Hamis tiramisu recept

Hamis tiramisu
Hamis tiramisu
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a tiramisut, de sajnos a tojásos változattól mindig beteg voltam. Így nagyon örültem, mikor rábukkantam erre a receptre.
Igaz, így már nem a tradicionális tiramisuról van szó, főleg mert nem mascarpone van benne hanem vajkrém, de azért így is élvezhető. Így talán kicsit gyorsabb és olcsóbb is.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A piskótához

  • 2 dl feketekávé
  • 2 ek cukor
  • 0.5 dl tej
  • 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
  • 400 g babapiskóta
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor (a tetejére)

ajánlat

Vajkrém helyett persze mascarponét is használhatunk.
Én egy kis mandulaaromát is tettem bele (mind a krémbe és a kávéba is, de csak kicsit, mert intenzív).

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vajkrémes tiramisu, tiramisu vajkrémmel

elkészítés

  1. Egy edénybe beleöntjük a 4 dl tejet, a habporokat, a főzés nélküli pudingport és a vaníliás cukrot.
  2. Robotgéppel kemény habot verünk belőle kb. 5-10 perc alatt.
  3. Majd hozzátesszük a vajkrémet és tovább verjük egy kis ideig.
  4. A 4 adag kávéhoz hozzáadjuk a cukrot, a fél dl tejet és a rumaromát.
  5. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba, de csak egy pillanatra, mert gyorsan megszívja magát.
  6. Egy nagyobb téglalap alakú jénaiba vagy bármilyen más tálba, sorba beletesszük a piskótákat.
  7. Rákenjük a krém felét, majd még egy sor piskóta következik, a végén pedig a maradék krém.
  8. A tetejére kakaóport szitálunk.
  9. Hűtőszekrénybe tesszük, egy pár óra alatt megpuhul a piskóta és már fogyasztható is.

statisztika

beküldve:
nézettség: 58 741
elküldve: 14
receptkönyben: 547
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Brigi

Mióta szakács: 2009.01.05.
17 recept

Hozzászólások (7)

demene
demenecs, 2011-08-11 15:46

egy kis hozzáfűzni való:
én is szoktam tojás nélkül is (terheseknek, gyereknek) akkor vajkrém, natúr sajtkrém, tejszín, de ami nagyon "feldobja" és szerintem fontos a f a h é j ! (1mk)

maxcot
maxcotv, 2010-09-12 18:29

Szia!

Elkészítettem egy picit változtattam rajta, 7 dl tejet adtam hozzá, 1 citrom reszelt héját és a felének a levét is belecsavartam, valamint egy kevés porcukrot is adtam a krémhez. Köszönöm, további jó sütést-főzést!
Üdv.

Budai Brigi
Budai Brigiv, 2010-08-29 14:39

Szia!
Még 2008-ban elhalásos hasnyálmirigy gyulladásom volt.Szerencsére túléltem,de egy hónapig se nem ihattam se nem ehettem. Utána fél év alatt újra kellett építeni az étkezésemet kezdve mint egy 4 hónapos gyerek.Mára már jól vagyok,de a nyers vagy zsíros fűszeres vagy nehéz dolgoktól megy a hasam. :((
Köszönöm hogy érdeklődtél. Üdv Brigi

veronique
veroniquep, 2010-08-27 21:47

Szia!
Miért voltál beteg a tojásos változattól?Mi volt a bajod?

Keirah
Keirahp, 2010-03-12 14:23

én sem készítem nyers tojással a tiramisut, helyette felvert tejszínt teszek a mascarpone mellé.

NoSalty
NoSaltysze, 2009-11-04 10:27

2009. november 3-án erre a receptre voltak a legtöbben kíváncsiak.

Legfrissebb cikkek

Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
852