Havasi kifli recept

Havasi kifli
Havasi kifli
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Együtt sütöttük  a 8 éves kislányommal, finom lett.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hókifli, lekváros kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet megmelegítjuk, beletesszük a cukrot,az elesztot es megvárjuk ameddig megkel.
  2. A lisztet tálba öntjük, beletesszük a sót, a toját a zsirt, közepébe öntjük a megkelt élesztőt.
  3. Összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetnek a szélére teszünk egy kiskanálnyi lekvárt. Feltekerjük, és zsírozott tepsibe sorbarakjuk.
  4. Előmelegített sütőben világosra sütjük, és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

 


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 26 897
elküldve: 9
receptkönyvben: 122
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Betty 79

Mióta szakács: 2011.07.13.
5 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ancsa1969
Ancsa1969 / ancsa1969 cs, 2011-12-22 13:26

Szia Betti! a tejet megmelegitjük és beletesszük a cukrot, megvárjuk míg megkel???? Kimaradt az élesztö és föként hogy abbol mennyi kell bele? Nem kötekedni akartam bocsi csak sztem javításra szorul . üdv Ancsa

1117