r
Nosalty Logó

Hatlapos sütemény Incillától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Incilla
Hatlapos sütemény Incillától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1036 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8269 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 273 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1036 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.8 g

Zsír

  • Összesen
    326.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5210.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    605 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1033 mg
  • Foszfor
    2391 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1224.8 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    1313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    637 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 8269 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A liszteta cukorral keverjük össze, majd a zsírral morzsoljuk szét.
  3. A szalalkálit a tejben futtassuk fel, és adjuk a liszthez, és alaposan dolgozzuk össze.
  4. 6 adagra osszuk a tésztát, és cipókat formázzunk belőlük. Egyesével vékony lapokat nyújtsunk belőlük.
  5. Egy tepsi hátuljára tegyünk sütőpapírt, és egyesével süssük ki a lapokat 200 fokon.
  6. Pár perc alatt megsülnek, így vigyázzunk, nehogy megégjenek a lapok! Kb.7-8 perc alatt megsulnek a tesztalapok!
  7. A krém elkészítése:
  8. Kb. 3/4 liter szójatejet cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk.
  9. Hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport is, és csomómentesre keverjük a maradék tejben, majd hozzáadjuk a felforralt tejhez. Folytonos kevergetés mellet sűrűkrémméfőzzük.
  10. A krémet félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a margarin felét, és még melegen megtöltjük a lapokat vele.
  11. A lapokat egyesével egy tepsibe fektetjük, és a lapok közétöltjük a krémet.
  12. Az elkészült sütemény tetejét a megmaradt fél margarinnal megkenjük, és ezután porcukorral meghintjük.
  13. Hűvös helyen 1 napig pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 47272
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hatlapos sütemény Incillától
Incilla 10 recept

Örök kedvenc!! A nagymamám receptjét tanultam meg, és a kisfiam tejérzékenysége miatt kénytelen voltam szója termékeket használni. Akinek szintén problémája van a tejes dolgokkal, próbálja ki ezt a receptet, semmilyen ízbeli különbség nem érződik benne. Természetesen hagyományos módon, tejtermékekkel is elkészíthető a süti.:-))

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek