r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás túrós csuszával Málna konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Harcsapaprikás túrós csuszával Málna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Harcsapaprikás

Túrós csusza

Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Harcsapaprikás

Túrós csusza

Összesen 3870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Harcsapaprikás

Túrós csusza

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696.5 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6786.1 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2350 mg
  • Nátrium
    2216 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    66 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    709 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 3870 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Harcsapaprikás

Túrós csusza

Elkészítés

Harcsapaprikás

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadunk 1 zúzott fokhagymát, majd félretoljuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, megkavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, tv paprikát és az erős paprikát.
  3. Néhányszor átforgatjuk, visszarakjuk a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Felforraljuk, majd lassú lángon krémesre főzzük. Ha szükséges, pótolni kell a vizet!
  4. A harcsa szeleteket megsózzuk, és beleforgatjuk lisztbe. A füstölt szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és kisütjük. A visszamaradt zsírban épphogy megfuttatjuk a harcsa szeleteket, csak hogy kérget kapjon.
  5. Ha a pörkölt alap kész, óvatosan belehelyezzük a harcsa szeleteket, én még egy kevés vizet öntöttem hozzá, mert szeretjük, ha sok a szaftja. Kb. 15 perc alatt megfő a harcsa.
  6. Kivesszük a szeleteket, a visszamaradt szószt tejföllel és liszttel behabarjuk, majd ebbe visszahelyezzük a harcsát, egyet rottyan, és kész is.

Túrós csusza

  1. A tésztát kifőzzük al dente, összekeverjük némi tejföllel, belemorzsoljuk a túrót, összeforgatjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5641
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fagyasztóban már egy ideje várakozott egy harcsa, eszembe jutott, és úgy döntöttem, halazzunk vacsorára :) Remélem nektek is tetszeni fog, és kipróbáljátok. Jó étvágyat kívánok hozzá :)

Hozzávalók

Harcsapaprikás

Túrós csusza

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?