Házi narancslikőr recept

1 adag
474
kcal
Házi narancslikőr
Házi narancslikőr
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a likőrt már legalább 8 éve csináltam, de csak úgy inni nem nagyon ízlett. Így hol előbbre, hol hátrébb került a konyhaszekrény polcán. Aztán rájöttem, hogy süteményekhez nagyon jó ízesítő lehet. De azt vettem észre, hogy az évek múltával az íze sokkal finomabb lett. Úgy látszik, nem csak az aszúnak tesz jót az állás, hanem ennek a likőrnek is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyszerű karácsonyi ajándék!
Ebből a mennyiségből 1 db 0,75 l-es üveggel jön ki.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

curacao narancslikőr, narancslikőr házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsök alaposan megmosott héját burgonyahámozóval lehúzzuk úgy, hogy ne legyen rajtuk fehér rész.
  2. Sütőben kb. 10 perc alatt kiszárítjuk.
  3. Ezután légmentesen zárható edénybe tesszük, és felöntjük az alkohollal, és hozzátesszük a szegfűszeget. Hagyjuk kb. 2 hónapig érlelődni.
  4. Ha letelt a 2 hónap, öntsük a cukrot egy főzőedénybe, adjunk hozzá egy fél pohár vizet, és forraljuk 5 percig, hogy a cukor felolvadjon.Hagyjuk kihűlni, és utána keverjük össze az alkohollal.
  5. Szűrjük át az egészet, és töltsük üvegbe.
  6. A fogyasztással legalább 2 hónapot várjunk.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 344
elküldve: 1
receptkönyben: 261
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
Heti menü: gyors ebéd iskolakezdésre
Heti menü: gyors ebéd iskolakezdésre
Véget ért a vakációs idény, újra elkezdődik az iskola és a hétköznapi hajtás. Ilyenkor jót tesz, ha ízletes ebédet fogyaszthatunk, de nem árt, ha gyorsan el is készíthető.
476