Házi kolbász recept

1 adag
2257
kcal
Házi kolbász
Házi kolbász
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha uncsi a bolti, sok adalékanyagos húskészítmény.
Sikerült saját képet szerezni, még anyáéknál maradt 1 szál kolbász.
Aki szereti csípősebben, tehet bele több csípős paprikát.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogyókúra: paleolit fogyókúra
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házilag töltött füstölt kolbász, csípős paprikás kolbász
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy asztalon szétterítjük a húst.
  2. Rászórjuk a fűszereket.
  3. Alaposan összegyúrjuk. (Minél több ember csinálja, annál hamarabb meglesz)
  4. Bélbe töltjök a hurkatöltővel.
  5. Felfüstöltetjük.
  6. Száraz helyen felkötözve, állni hagyjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 154
elküldve: 4
receptkönyben: 110
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

Hozzászólások (10)

morosz
moroszp, 2014-10-17 20:57

Kolbászba csak asztali sót, vagy Erdélyi sót szabad tenni. Ha 10 kg kolbászt akarsz készíteni, akkor 7 kg hús és legalább 3,5 kg zsírszalonna kell.

blondevilke
blondevilkeh, 2011-10-24 12:26

Átírtam a receptet. 10 kg húshoz. Lehet úgy is csinálni, hogy fele hús pulykacomb.

belubi
belubiv, 2011-10-23 19:08

Szia
Jön a disznóvágás szezon,, mindenki ilyenkor csinálja a finom otthoni kolbászt. Megkérnélek, hogy javitsd ki a hozzávalókat ehhez a kolbászhoz, mert, ha valaki 20 deka sót és 40 deka paprikát fog adagolni kilónként a hushoz, akkor bizony szégyenbe hozza a Csaba-i vagy a Gyula-i kolbász hirnevét.

blondevilke
blondevilkecs, 2011-08-04 07:21

Ezt a receptet, nem ilyen arányokkal raktam fel... Bár már nagyon régen küldtem be, talán 1 éve. Majd délután, ha lesz időm, javítom. De egyébként kg-okban és a fűszerek pedig dkg-okban voltak megadva, mert sokat készítettünk.

laraed
laraedsze, 2011-08-03 18:33

Szerintem 20 dkg só 10 kg húshoz kell , nem pedig 1 kg - hoz, és a 40 dkg paprika is 10 kg húshoz kell és a kétfajta paprikából összesen kell 40 dkg 10 kg húshoz. Ja és ehhez még zsírszalonnát is szoktak rakni, ( Kb 3 kg zsir sz. / 10kg hús ) mert olyan száraz lesz hogy csak na:Üdv Edit

fabine
fabinesze, 2011-08-03 16:00

Biztosan elolvasták a receptet mielőtt felrakták? A férjem sokszor csinált kolbászt, de ilyet még nem is hallott. Én ebből a kolbászból nem szívesen ennék.

periscope
periscopesze, 2011-08-03 15:38

70 kg sertéscomb??? Valami nem stimmel a recept körül. A kész kolbász azért nagyon ínycsiklandozó.

bildóka
bildókasze, 2011-08-03 07:44

20 dkg só-1 kg-hoz? 40 dkg fűszerpaprika -1 kg-hoz???
Nem sok az egy kicsit?

bildóka
bildókasze, 2011-08-03 07:28

20 dkg só-1 kg-hoz? 40 dkg fűszerpaprika -1 kg-hoz???
Nem sok az egy kicsit?

Legfrissebb cikkek

20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Gyerekként az ember minden olyat kipróbálna, amit a szülők szigorúan megtiltanak. Ilyen például egy villa berakása a mikróba. De vajon mi történik, ha tényleg berakjuk?
2257