r
Nosalty Logó

Hanele tündértortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Hanele tündértortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

sütés

összeállítás

Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

sütés

összeállítás

Összesen 3946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

sütés

összeállítás

Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1127 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 3946 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

sütés

összeállítás

Elkészítés

hozzávalók a tésztához

  1. Fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A lisztet a sütőporral átszitáljuk.
  3. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  4. Tojásokat kettéválasztjuk.
  5. Sárgáját összekeverjük a kihabosított vajjal.
  6. Hozzáadjuk a joghurtot és a vanília kivonatot.
  7. Fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a többihez.
  8. Végül beleszitáljuk részletekben a lisztet kevergetés közben.

hozzávalók a krémhez

  1. Csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. Hozzákeverjük a mascarponét és a porcukrot /porcukor aránya ízlés szerint és a csokoládé édességétől függően kevesebb is lehet/.
  3. Ha hígnak találjuk, hogy dolgozni tudjunk vele, akkor annyi időre hűtőbe tesszük, amíg a csokoládé megdermedésétől sűrűbb állagot kapunk.

sütés

  1. Ha valakinek nem légkeveréses a sütője, akkor hagyományos gázsütőben 2-es fokozaton 180 fokon 18 percig süssük.

összeállítás

  1. A kisült tortácskákat rácsra állítjuk kihűlni.
  2. Amikor kihűltek, nyomózsákból rájuk nyomjuk a krémet.
  3. Feldíszítjük őket a csokicseppekkel vagy csokidarabkákkal, reszelékkel.
  4. Tálalásig hűtőben tároljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11156
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 04.

Ajánló

Zsúrokra, vendégségbe, kávé mellé vagy csakúgy nassolni egyet

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Talán kevesen tudják, de a sokak által kedvelt és divatos cupcake-nek van egy másik elnevezése is: tündértorta. Ezek a tortaszelet nagyságú desszertek könnyen elkészíthetőek és nagyon sokféleképpen, alkalomhoz illően dekorálhatóak, ízesíthetőek.

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a krémhez

sütés

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?