Havasi kifli recept

Kalória?
Havasi kifli
Havasi kifli
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény egyaránt megállja a helyét, ha az ember vendégeknek süti, vagy, ha csak magát és a családját akarja kényeztetni. Minden esetben nagyon hamar el szokott fogyni. Reggelire, egy bögre tejhez - úgy frissen, mint másnap tökéletes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amennyiben lehet, sűrű lekvárt használjunk tölteléknek, amely sütés közben nem folyik ki. Szerintem ez a kifli házi szilvalekvárral a legfinomabb, de aki szereti töltheti dióval, mákkal vagy aszalt gyümölcsökkel.

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött kifli, lekváros kifli, töltött kelt kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejjel és a cukorral összekeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt (kivéve a lekvárt és porcukrot) egy nagy keverőtálban alaposan összedolgozzuk.
  2. Ezután meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük.
  3. Miután a tészta megkelt, kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. A négyzetek közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk, majd átlósan feltekerjük.
  5. Forró sütőbe téve megsütjük a kifliket.
  6. Végül porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 54 152
elküldve: 7
receptkönyben: 494
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kozák Brigitta

Mióta szakács: 2010.07.04.
14 recept

Hozzászólások (10)

Fairy01
Fairy01 v, 2011-05-08 13:34

Tegnap sütöttem meg másodszorra,isteni lett!Ezt nem lehet elrontani,annyira egyszerű,és annyira finom is.A család kedvence lett!!
Köszi a receptet:))

Nyunyó Gomez
Bloemcake / Nyunyó Gomez k, 2010-12-21 11:54

Sziasztok! Gyermekkorom kedvenc süteménye volt ez, a nagymamám rengetegszer elkészítette. Sajnos tőle már nem tudtam megkérdezni a receptet, de hála neked, Brigi én is meg tudom csinálni a kisfiaimnak. Egyébként szerintem is szilvalekvárral a legtutibb, bár áfolyalekvárral és baracklekvárral is ízesítettem most. Mindenesetre fantasztikusan finom a tésztája! Nagyon szépen köszönöm a receptet!

mjudti
mjudti szo, 2010-12-11 08:26

én is megsütöttem, de nem kiflire tekertem, hanem csak pogácsaszaggatóval kiszaggattam, beleraktam lekvárt, és ment a sütőbe, aztán mikor kész lett, még melegen megforgattam porcukorban. Hatalmas sikere volt, de ebben a formában, ahogy én csináltam egész érdekes lett a kinézete, ugyanis néhány, ahol vastagabb maradt a tészta, szétnyílt, és pont úgy nézett ki, mint Geronazzo Mária csókra álló felbotoxozott szája :D :D :D :D :D Úgyhogy nálunk azóta Mária csókja néven fut a süti :D

kozibubi
Kozák Brigitta / kozibubi cs, 2010-07-08 16:59

A zsírtól a kifli nagyon omlós lesz. Ki lehet próbálni csak vajjal is, biztos nem rontja el. Ha megcsináltad, majd írd meg milyen lett :)) Brigi

Dinciii
Dinciii / Dinciii cs, 2010-07-08 12:49

De jó, én ezt hókifli néven ismerem, és a nagymamám minden vendégeskedéskor csinál ilyet. Valóban szilvalekvárral a legfincsibb,szerintem is. :)

Legfrissebb cikkek

-40 kg, fokozatosan: ez Szilvi története
-40 kg, fokozatosan: ez Szilvi története
Szilvi kitartó munkával igen nagy túlsúlytól szabadult meg. Életmódváltásában rendíthetetlen és még élvezi is!
31 étel, amit júliusban kell megfőznöd!
31 étel, amit júliusban kell megfőznöd!
Júliusban beköszöntött az igazi nyári meleg, és ezzel együtt eljött a lédús, szomjoltó zöldségek és gyümölcsök ideje is. Válogass a piacon, - és receptjeink közül kedvedre!
1043