Házi pipiropogós recept

Házi pipiropogós
Házi pipiropogós
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom imádja a "műkaját". Ha jön a zenélős autó, akkor jön a kérdés: nem veszünk pipiropogóst?
Bevallom őszintén, nem igazán szeretem a gyorsfagyasztott baromfi dolgokat. Sem az ízét, sem az állagát. Ha elolvassa az ember, miket tartalmaz, már el is megy a kedve tőle.
Aztán jött a nagy ötlet, próbálkozzunk, hátha sikerül valami hasonlót kitalálni. Ma már készítek előre egy nagyobb adagot, tálcára rakva lefagyasztom, és ha megfagyott, megy a zacskóba. Utána már csak sütni kell, ha gyorsan kell a kaja az éhes gyereknek.
Ráadásul, az ember tudja miből készült, nyugodt szívvel teheti a családja elé.
Fűszerekből nem írtam pontos mennyiséget, mindenki ízesítse a saját szája íze szerint, úgy mintha csak fasírtot készítene.

hozzávalók / 4 adag

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pipiropogós házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk.
  2. A darált húst tálba tesszük, beleütjük a tojásokat.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával.
  4. A megázott zsemléket jól kicsavarjuk.
  5. A többi hozzávalóval jól összekeverjük, mintha fasírtot készítenénk.
  6. Ha a massza túl lágy, kevés zsemlemorzsát keverünk bele.
  7. A sajtot csíkokra vágjuk, és belecsavarjuk a sonkaszeletekbe.
  8. A masszából fél tenyérnyi adagot a kezünkbe veszünk, és ügyesen a massza közepébe tesszük a sonkacsomagot.
  9. A kezünket vizezzük be, ha ragad a massza.
  10. Igyekezzünk ügyesen ráigazgatni a masszát a sonkára.
  11. Kicsit lapítsuk meg, és panírozzuk be. Először forgassuk meg lisztben, majd a tojásban, végül zsemlemorzsában.
  12. Bő olajban lassan süssük meg. Sütés közben többször forgassuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 432
elküldve: 1
receptkönyvben: 358
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sacc1919
sacc1919 / sacc1919 h, 2012-09-24 16:03

Kedves Marika! Ma elkészítettem a családnak és nagyon ízlett mindenkinek! :) Köszi a receptet!

Mseee
Emese / Mseee cs, 2012-03-08 15:43

nagyon finom... mifelénk ugyanígy készül, csak sertéshúsból és nagy méretű, ugyanakkor lapos szelet formájában az "Alföldi rántotthús" névre hallgató étel. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó szo, 2010-08-07 13:05

Kedves Mária
Ma megcsináltam és isteni finom lett még a finnyás (kicsi) fiamnak is ízlett köszi a receptet. további szép napot. Jutka

szibur
szibur sze, 2010-05-19 15:25

Kedves Mária!
Elkészítettem annyi változtatással,hogy disznóhúsból "vágtunk a télen",combot daráltam le,nem olyan száraz mint a karaj,de nem is túl zsíros.A kis fiam imádta,a párom szintén.Amint lesz pipihusi elkészítem abból is,biztos vagyok benne,hogy még sikeresebb lesz a fiamnál.
Köszönet a receptért!
Üdvözlettel:szibur

szibur
szibur v, 2010-05-09 18:11

Szia Mária!
Azt szeretném kérdezni,a tejföl helyett a tej nem jó?Egyszer a nagyitól láttam,tojás szűkében volt.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 h, 2010-05-10 15:21

Tejet akkor szoktunk a tojásba csurrantani, ha kevés a tojás.Kicsit ropogósabb pirosabb lesz a panír tőle.
A tejföllel kevertnek más állaga lesz, vastagabb és ropogósabb.Nem fogsz a tojáson spórolni vele.
Ha kipróbálod akkor látni fogod a különbséget.Marika

szibur
szibur h, 2010-05-10 18:48

Kedves Mária!
Köszönöm a gyors válaszod,tanácsod!A hétvégén elkészítem,sajnos a kisfiam is szereti a bolti pipiropogóst,remélem a "házi"jobban fog ízleni neki.
Üdvözlettel:Szilvia

mirza
mirza cs, 2010-04-29 16:38

Szia Szilvia! "Művelődtem Marikából", úgy hogy a tejfölös panírról szóló leírást és storyt Marikának a "Rántott szelet Pető Pista módra" elnevezésű receptjénél találod! :)
Üdv.: Mirza

szlivia2
szlivia2 cs, 2010-04-29 16:24

Szia Mária!Milyen az a tejfölös panír?Előre is köszönöm!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 cs, 2010-04-29 16:49

Hello Szilvia2!

A tejfölös panír annyiban különbözik a hagyományostól, hogy a felvert tojást még tejföllel összekeverjük.Általában 5 tojáshoz szoktam tenni egy kis poharas tejfölt.A többi ugyanaz, liszt, tejfölös tojás, és végül zsemlemorzsa.
Nekünk nagyon ízlik,én mostanában így készítem a panírozott husikat.Marika

mirza
mirza cs, 2010-04-29 08:35

Kedves Mária! Amatőr kérdés következik: a lefagyasztani szánt adagot is teljesen bepanírozod liszt-tojás-zsemlemorzsába? (És itt hogy hogy nem használod azt a bizonyos tejfölös panírt..? :D Vagy csináltad már azzal is?)
Üdvözlettel: Mirza

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 cs, 2010-04-29 16:16

Nem amatőr a kérdés, az tud rá válaszolni aki már kipróbálta.A lefagyasztottat is bepaníroztam teljes készre, tálcára raktam, és amikor megkeményedett adagoltam zacskóba.
Ezt is paníroztam tejfölös panírba, akkor kicsit vastagabb a panír, de igazából akkor jön ki a különbség, ha frissen sütöd ki. A fagyasztottnál nem veszel észre akkora különbséget.
Egyébként én már minden husit autómatikusan a tejfölös panírba rakok, és amire még rájöttünk nagy ínyenc kritikus leány gyermekemmel, hogy ha zsírban sütöm a husikat nem olajban akkor még finomabb ropogósabbra sülnek.
Kénytelen voltam kísérletezgetni, mert én szívből utálom a "mű" dolgokat, míg gyermekem viszont imádja.
Azóta már készítettem brokkolisat, csirkemájasat, sajttal sonkával töltöttet.Paníroztam szezámmaggal is és szeletelt mandulával is.
Üdv Marika

1369