Házi forró csokoládé Adamsy konyhájából recept

Házi forró csokoládé Adamsy konyhájából
Házi forró csokoládé Adamsy konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy meghitt beszélgetéshez készült ez a laktató, forró finomság.

hozzávalók / 4 adag

A csokoládéhoz

A tejszínhabhoz

ajánlat

A vanília helyett ízesíthetjük különböző aromákkal is, érdemes kísérletezni.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: italok
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forró csoki, sűrű forró csokoládé tejszínhabbal, habos forró csokoládé
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét vágjuk apróra, majd vízgőz felett folyamatos keverés mellett olvasszuk meg.
  2. A főzőtejszínt kezdjük el melegíteni, adjunk hozzá egy pici tejet, majd folyamatos kevergetés mellett keverjük hozzá az olvasztott csokoládét. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a vanília kikapart belsejét. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  3. A tejszínhabhoz: a hideg habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és a vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük.
  4. Ezután már csak tálalni kell.:)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 968
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Adamsy

Mióta szakács: 2011.07.16.
14 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

747