Harcsaszelet lecsóval tócsiban recept

Harcsaszelet lecsóval tócsiban
Harcsaszelet lecsóval tócsiban
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tócsimnál említem a hús-lecsó-tócsi kompozíciót a régi, Anna malmi időkből. Ennek a halas változata ez a fogás.
Fiaim nagy pecások - ezt is említettem már. Az őszi szünetben a ragyogó napsütésben ezúttal is horgász-nyaralás volt. Süllőket kaptam és egy 2 és fél kilós harcsát.
Halkúra van tehát nálunk - nagyon egészséges!

hozzávalók / 6 adag

A halhoz

A lecsóhoz

A tócsnihoz

ajánlat

Kiadós, finom ebéd vagy vacsora.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

natúr harcsaszelet lecsóva, tócsiban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsát kibelezzük, fejét levágjuk, kifilézzük.
  2. A két fél halat szeletekre vágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, bő olajban megsütjük.
  3. A lereszelt krumplit a tojásokkal, tejföllel, liszttel, az összetört fokhagymával, sóval összekeverjük és négy nagy palacsintát sütünk belőle.
  4. Az apróra vágott hagymát és szalonnát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, a gerezdekre vágott paradicsomot és fedő alatt összerogyasztjuk.
  5. A halszeleteket a lecsóhoz adva még pár percig pároljuk, tócsira tálaljuk.
  6. A lecsós halra hajtott tócsit apróra vágott snidlinggel szórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 049
elküldve: 5
receptkönyvben: 285
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1764