Havasi kifli recept

Havasi kifli
Havasi kifli
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény egyaránt megállja a helyét, ha az ember vendégeknek süti, vagy, ha csak magát és a családját akarja kényeztetni. Minden esetben nagyon hamar el szokott fogyni. Reggelire, egy bögre tejhez - úgy frissen, mint másnap tökéletes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amennyiben lehet, sűrű lekvárt használjunk tölteléknek, amely sütés közben nem folyik ki. Szerintem ez a kifli házi szilvalekvárral a legfinomabb, de aki szereti töltheti dióval, mákkal vagy aszalt gyümölcsökkel.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött kifli, lekváros kifli, töltött kelt kifli

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejjel és a cukorral összekeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt (kivéve a lekvárt és porcukrot) egy nagy keverőtálban alaposan összedolgozzuk.
  2. Ezután meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük.
  3. Miután a tészta megkelt, kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. A négyzetek közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk, majd átlósan feltekerjük.
  5. Forró sütőbe téve megsütjük a kifliket.
  6. Végül porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 45 052
elküldve: 6
receptkönyben: 436
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kozák Brigitta

Mióta szakács: 2010.07.04.
14 recept

Hozzászólások (10)

BBB
BBBszo, 2011-09-24 10:53

isteni kifli kiprobaltam a receptet nagyon finom lett

Fairy01
Fairy01v, 2011-05-08 13:34

Tegnap sütöttem meg másodszorra,isteni lett!Ezt nem lehet elrontani,annyira egyszerű,és annyira finom is.A család kedvence lett!!
Köszi a receptet:))

Nyunyó Gomez
Nyunyó Gomezk, 2010-12-21 11:54

Sziasztok! Gyermekkorom kedvenc süteménye volt ez, a nagymamám rengetegszer elkészítette. Sajnos tőle már nem tudtam megkérdezni a receptet, de hála neked, Brigi én is meg tudom csinálni a kisfiaimnak. Egyébként szerintem is szilvalekvárral a legtutibb, bár áfolyalekvárral és baracklekvárral is ízesítettem most. Mindenesetre fantasztikusan finom a tésztája! Nagyon szépen köszönöm a receptet!

mjudti
mjudtiszo, 2010-12-11 08:26

én is megsütöttem, de nem kiflire tekertem, hanem csak pogácsaszaggatóval kiszaggattam, beleraktam lekvárt, és ment a sütőbe, aztán mikor kész lett, még melegen megforgattam porcukorban. Hatalmas sikere volt, de ebben a formában, ahogy én csináltam egész érdekes lett a kinézete, ugyanis néhány, ahol vastagabb maradt a tészta, szétnyílt, és pont úgy nézett ki, mint Geronazzo Mária csókra álló felbotoxozott szája :D :D :D :D :D Úgyhogy nálunk azóta Mária csókja néven fut a süti :D

kozibubi
kozibubics, 2010-07-08 16:59

A zsírtól a kifli nagyon omlós lesz. Ki lehet próbálni csak vajjal is, biztos nem rontja el. Ha megcsináltad, majd írd meg milyen lett :)) Brigi

Dinciii
Dinciiics, 2010-07-08 12:49

De jó, én ezt hókifli néven ismerem, és a nagymamám minden vendégeskedéskor csinál ilyet. Valóban szilvalekvárral a legfincsibb,szerintem is. :)

kozibubi
kozibubics, 2010-07-08 17:02

Nálunk is anyáról lányra száll a recept, már régóta. Ez egy igazi békebeli sütemény :)

Legfrissebb cikkek

Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
1044