagy szerintem, amellett meg még jókat is főzöl! Sok receptedet kipróbáltam már, és a történeteid is mindig nagyon szívmelengetőek !
És tényleg !Éljen a tehén , a túró, a barátság ........, no meg Éva-Anyóca !!!!!
köszönettel
Era

nyamóka
nyamókav, 2010-10-24 19:27

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon tetszik a sztori, különösen, hogy népszerűsíted a fincsi házi túrót! :-)
Én is mindig saját kezűleg készítem, és szerintem se lehet a boltival összehasonlítani. Nálunk minden héten készül egy jó adag túró, hol tehéntejből, hol kecsketejből. Aki egyszer is megkóstolja, azonnal rájön, hogy ez az igazi. Sokkal krémesebb, ízesebb. Kb. akkora a különbség, mint a nagyüzemi csirke, és a tanyasi között. :-) A bolti tejet sajnos már megaltatni sem lehet. Akinek van lehetősége, hogy házi tehéntejet vásároljon, könnyedén készíthet belőle túrót, nem nagy ördöngösség, szerintem megéri vele kicsit bíbelődni. A barátnőd szuper csajszi lehet! :-) És te is, mert minden jó dolgot értékelni tudsz! :-) Üdvözöl: Éva
Ui.: Én épp ma kaptam két szép hokkaido tököt, és én meg annak örültem nagyon! :-D

szurosp
szurospv, 2010-10-24 18:31

Jaj, Éva-Anyóca, nagyon jó a sztori!:DDD Éljen a tehén, és a barátság! No meg a jó zsíros házi túró! A palacsintáról már nem is beszélve...:))) Pusz: Mrs Smith

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
2000