Házi eperlekvár Vircsikétől recept

Házi eperlekvár Vircsikétől
Házi eperlekvár Vircsikétől
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkezdődött az eper szezonja. Egyre olcsóbb is a piacon, így egy hirtelen elhatározásból vettünk belőle jó sokat, és eperlekvár lett a vége. :)

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

lekvár eperből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Üvegeket veszünk elő és mossuk ki, majd hagyjuk megszáradni őket.
  2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, ha nagyok a szemek, kettőbe vágjuk.
  3. Egy fazékban feltesszük. Addig főzzük, amíg a leve elfő, és rottyan egyet.
  4. Ezt követően beletesszük a cukrot és a dzsemfixet, és addig főzzük tovább, amíg a cukor miatt újra engedett leve ismét elfő.
  5. Üvegekbe szedjük, a tetejüket megszórjuk nátrium-benzoáttal, a tetőt rátekerjük, és fejre állítjuk őket. Így pihentetjük őket kb. 5 perceg, majd mehetnek a hideg dunsztba, kihűlésig, végül pedig a polcra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 52 258
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Vircsike

Mióta szakács: 2014.05.16.
16 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vircsike0825
Vircsike / Vircsike0825 k, 2014-06-10 07:51

Köszönöm, hogy megosztottad velem az észrevételedet! Gratulálok, már is van egy recepted, amit fel tudsz tenni az oldalra és akkor már más is láthatja rajtam kívül. ;)

piroska.jaszkutifacebook.com
piroska.jaszkutifacebook.com h, 2014-06-09 22:09

Az én receptem a következő: 1kg 25dkg eper, 35dkg cukor, 1csomag Dr.Oetker Dzsemfix Szuper 3:1 . Nem adok hozzá se tartósítószert, sem citromsavat, mert ezek már bent vannak a dzsemfix-ben. Az epret a cukorral felrakom, megvárom amig felforr. Forrás után hozzáadom a dzsemfixet, és ezzel CSAK 5 percig zubogva (nagy lángon) forralom. Én a tisztára kimosott üvegeket is mindig a mikróban szoktam kifertőtleníteni!! A forró dzsemet, vagy lekvárt üvegekbe töltöm, és fejtetőre állítom 10 percig. Nem kell száraz dunsztba tenni. A felbontott üveget viszont már hűtőbe kell rakni!!

1193