Házi barbecue szósz recept

Házi barbecue szósz
Házi barbecue szósz
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítem ezt a szószt, nem csak akkor, ha kerti grillezésre kerül a sor. Nagyon jól passzol sütőben sült natúr húsokhoz. Én ma serpenyőben sütöttem oldalast, ahhoz készítettem. Hosszú kísérletezés után jutottam el ehhez a variációhoz, és azt hiszem maradok is ennél, mert eddig mindenkinek nagyon ízlett.:)

További képeket találtok a blogomon.

Én dobozos paradicsompürét használtam, ez 500 g-os kiszerelésben kapható (8,5 ref %-os) mérőedénybe öntve 4,5 dl.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Grillezett húsokhoz, natúr sültekhez... bármihez, amihez a boltit megvennéd. :)

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

barbecue szósz házilag, házi készítésű barbecue szósz, barbecue szósz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk.
  2. Egy kis fazékban (hogy később kevésbé fröcsögjön) olajat hevítünk, rátesszük a vöröshagymát, és elkezdjük dinsztelni.
  3. Mikor a vöröshagyma elkezd pirulni, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, megszórjuk szerecsendióval, és takarék lángon kb. 5 percig tovább dinszteljük. Vigyázva, nehogy lekapjon.
  4. Közben egy mozsárba tesszük a szegfűborsot, a színes borsot és a szegfűszeget, majd jó alaposan összezúzzuk (a lehető legfinomabbra próbáljuk meg elmorzsolni a fűszereket).
  5. A chilipaprikát megfosztjuk a magjaitól és ereitől, hogy ne legyen annyira erős, majd finomra vágjuk.
  6. Egy tálba kiöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, citromlét, és jól elkeverjük.
  7. Ha a hagyma eleget párolódott (fakanállal könnyen szét lehet nyomni) hozzáöntjük a fűszeres paradicsompürét, beledobjuk a fél babérlevelet (ezt 15 percnyi főzés után kivesszük), és továbbra is takarék lángon néha óvatosan (mert fröcsöghet) megkeverve kb. 30 perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha a hagyma már krémes, és a szósz szépen besűrűsödött.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 55 267
elküldve: 10
receptkönyvben: 531
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lexid
Lexid Thu, 2013-01-10 18:38

Szia!
Azt szeretném kérdezni hogy ha egy üvegbe rakom a szószt és elrakom mennyi ideig áll el?
A válaszodat előre is köszönöm.

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Fri, 2013-01-11 08:19

Szia! Őszintén megvallom, én még nem próbáltam... mondjuk alkalmam sem volt rá, mert mindig elfogy.:) De nagyon jó a kérdés és eszembe jutott, hogy legközelebb én is lehet, hogy dupla vagy tripla adagot készítek. Szóval arra jutottam, hogy szerintem kisebb üvegekbe téve (mondjuk tormás, vagy ilyesmi) száraz dunsztban el lehetne tenni. Ha nem ilyen hosszú távra tervezel, akkor meg szerintem 2-3 napig hűtőben simán elvan. Ha elkészíted, remélem ízleni fog! Üdv: Ági

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sat, 2012-02-04 18:28

Sziasztok!
Új vagyok itt.:)
Hogyan küldhetek be recepteket??Köszi a segítséget!!
A szószhoz, annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nagyon jól hangzik, :) nekem is van egy receptem, Worchestershire szószt szoktam tenni a házikészítésű szószomba, catshupot, mustárt, babérlevelet használok , sót és borsot.
Apróra vágott hagymát és fokhagymát először vajban párolok át. Azután jön bele a catshup, kevés cukor és ecet,és a már leírtak, és kevés vízzel főzöm.Oregano.Kevés citromlé.
Mindezt , ízlés szerint.
Csak ajánlani tudom.:)
Jó hétvégét mindenkinek!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2012-02-04 19:09

Szia!

Gondolom mindenki nevében írhatom, hogy örülünk egy újabb tagnak!:)
Azt hiszem, hogy először létre kell hoznod a szakács oldaladat, (legalábbis régebben így volt) és csak utána fogsz tudni feltölteni recepteket. Nem tudom, hogy ez most technikailag hogy működik, mert azóta frissítették a NoSalty-t, mióta itt vagyok. Ha gondolod írj az info@nosalty.hu-ra ott biztosan sokkal többet tudnak segíteni.
Jó hétvégét neked is! Üdv: Ági

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2012-02-04 17:30

Szia Gabi! Köszönöm szépen neked is! No igen... érdemes kipróbálni, ha valaki szereti az ilyesmit.:)
Épp tegnap szemeztem a mustáros csirkecsíkokkal. Nekünk való eledel. Egyik nap biztos elkészítem. Puszi: Ági

116