r
Nosalty Logó

Háromízű kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Háromízű kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

Összesen 676 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

Összesen 2702 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

Összesen 285 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 676 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2702 kcal
  • 11% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez adjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgával elkevert tejet, az olvasztott margarint, és közepesen lágy tésztává dagasztjuk.
  2. 3 részre osztjuk. Az egyikbe beledagasztjuk a diót és a fahéjat, a másikba a kakaóport, a harmadikba a reszelt citromhéjat. Ha keménynek találjuk így a tésztát, pici tejjel lágyíthatjuk.
  3. Kétszer 20 percet kelesztjük langyos helyen, letakarva. A két kelesztés közt könnyedén átgyúrjuk mindhárom cipót.
  4. A kelesztések után 3 hosszú hengerré sodorjuk a különböző színű tésztákat, végüket összecsípjük, és hármas fonással lazán befonjuk.
  5. 10-15 percig még állni hagyjuk, majd tojással megkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10683
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 05.

Ajánló

Hideg tejet iszogatva mellé, esetleg vajjal és dzsemmel megkenve fenséges reggeli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az úgy kezdődött, hogy az új kuglófsütőt ki akartam próbálni. Természetesen a kelt kuglófhoz nem volt itthon réteslisztem, így simaliszttel helyettesítettem, meg a néhány napja megmaradt darált diót is el kellett használni valahová, meg a tészta is annyi lett, hogy nem fért volna be a kuglófformába... Hát valahogy így készült ez a kalács, de nem bántam meg. Puha és zamatos, nem túl édes, és nagyon jól kijönnek benne a különböző ízek. A kuglófsütőt még azóta se próbáltam ki...

Hozzávalók

A tésztához

A három ízhez

A tetejét megkenni

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!