Hamis mézes sütemény recept

Hamis mézes sütemény
Hamis mézes sütemény
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még anyósomtól kaptam ezt a receptet. Azóta is a család egyik kedvence.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Diós-piskótás, egyszerű és gyorsan elkészíthető. Amikor nem krémesre vágyik az ember.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hamis mézes sütemény dióval
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 10 dkg cukrot kis edénybe tesszük, és a gázon megpirítjuk.
  2. Mikor barna és folyékony a cukor, hozzáöntjük a 2 dl vizet, és egy kicsit hagyjuk melegedni. Utána félretesszük az edényt, hadd olvadjon el benne a cukor. Mikor kihűlt, és a cukor elolvadt benne, akkor kezdjük el csinálni a tésztát. 
  3. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre. (Gázsütőnél 3-ra tekerjük.)
  4. Ekkor fogjuk a tojások sárgáját, és a maradék 25 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a szirupot, a lisztet és a sütőport. Eldolgozzuk. Mikor már homogén a tésztánk, óvatosan belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot.
  5. Előre kivajazott közepes tepsibe tesszük a tésztát. A tetejét durvára tört dióval szórjuk be.
  6. A sütő hőfokát mérsékeljük 150 fokra (gáznál 2-es). Ezután a sütőbe helyezzük a tepsit.
  7. Kb. 45 percig sütjük, de tovább is benn maradhat. Tűpróbával ellenőrizzük. A dió alól kilátszó tésztának barnának kell lennie.
  8. Aki általában a piskótatésztát száraznak találja, az középen kettévágva sárgabaracklekvárral vagy citromkrémmel megkenheti. 
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 273
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

ariel76

Mióta szakács: 2010.03.22.
3 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melcset
Melcset cs, 2015-08-20 14:41

Már többször elkészítettem és nagyon finom! Gluténmentes liszttel csináltam és azzal is tökéletes. Tea vagy kakaó mellé is isteni. Legközelebb talán kicsit kevesebb cukrot teszek bele. Ma volt még három maradék tojásfehérje a hűtőben, azt is hozzáadtam, így még puhább lett. A 45 perc sütési idő pontosan jó. :)

Lívia88
Lívia88 / Lívia88 h, 2014-12-15 13:11

Ma megsütöttem. Recept szerint, 150 fokon, 45 percig. Nekem teljesen jó lett. Olyan, mint egy piskóta, csak sokkal lágyabb. Apró változtatás, hogy a diót nem mértem ki, hanem csak random szórtam a tetejére és vaj helyett sütőpapírt tettem a tepsibe (így kevesebb a mosogatnivaló) :)

Lunemorte
Tempera / Lunemorte v, 2014-03-23 14:05

Még jó,hogy nem sütöttem 45 percig,már 20 perc után odaégett az egész...Ráadásul az egy evőkanál vaj sem volt elég gondolom...

jaj_anyu
jaj_anyu k, 2011-04-12 07:46

Megsütöttem! ÍGY TÖKÉLETES, AHOGY VAN!!! Köszönöm a receptet.

953