Hamiskás tiramisu glutén- és laktózmentesen recept

Hamiskás tiramisu glutén- és laktózmentesen
Hamiskás tiramisu glutén- és laktózmentesen
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért lett "hamis" tiramisu, mert egyrészt nem babapiskótás, másrészt a krém sem csak mascarponéból készül (így kevésbé zsíros), viszont a végeredmény isteni finom. :)

hozzávalók / 12 adag

tészta

krém

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingkrémes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat is.
  2. A margarint kicsit megolvasztjuk, és a 2,5 dl tejet is meglangyosítjuk. A langyos tejben feloldjuk a neszkávét.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját felhabosítjuk a "cukorral".
  4. A felhabosított tojássárgához robotgéppel hozzákeverjük a folyós (már langyos) margarint, majd elkeverjük a neszkávés tejjel. Ezután jöhet bele a lisztkeverék, majd a kész masszába beledolgozzuk nagy mozdulatokkal a felvert tojásfehérjehabot.
  5. Sütőpapíros, 23-24 centis tortaformában elegyengetjük a tésztát, és 170-180 fokos (sütő teljesítményétől függ) előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (tűpróba).
  6. Amíg a piskóta sül, az 1 liter tejből és a pudingporokból sűrű krémet főzünk. Én a "cukrot" hűlés közben szoktam rászórogatni a puding tetejére, mert akkor nem bőrösödik be, és néha belekevergetem, de főzés közben is nyugodtan hozzáadhatjuk.
  7. A fahéjat is akkor keverjük el a krémben, ha már levettük a tűzről. És ha már langyosra hűlt az egész, akkor robotgéppel dolgozzuk el benne a mascarponét is. Ha esetleg nem elég édes ennyi "cukorral" a krém, adhatunk még hozzá ízlés szerint.
  8. A kihűlt piskótát két részbe vágjuk, és 2 rétegben megtöltjük a krémmel úgy, hogy a piskótalapokat megöntözzük a kávéval. Én a formába szoktam visszatenni a lapokat, és úgy töltöm meg. Majd a tetejét ízlés szerint szórjuk meg kakaóporral.
  9. Pár óra hűtés után már szeletelhető.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 945
össznézettség: 2 051
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bambi46

Mióta szakács: 2016.11.02.
8 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

304