Házi kolbász recept

Házi kolbász
Házi kolbász
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha uncsi a bolti, sok adalékanyagos húskészítmény.
Sikerült saját képet szerezni, még anyáéknál maradt 1 szál kolbász.
Aki szereti csípősebben, tehet bele több csípős paprikát.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házilag töltött füstölt kolbász, csípős paprikás kolbász

elkészítés

  1. Egy nagy asztalon szétterítjük a húst.
  2. Rászórjuk a fűszereket.
  3. Alaposan összegyúrjuk. (Minél több ember csinálja, annál hamarabb meglesz)
  4. Bélbe töltjök a hurkatöltővel.
  5. Felfüstöltetjük.
  6. Száraz helyen felkötözve, állni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 339
elküldve: 4
receptkönyben: 103
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

Hozzászólások (9)

blondevilke
blondevilkeh, 2011-10-24 13:26

Átírtam a receptet. 10 kg húshoz. Lehet úgy is csinálni, hogy fele hús pulykacomb.

belubi
belubiv, 2011-10-23 20:08

Szia
Jön a disznóvágás szezon,, mindenki ilyenkor csinálja a finom otthoni kolbászt. Megkérnélek, hogy javitsd ki a hozzávalókat ehhez a kolbászhoz, mert, ha valaki 20 deka sót és 40 deka paprikát fog adagolni kilónként a hushoz, akkor bizony szégyenbe hozza a Csaba-i vagy a Gyula-i kolbász hirnevét.

blondevilke
blondevilkecs, 2011-08-04 08:21

Ezt a receptet, nem ilyen arányokkal raktam fel... Bár már nagyon régen küldtem be, talán 1 éve. Majd délután, ha lesz időm, javítom. De egyébként kg-okban és a fűszerek pedig dkg-okban voltak megadva, mert sokat készítettünk.

laraed
laraedsze, 2011-08-03 19:33

Szerintem 20 dkg só 10 kg húshoz kell , nem pedig 1 kg - hoz, és a 40 dkg paprika is 10 kg húshoz kell és a kétfajta paprikából összesen kell 40 dkg 10 kg húshoz. Ja és ehhez még zsírszalonnát is szoktak rakni, ( Kb 3 kg zsir sz. / 10kg hús ) mert olyan száraz lesz hogy csak na:Üdv Edit

fabine
fabinesze, 2011-08-03 17:00

Biztosan elolvasták a receptet mielőtt felrakták? A férjem sokszor csinált kolbászt, de ilyet még nem is hallott. Én ebből a kolbászból nem szívesen ennék.

periscope
periscopesze, 2011-08-03 16:38

70 kg sertéscomb??? Valami nem stimmel a recept körül. A kész kolbász azért nagyon ínycsiklandozó.

bildóka
bildókasze, 2011-08-03 08:44

20 dkg só-1 kg-hoz? 40 dkg fűszerpaprika -1 kg-hoz???
Nem sok az egy kicsit?

bildóka
bildókasze, 2011-08-03 08:28

20 dkg só-1 kg-hoz? 40 dkg fűszerpaprika -1 kg-hoz???
Nem sok az egy kicsit?

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
2257