Harcsapaprikás kapros túróscsuszával recept

1 adag
1214
kcal
Harcsapaprikás kapros túróscsuszával
Harcsapaprikás kapros túróscsuszával
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok kedvenc halételem közül ez mindenképpen dobogós helyezett!

Úgy gondolom dunai eredetű.


hozzávalók / 4 adag

A harcsapaprikáshoz

A túrós csuszához

ajánlat

Ebédre, vacsorára, vendégeknek.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsát tisztítjuk, fejét levágjuk és a gerincnél végigvágva lefejtjük a húst a gerincről és kockára vágjuk.
  2. Olajon pirítjuk a kockára vágott szalonnát, a pörcöt kiemeljük.
  3. Hagymát pirítunk, hozzáadjuk a haldarabokat, kevés vizet, a paprikát, paradicsomot kockákra vágva és a leveskockát, végül a paprikakrémet, ha kell utánsózzuk.
  4. Fedő alatt puhára pároljuk a halat.
  5. A liszttel kevert tejföllel habarjuk, még egyet forralunk rajta.
  6. A csuszatésztát sós vízben főzzük, leszűrjük.
  7. Tálaláskor a tészta mellé helyezzük a halat, a túrót, a szalonnapörcöt a tésztára, végül apróra vágott kaporral szórjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 59 041
elküldve: 7
receptkönyben: 633
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (15)

zsotti7607
zsotti7607sze, 2012-03-28 12:36

Szép Napot Mindenkinek !

Én is megcsináltam (halászlé kockával ), és nagyon bejött ;) . Még annyit módosítottam, hogy nokedlivel tálaltam, és hozzáfőztem az előzőleg kisütött szalonnát :P

Köszönöm a receptet Ildikó :) !!!

Szilviaa
Szilviaav, 2011-12-25 08:47

Tegnap este ez volt az egyik fogás nálunk. Hatalmas sikerem volt vele!:))
Annyit változtattam, hogy pörköltkockát tettem bele. Rettenetesen finom volt, köszi a receptet!
Kellemes Ünnepeket!

Aaaniii
Aaaniiiszo, 2011-12-24 20:38

Ja igen, a leveskockát kihagytam, viszont került bele sûrített paradicsom. :-)

Aaaniii
Aaaniiiszo, 2011-12-24 20:34

Nagyon-nagyon köszönöm a receptet, ma ez alapján készítettem életem elsô harcsapaprikását, és minden várakozásomat felülmúlta, a párom pedig egyenesen odáig volt érte! :-)
Kellemes Ünnepeket!

Vica Takacs
Vica Takacsk, 2011-09-13 09:01

Szerintem,ha már leveskocka, akkor a pörköltszaft kocka jobb,ha sűrű szaftot szeretnénk.

davila
davilasze, 2010-09-15 11:04

Üdv! Miért kell külön olaj a szalonna alá? Nem enged elég zsírt magából? És ha már leveskocka (bár én nem szeretem), nem lenne jobb halászlé kocka??
Elkészítem ma ebédre ezt a receptet, mert szimpatikus, de kis változtatást eszközlök azért :)

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikósze, 2010-09-15 15:38

OK Davila, majd számolj be!
Azért teszek kis olajat a szalonna alá, hogy ameddig elkezd kisülni a szalonna zsrja se kapjon le.
Igen újabban én is hagyogatom el a leveskocka használatát, harcsapaprikásba azért teszek inkább leveskockát, mert a paprikás szaftot akarom erősebben ízesíteni vele, ami azért más, mint a halászlé, vagy legalább is szerintem.
Üdv: Ildikó

Kacsa951
Kacsa951p, 2009-12-11 20:44

Idén karácsonyra szeretném elkészíteni ezt a halételt. Azonban némi változtatással. Én az afrikai harcsára gondoltam, mégpedig azért, mert ez egy izmos hal, ami főzésnél nem esik szét, szépen egyben marad. Az ára is megfelelő, ha nem sikerül horgászással biztosítani a halat. Már elkéstem, mert az afrikai tüdős hal lévén, ilyentájt már lehorgásszák, nem bírja a hideg időt. Pár éve már volt szerencsém egy ilyen halacskához, nagyon jó horgász hal, jó harcos, élvezet kifogni.(a dunai szürke harcsa nagyon omlós, puha, inkább rántani való)
A további problémám az, hogy én szeretném juhtúrós galuskával elkészíteni, nem csuszával és nem kaprosan, mert azt a család nem nagyon szereti.
Az alap receptet szem előtt tartva próbálkozom, s majd meglátjuk milyen lesz.
Köszönet a receptért.

Bebe1015
Bebe1015h, 2009-08-24 16:10

Saját fogásként (társaságunk egyik tagjának) sikerült egy 4.10 kg-os harcsát horogra kapni a helyi horgásztóban. Nos belőle lett a finom harcsapaprikás túrós csuszával. Nagyon ízlett a társaságnak, nem győzték eléggé dicsérni.
Köszönöm a receptet, nagyon örülök ennek az oldalnak, hogy van és főleg, hogy megtaláltam. Már ez a kezdő oldalam itthon.

Weinausz Miklós
Weinausz Miklósk, 2008-12-16 22:52

Üdvözlök Mindenkit!
Hát hol is kezdjem, eddig még nem volt szerencsém ehhez az ételhez, de mindenképp szeretném kipróbálni.
Az ízek kombinációja harmóniája biztos sok oldalú ebben a hal ételben.
A Hal ételeket kedvelők körében köztudott, hogy a harcsa nagyon finom hal, persze egy jó túrós csusza esetenként, kapros túrós csusza nem megvetendő finom étek.
Azt hiszem ennél finomabb ételre nem is tudnék jelenleg gondolni.
Jó étvágyat.
Miki

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
1214