r
Nosalty Logó

Házi pipiropogós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi pipiropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

Összesen 1377 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

Összesen 5502 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

Összesen 250 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2683.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    1286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 1377 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354.2 g

Zsír

  • Összesen
    353.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    2053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10734.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    3316 mg
  • Nátrium
    5145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1792 micro
Összesen 5502 kcal
  • 18% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

Elkészítés

A pipiropogóshoz

  1. A zsemléket beáztatjuk.
  2. A darált húst tálba tesszük, beleütjük a tojásokat.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával.
  4. A megázott zsemléket jól kicsavarjuk.
  5. A többi hozzávalóval jól összekeverjük, mintha fasírtot készítenénk.
  6. Ha a massza túl lágy, kevés zsemlemorzsát keverünk bele.
  7. A sajtot csíkokra vágjuk, és belecsavarjuk a sonkaszeletekbe.
  8. A masszából fél tenyérnyi adagot a kezünkbe veszünk, és ügyesen a massza közepébe tesszük a sonkacsomagot.
  9. A kezünket vizezzük be, ha ragad a massza.
  10. Igyekezzünk ügyesen ráigazgatni a masszát a sonkára.
  11. Kicsit lapítsuk meg, és panírozzuk be. Először forgassuk meg lisztben, majd a tojásban, végül zsemlemorzsában.
  12. Bő olajban lassan süssük meg. Sütés közben többször forgassuk meg.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14832
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom imádja a "műkaját". Ha jön a zenélős autó, akkor jön a kérdés: nem veszünk pipiropogóst? Bevallom őszintén, nem igazán szeretem a gyorsfagyasztott baromfi dolgokat. Sem az ízét, sem az állagát. Ha elolvassa az ember, miket tartalmaz, már el is megy a kedve tőle. Aztán jött a nagy ötlet, próbálkozzunk, hátha sikerül valami hasonlót kitalálni. Ma már készítek előre egy nagyobb adagot, tálcára rakva lefagyasztom, és ha megfagyott, megy a zacskóba. Utána már csak sütni kell, ha gyorsan kell a kaja az éhes gyereknek. Ráadásul, az ember tudja miből készült, nyugodt szívvel teheti a családja elé. Fűszerekből nem írtam pontos mennyiséget, mindenki ízesítse a saját szája íze szerint, úgy mintha csak fasírtot készítene.

Hozzávalók

A pipiropogóshoz

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek