Házi Gyros recept

Házi Gyros
Házi Gyros
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyrost rengetegen szeretjük, és ha szeretnénk otthonunkban is elkészíteni, akkor ezzel a recepttel próbálkozhatunk, és így nem kell Görögországig, sőt a sarki gyros árusig se menni. Felesleges is azon vacillálni  hogy hol az igazi, mert ez a verzió ízélményben hozza azt, amit a büfékben már megszoktunk!

hozzávalók / 3 adag

Marinád

Gyros

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyros házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

Marinád

  1. Az összes hozzávalót egy kis tálkában összekeverjük.

Gyros

  1. A marinádba rakjuk a húsokat, majd hűtőben minimum 20 percet állni hagyjuk, de természetesen minél tovább pácoljuk, annál ízletesebb lesz az egész.
  2. A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé kezdjük sütni, majd forgatjuk őket, és készre sütjük.
  3. Csíkokra vágjuk, és tortilla lapba vagy pitába rakjuk.
  4. Adunk hozzá paradicsom-szeleteket és lila hagymát, majd 1-2 kanál előre elkészített vagy vásárolt tzatzikit.
  5. Az egészet alufóliába csomagoljuk, hogy meglegyen a büfés élmény, és már fogyaszthatjuk is!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 15 812
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
592 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

804