Hamis tiramisu recept

1 adag
852
kcal
Hamis tiramisu
Hamis tiramisu
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a tiramisut, de sajnos a tojásos változattól mindig beteg voltam. Így nagyon örültem, mikor rábukkantam erre a receptre.
Igaz, így már nem a tradicionális tiramisuról van szó, főleg mert nem mascarpone van benne hanem vajkrém, de azért így is élvezhető. Így talán kicsit gyorsabb és olcsóbb is.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A piskótához

ajánlat

Vajkrém helyett persze mascarponét is használhatunk.
Én egy kis mandulaaromát is tettem bele (mind a krémbe és a kávéba is, de csak kicsit, mert intenzív).

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajkrémes tiramisu, tiramisu vajkrémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy edénybe beleöntjük a 4 dl tejet, a habporokat, a főzés nélküli pudingport és a vaníliás cukrot.
  2. Robotgéppel kemény habot verünk belőle kb. 5-10 perc alatt.
  3. Majd hozzátesszük a vajkrémet és tovább verjük egy kis ideig.
  4. A 4 adag kávéhoz hozzáadjuk a cukrot, a fél dl tejet és a rumaromát.
  5. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba, de csak egy pillanatra, mert gyorsan megszívja magát.
  6. Egy nagyobb téglalap alakú jénaiba vagy bármilyen más tálba, sorba beletesszük a piskótákat.
  7. Rákenjük a krém felét, majd még egy sor piskóta következik, a végén pedig a maradék krém.
  8. A tetejére kakaóport szitálunk.
  9. Hűtőszekrénybe tesszük, egy pár óra alatt megpuhul a piskóta és már fogyasztható is.

statisztika

beküldve:
nézettség: 64 118
elküldve: 14
receptkönyben: 557
elkészítve: 10/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Brigi

Mióta szakács: 2009.01.05.
17 recept

Hozzászólások (7)

demene
demenecs, 2011-08-11 14:46

egy kis hozzáfűzni való:
én is szoktam tojás nélkül is (terheseknek, gyereknek) akkor vajkrém, natúr sajtkrém, tejszín, de ami nagyon "feldobja" és szerintem fontos a f a h é j ! (1mk)

maxcot
maxcotv, 2010-09-12 17:29

Szia!

Elkészítettem egy picit változtattam rajta, 7 dl tejet adtam hozzá, 1 citrom reszelt héját és a felének a levét is belecsavartam, valamint egy kevés porcukrot is adtam a krémhez. Köszönöm, további jó sütést-főzést!
Üdv.

Budai Brigi
Budai Brigiv, 2010-08-29 13:39

Szia!
Még 2008-ban elhalásos hasnyálmirigy gyulladásom volt.Szerencsére túléltem,de egy hónapig se nem ihattam se nem ehettem. Utána fél év alatt újra kellett építeni az étkezésemet kezdve mint egy 4 hónapos gyerek.Mára már jól vagyok,de a nyers vagy zsíros fűszeres vagy nehéz dolgoktól megy a hasam. :((
Köszönöm hogy érdeklődtél. Üdv Brigi

veronique
veroniquep, 2010-08-27 20:47

Szia!
Miért voltál beteg a tojásos változattól?Mi volt a bajod?

Keirah
Keirahp, 2010-03-12 13:23

én sem készítem nyers tojással a tiramisut, helyette felvert tejszínt teszek a mascarpone mellé.

NoSalty
NoSaltysze, 2009-11-04 09:27

2009. november 3-án erre a receptre voltak a legtöbben kíváncsiak.

Legfrissebb cikkek

Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.
Tojáslikőr otthon
Tojáslikőr otthon
Karácsonyi ajándéknak sem utolsó, de házilag készített tojáslikőrt kortyolgatni a fa alatt igazi kényeztetés.
852