r
Nosalty Logó

Hamis mézes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hamis mézes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5397.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    2420 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.7 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 3811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 10 dkg cukrot kis edénybe tesszük, és a gázon megpirítjuk.
  2. Mikor barna és folyékony a cukor, hozzáöntjük a 2 dl vizet, és egy kicsit hagyjuk melegedni. Utánafélretesszük az edényt, hadd olvadjon el benne a cukor. Mikor kihűlt, és a cukor elolvadt benne, akkorkezdjük el csinálni a tésztát.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre. (Gázsütőnél 3-ra tekerjük.)
  4. Ekkor fogjuk a tojások sárgáját, és a maradék 25 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a szirupot, a lisztet és a sütőport. Eldolgozzuk. Mikor már homogén a tésztánk, óvatosan belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot.
  5. Előre kivajazott közepes tepsibe tesszük a tésztát. A tetejét durvára tört dióval szórjuk be.
  6. A sütő hőfokát mérsékeljük 150 fokra (gáznál 2-es).Ezután a sütőbe helyezzük a tepsit.
  7. Kb. 45 percig sütjük, de tovább is benn maradhat. Tűpróbával ellenőrizzük. A dió alól kilátszó tésztának barnának kell lennie.
  8. Aki általában a piskótatésztát száraznak találja, az középen kettévágva sárgabaracklekvárral vagy citromkrémmel megkenheti.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15172
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

Diós-piskótás, egyszerű és gyorsan elkészíthető. Amikor nem krémesre vágyik az ember.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még anyósomtól kaptam ezt a receptet. Azóta is a család egyik kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek