r
Nosalty Logó

Házi pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
miia
Házi pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Alap

Feltét

Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Alap

Feltét

Összesen 2133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Alap

Feltét

Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2141 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7315 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6423.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    5076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    405.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21944 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2033 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Tészta

Alap

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a sóval egy tálba öntjük. Én az instant élesztőt is mindig felfuttatom, tehát: az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel elkeverjük, majd felfuttatjuk.
  2. Ezek után a liszt közepére egy kis mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a kész élesztőt és az olajat.
  3. A tésztát alaposan bedagasztjuk, majd megkelesztjük kb. fél -1 óra alatt.

Alap

  1. Az alap hozzávalóit csak össze kell keverni egy kis tálban (ízlés szerint tehetünk bele más fűszert is - én néha szoktam egy kis tört fokhagymát).

Feltét

  1. A különböző feltéteket ízlés szerint felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  2. Mikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, és a tepsinkbe fektetjük (hogy ne ragadjon oda, belisztezhetjük a tepsi alját, vagy akár sütőpapírt is tehetünk alá). Ezután megkenjük az alappal, majd a feltét hozzávalóit ízlés szerinti sorrendben rápakoljuk, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Kb. 20-30 perc alatt sül meg. Szeletelni még melegen érdemes.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2273
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 11.

Ajánló

Ezt az adagot ketten szoktuk megenni a párommal - de persze nem egyszerre. Szerintem ha valaki nem nagy étkű vagy vastagabb tésztával készíti, akkor akár 3-4 ember is jóllakhat belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a pizzát, de a mai árak mellett sokkal jobban megéri otthon megcsinálni, és amúgy is hamar össze lehet dobni, és így kiadósabb is. A leghosszabb fázis a tészta kelesztése. A lisztmennyiség növelésével "vastagíthatunk" a pizzán - ki hogy szereti, és a feltéteket is mindenki a saját ízlésének megfelelően variálhatja.

Hozzávalók

Tészta

Alap

Feltét

Címlapról ajánljuk