Házi kolbász recept

1 adag
2256
kcal
Házi kolbász
Házi kolbász
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha uncsi a bolti, sok adalékanyagos húskészítmény.
Sikerült saját képet szerezni, még anyáéknál maradt 1 szál kolbász.
Aki szereti csípősebben, tehet bele több csípős paprikát.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házilag töltött füstölt kolbász, csípős paprikás kolbász
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy asztalon szétterítjük a húst.
  2. Rászórjuk a fűszereket.
  3. Alaposan összegyúrjuk. (Minél több ember csinálja, annál hamarabb meglesz)
  4. Bélbe töltjök a hurkatöltővel.
  5. Felfüstöltetjük.
  6. Száraz helyen felkötözve, állni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 664
elküldve: 4
receptkönyben: 108
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

Hozzászólások (9)

blondevilke
blondevilkeh, 2011-10-24 13:26

Átírtam a receptet. 10 kg húshoz. Lehet úgy is csinálni, hogy fele hús pulykacomb.

belubi
belubiv, 2011-10-23 20:08

Szia
Jön a disznóvágás szezon,, mindenki ilyenkor csinálja a finom otthoni kolbászt. Megkérnélek, hogy javitsd ki a hozzávalókat ehhez a kolbászhoz, mert, ha valaki 20 deka sót és 40 deka paprikát fog adagolni kilónként a hushoz, akkor bizony szégyenbe hozza a Csaba-i vagy a Gyula-i kolbász hirnevét.

blondevilke
blondevilkecs, 2011-08-04 08:21

Ezt a receptet, nem ilyen arányokkal raktam fel... Bár már nagyon régen küldtem be, talán 1 éve. Majd délután, ha lesz időm, javítom. De egyébként kg-okban és a fűszerek pedig dkg-okban voltak megadva, mert sokat készítettünk.

laraed
laraedsze, 2011-08-03 19:33

Szerintem 20 dkg só 10 kg húshoz kell , nem pedig 1 kg - hoz, és a 40 dkg paprika is 10 kg húshoz kell és a kétfajta paprikából összesen kell 40 dkg 10 kg húshoz. Ja és ehhez még zsírszalonnát is szoktak rakni, ( Kb 3 kg zsir sz. / 10kg hús ) mert olyan száraz lesz hogy csak na:Üdv Edit

fabine
fabinesze, 2011-08-03 17:00

Biztosan elolvasták a receptet mielőtt felrakták? A férjem sokszor csinált kolbászt, de ilyet még nem is hallott. Én ebből a kolbászból nem szívesen ennék.

periscope
periscopesze, 2011-08-03 16:38

70 kg sertéscomb??? Valami nem stimmel a recept körül. A kész kolbász azért nagyon ínycsiklandozó.

bildóka
bildókasze, 2011-08-03 08:44

20 dkg só-1 kg-hoz? 40 dkg fűszerpaprika -1 kg-hoz???
Nem sok az egy kicsit?

bildóka
bildókasze, 2011-08-03 08:28

20 dkg só-1 kg-hoz? 40 dkg fűszerpaprika -1 kg-hoz???
Nem sok az egy kicsit?

Legfrissebb cikkek

8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Ismerjük meg a szürkemarhát!
Egyre egészségtudatosabban élünk, ezért szeretnénk ismerni a főzéshez felhasznált húsok eredetét, minőségét. Most az egyik őshonos fajtát, a szürkemarhát mutatjuk be. (x)
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Savanyú, mégis édes, mint a méz
Emeletes citromos torta és duplacitromos muffin - csodálatos és illatos sütemények. Így kezdjük mi a sulit idén. Citromot teszünk mindenbe!
2257