Hartyáni krémes Nikitől recept

1 adag
654
kcal
Hartyáni krémes Nikitől
Hartyáni krémes Nikitől
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi menü egyik része volt, amit ismét az új szakácskönyvemből próbáltam. Az íze finom volt, de nem volt fotogén sajnos...azért próbálkoztam. Az eredeti receptben (a könyvben) nem volt kávé írva, de én tettem bele, és szerintem nem rontottam el...sőt! :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Babapiskótás réteg

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rumos-babapiskótás, főzött krémes Hartyáni krémes, babapiskótás krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, kakaóport, majd a tejet és a tojást, és jól összegyúrjuk. Kétfelé szedjük a tésztát, és mindkét lapot kinyújtjuk, és egy tepsi hátulján kisütjük, majd kihűtjük.
  2. A krémhez a tejből, lisztből és a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk. Még forrón egy diónyi vajdarabot dobunk bele, hogy ne bőrösödjön be. Kihűtjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk a porcukros vajjal. A rumot vagy aromát összekeverjük a hideg kávéval. Az egyik kakaós lapra rásimítjuk a krém felét, erre megy a kávéba mártott babapiskóta sorba, majd a krém másik fele, és a másik kakaós lap. Hűvös helyen hagyjuk összeérni, és másnap szeleteljük. Porcukorral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 871
elküldve: 1
receptkönyben: 75
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki44

Mióta szakács: 2012.11.10.
53 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

654