Harcsapaprikás túrós csuszával Amy-től recept

Harcsapaprikás túrós csuszával Amy-től
Harcsapaprikás túrós csuszával Amy-től
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem gondoltam volna, hogy a túrós csusza meg a harcsa összekombinálható, de miután ezt elkészítettem... ez valami Isteni... a párom nem rajong a halért, de ez levette a lábáról ;)

hozzávalók / 6 adag

Harcsához

  • 1 kg afrikai harcsa (filé)
  • 3 közepes db vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 közepes db tv paprika
  • 1 közepes db paradicsom
  • 6 ek tejföl (púpos)
  • 1 teáskanál ételízesítő (púpos)
  • 2 késhegynyi bors
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 dl víz

Csuszához

  • 500 g kocka tészta
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 250 g sovány túró
  • 300 g tejföl (12%-os)
  • 1 teáskanál himalája só

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

harcsapaprikás túrós-szalonnás tésztával, halpaprikás, harcsapaprikás túrós tészta körettel
Szólj hozzá!

elkészítés

Harcsához

  1. Mindenek előtt a szalonnát megpirítjuk, külön tesszük a zsírtól. A zsírból 3 evőkanállal átszedünk egy lábasba.
  2. A halat megmossuk, nagyobb darabokra szeleteljük, félretesszük.
  3. A hagymát (pucolt), paprikát, paradicsomot kockázzuk, és elkezdjük pirítani a zsíron. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a harcsát.
  4. Annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük. A halnak elég kevés idő kell, kb. 20 perc. Kóstoljuk meg, ha már sűrűbb pörköltes állagú, vegyük ki a haldarabokat egy tányérra. Öntsük át a szaftot egy mixerbe. Turmixoljuk össze, és adjuk hozzá a tejfölt.
  5. Tegyük vissza a halat a szaftba. Ez készen van.

Csuszához

  1. A tésztát főzzük ki (a vízbe tegyünk szalonna zsírt és himalája sót).
  2. A kifőtt tésztára tegyünk még a zsírból (ne túl sokat). Keverjük össze.
  3. A túróból morzsoljunk egy keveset egy tányérnyi tésztára, tegyünk rá tejfölt és a sült szalonnából is pár szemet, a legvégén koronázzuk meg a harcsapaprikással. Jó étvágyat kívánok!
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 50 899
elküldve: 11
receptkönyvben: 120
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1033