r
Nosalty Logó

Házi kenyér Angyalka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Angyalka93
Házi kenyér Angyalka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6387.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    4383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 3634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, sót és a cukrot. Ezeket egy kicsit elkeverjük kézzel. Egy pohárba tesszük az élesztőt 1 dl langyos vízzel, és elkeverjük, hogy feloldódjon.
  2. Ráöntjük a lisztre, majd hozzáadjuk a maradék 5 dl vizet és az olajat is.
  3. Összekeverjük az alapanyagokat, és elkezdjük dagasztani a tésztát. Dagasztás közben még felvesz 10-12 dkg lisztet. Akkor jó a tészta, ha egyenletes, csomómentes. Ha kész vagyunk a dagasztással, cipó alakúra formázzuk.
  4. Letakarom egy tiszta konyharuhával, és meleg helyre tesszük kelni 2 órára. 2 óra leteltével átgyúrjuk, hogy leengedjük belőle az élesztő által termelt gázt, és ismét kelesztjük 1 órát.
  5. Ha ez is megvan, ismét leeresztjük a tésztát, és formára igazítjuk. Lehet belőle 1 kenyeret sütni, ami kb. 1,5 kg-os lesz, vagy lehet kettő kisebbet, ami 750 g-os, és elfér egymás mellett a tepsiben.
  6. A cipót a tepsi közepére tesszük, és egy enyhén nedves konyharuhával 30 percre letakarjuk. Amíg kel a tészta, addig felverem a tojást, és bekapcsoljuk a sütőt melegedni.
  7. Ha letelt a 30 perc, megkenjük a tojással, kicsit bevágjuk, és megszórjuk a magokkal.
  8. 180 fokon 50 perc alatt szép pirosra sütjük. A kenyér akkor jó, ha az alját kopogtatva kongó hangot ad. Ha elkészült, egy rácsra tesszük, hogy miközben hűl, az alja is szellőzni tudjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7488
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angyalka93 6 recept

Az első alkalommal úgy jártam, hogy nem volt itthon kenyér, és már nem volt nyitva bolt. Így hát gyorsan sütöttem egyet. De a párom olyan hamar rákapott, hogy úgy gondoltam, máskor is fogok ilyet sütni. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek