Házi narancslikőr recept

Kalória?
Házi narancslikőr
Házi narancslikőr
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a likőrt már legalább 8 éve csináltam, de csak úgy inni nem nagyon ízlett. Így hol előbbre, hol hátrébb került a konyhaszekrény polcán. Aztán rájöttem, hogy süteményekhez nagyon jó ízesítő lehet. De azt vettem észre, hogy az évek múltával az íze sokkal finomabb lett. Úgy látszik, nem csak az aszúnak tesz jót az állás, hanem ennek a likőrnek is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyszerű karácsonyi ajándék!
Ebből a mennyiségből 1 db 0,75 l-es üveggel jön ki.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

curacao narancslikőr, narancslikőr házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsök alaposan megmosott héját burgonyahámozóval lehúzzuk úgy, hogy ne legyen rajtuk fehér rész.
  2. Sütőben kb. 10 perc alatt kiszárítjuk.
  3. Ezután légmentesen zárható edénybe tesszük, és felöntjük az alkohollal, és hozzátesszük a szegfűszeget. Hagyjuk kb. 2 hónapig érlelődni.
  4. Ha letelt a 2 hónap, öntsük a cukrot egy főzőedénybe, adjunk hozzá egy fél pohár vizet, és forraljuk 5 percig, hogy a cukor felolvadjon.Hagyjuk kihűlni, és utána keverjük össze az alkohollal.
  5. Szűrjük át az egészet, és töltsük üvegbe.
  6. A fogyasztással legalább 2 hónapot várjunk.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 082
elküldve: 1
receptkönyben: 269
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept
hasonló receptek

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Töltött tojás, a párbajfogás
Töltött tojás, a párbajfogás
A Konyhafőnök mai párbajában Luca került ki győztesként, aki nem a hagyományos utat választotta a töltött tojások elkészítése során. Mi is mutatunk most egy izgalmas receptet.
A krémleveskészítés alapszabályai
A krémleveskészítés alapszabályai
A Konyhafőnök mai adásának második megmérettetése egy különleges gombakrémleves elkészítése volt. Van egy igaz mondás: a krémleves nem csak télen jó!
A hét szakácsa: BeePoo
A hét szakácsa: BeePoo
Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.
476